TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   Sosyal Ağ Trendleri (https://www.trendforum.net/sosyal-ag-trendleri/)
-   -   Twitch, Çalışanlarının Yüzde 35’ini İşten Çıkartacak (https://www.trendforum.net/sosyal-ag-trendleri/36677-twitch-calisanlarinin-yuzde-35-ini-isten-cikartacak.html)

KoJiRo 11 Ocak 2024 13:16

Twitch, Çalışanlarının Yüzde 35’ini İşten Çıkartacak
 
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Amazon’un sahibi olduğu Twitch, çalışanlarının yüzde 35’ini yani 500’ün biraz üzerindeki kişiyi işten çıkarmaya hazırlandığını açıkladı. Bu üzücü gelişme Twitch CEO’su Dan Clancy tarafından imzalanan bir blog yazısında doğrulandı. Çalışanlar işlerini kaybedip kaybetmediklerini e-posta yoluyla öğrenecekler.

CEO Clancy, “Geçtiğimiz yıl, Twitch’in uzun vadede burada olabilmesi için daha sürdürülebilir bir iş kurmaya çalıştık ve yıl boyunca maliyetleri düşürdük ve daha verimli olmak için birçok karar aldık. Ne yazık ki bu çabalara rağmen kuruluşumuzun, işimizin büyüklüğü göz önüne alındığında hala ihtiyaç duyulandan anlamlı derecede daha büyük olduğu ortaya çıktı.” dedi.

Bu hamle, 2023’te personel sayısının yaklaşık 400 kişi azaltılması ve Twitch’in Kore’deki faaliyetlerini durdurma kararının ardından geldi. Ayda yaklaşık 1,8 milyar saat canlı video içeriğini desteklediği göz önüne alındığında siteyi çalıştırmanın maliyeti çok büyük olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Geçen yılın sonuna doğru, baş ürün sorumlusu, baş müşteri yetkilisi, baş gelir sorumlusu ve baş içerik sorumlusu da dahil olmak üzere birçok önemli yönetici şirketten ayrıldı. Clancy, Mart 2023’te kurucu ortak ve CEO Emmett Shear’ın yerini aldığından, bir yıldan az bir süre içinde CEO olarak görev yaptı.

Kârlılığı artırmak amacıyla Twitch, son yıllarda reklam yapma ve yayıncılara ödeme yapma şeklini yeniden düzenledi.

[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 03:36.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.