Forum Logo




Down sendromlu milli yüzücü Ada İtalya'da dünya rekoru kırdı

Spor dünyasından en sıcak gelişmeler burada.


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Zeytin

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 07 Eylül 2023, 10:45   #1
Çevrimdışı
Saygın Üye
Down sendromlu milli yüzücü Ada İtalya'da dünya rekoru kırdı




Down sendromlu milli yüzücü Ada İtalya'da dünya rekoru kırdı
Www.TrendForum.Net

Milli yüzücü Ada Zehra Anlatıcı, İtalya'da düzenlenen Down Sendromlular Avrupa Şampiyonası'nda 200 metre kurbağalamada dünya rekorunun sahibi oldu.



Milli yüzücü Ada Zehra Anlatıcı, İtalya'da düzenlenen Down Sendromlular Avrupa Şampiyonası'nda 200 metre kurbağalamada dünya rekorunun sahibi oldu.

Padova kentinde devam eden şampiyonada yapılan yarışlarda ay-yıldızlı sporculardan Ada Zehra, 200 metre kurbağalamada altın, 100 metre serbest stilde gümüş, 50 metre sırtüstünde ise bronz madalya kazandı.

Ada Zehra Anlatıcı, "Sekiz yıldır yüzüyorum ve şu an 16 yaşındayım. Sakarya'da yaşıyoruz. Avrupa Şampiyonası'nın birinci günde hem birincilik hem ikincilik hem üçüncülük kazandım. 200 metre kurbağalamada altın madalya kazandım, çok mutlu oldum, İstiklal Marşı'mızı da okuttum. 100 metre serbestte ikinci, 50 metre sırtüstünde üçüncü oldum. Çok mutluyum, önümüzdeki yarışlarda da hedefim madalya kazanmak." diye konuştu.



Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Yüzme Teknik Kurul Başkanı Gaye Kurubaş ise Ada'nın kazandığı dünya rekorunu şöyle değerlendirdi:
"Ada'yı 11 yaşındayken Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazandığında keşfettik. O Türkiye Şampiyonası'nda gördükten sonra buralara geleceğini tahmin edebiliyorduk. Yüzmede gelişimini sürdürüyor. Dünkü yarışlarda dünya rekoru kırdı. Şampiyonada 21 ülkeden 514 sporcu içinden 88 kişi yüzme branşında yarışıyor. Aynı zamanda İrem Öztekin ve Ada Zehra Anlatıcı mozaik engel grubunda. Dünyada çok az mozaik engel grubu sporcusu var. Bir de öğrenim hayatında da normal öğrenim görüyor. Ailesinin desteği inanılmaz. Yani anne baba gerçekten üzerine titriyor."



ntv
Efrasiyab bunu beğendi.
__________________
Eski bir kadınım ben,
Siyah-Beyaz fotoğrafları,
45'lik plakları özlüyorum...
Yine bir gül nihal alıyor gönlümü
eteklerim uçuşarak vals yapıyorum..
Beyoğlu'nda gezerken Pera'yı düşlüyorum
Yelpaze ile serinlemek,
Naif birkaç sözcükle ısınmak istiyorum.
Yüzüne bakmaya utandığım,
elimi tutmaya kıyamayan,
Aşklar hayal ediyorum...
Eski bir kadınım ben,
İnce bir dantel gibi işlemeden hayatı,
Ölmek istemiyorum...
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
ada, dünya, kırdı, milli, rekoru, sendromlu, İtalyada, yüzücü


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Realme GT 5 satış rekoru kırdı: İki saatte 30 bin DeepSilence Telefon Dünyasından Haberler 0 29 Ağustos 2023 14:20
Shakira'nın Gerard Pique'ye gönderme yaptığı şarkı Guinness Dünya Rekoru kırdı Zeytin Müzik ve Video Dünyası 4 13 Mart 2023 15:41
Audi, 2022'nin 4. çeyreğinde elektrikli araç satış rekoru kırdı Beatrice Otomobil & Modifiye Tuning 0 18 Ocak 2023 14:25
Motorola X40, AnTuTu Rekoru Kırdı! DeepSilence Telefon Dünyasından Haberler 0 22 Kasım 2022 14:05
İtalya Milli Takımı’nın Yeni Başantrenörü Gianmarco Pozzecca KoJiRo Basketbol 0 02 Haziran 2022 21:25




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net