Forum Logo




Rob Van Dam Kimdir ?


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 12 Haziran 2022, 09:22   #1
Çevrimdışı
Rob Van Dam Kimdir ?




Rob Van Dam Kimdir ?
Www.TrendForum.Net

Güreşçi:

Rob Van Dam Gerçek ismi: Rob Szatowski Doğum tarihi: 18 Aralık 1970 Memleketi: Battle Creek, Michigan Medeni durumu: Sonya ile evli Eğiticisi: The Original Sheik İlk güreştiği tarih: 1990 Bitirici hamlesi: Five Star Frog Splash

Kazandığı kemerler:

SAPW tag team kemerleri ECW televizyon kemeri ECW tag team kemerleri (2 kere) ASW Kuzey Amerika kemeri WWE Hardcore kemeri (4 kere) WWE Kıtalararası (intercontinenal) kemeri (4 kere) WWE Avrupa kemeri (kıtalararasıyla birleştirdi) WWE World tag team kemerleri(2 kere) WWE tag team kemeri WWE ŞAMPİYONLUĞU Rob Van Dam gençliğinde bir WWF şovunda Ted Dibiase'nin ayağını öpmesiyle görünmüştü. Daha sonra 18 yaşına geldiğinde güreş dünyasına girdi. Kendisi, The Van Dam lift (Van Dam kaldırışı) adını verdiği bir hareketle bir ağırlık kaldırma rekoru kırdı. Bu hareket, kişinin iki bacağını yerden yüksek iki yatay direk ya da tuğlaya koyması ve ağırlığı iki bacağının arasından kaldırması şeklindedir.

ECW Öncesi

1990'da Toledo, Ohio'da çıktığı ilk maçta Dango Nguyen'i yendi. Daha sonra USWA'de Chris Candido'nun yerine geçti ve USWA'deki ilk maçını Sabu ile yaptı. Ardından South Atlantic Pro Wrestling'e geldi ve Rikki Nelson ile hafif ağırsıklet kemeri için çekişti. Ardından Rob Florida'ya taşındı; burada adı Rob Van Dam olarak yayımcı Ron Slinker tarafından değiştirildi. Van Dam ardından International Wrestling Federation TV kemerini kazandı. 1992 yılının sonlarına doğru Van Dam WCW'ya Robbie V karakterini canlandırmak için geldi, ama 1993 yılında sinir bozucu maç kardı değişiklikleri ve başka nedenlerden dolayı buradan ayrıldı. RVD WCW'dan ayrıldıktan sonra kendini meşgul tutmak için pek çok yerde güreşti. Japonya'da All Japan Pro Wrestling'de çalışmaya başladı ve kısa sürede Japon stili güreşe alıştı. Hafif ağırsıklet şampiyonu olan Kroffat'ı (Phil Lafon) 20 dakikalık klasik bir maçta yendi. 1995'de Amerika'ya geri döndü ve Las Vegas'da National Wrestling Council için güreşmeye başladı. Burada Bobby Bradley ile "Aerial Assault" isimli bir takım kurdular ve "Suicide Bomber" isimli bitirici hareketi kullandılar. İkili kısa sürede Tag Team kemerlerine ulaştı. Bu arada Van Dam, Superfights isimli bir filmde "The Mercenery" rolünü oynadı.

ECW'ya Gelişi,Ayrılışı Ve Dönüşü

5 Ocak 1996'da Rob Van Dam ECW'da ilk maçına çıktı ve bu maçta Axl Rotten'ı yendi. 20 Nisan'da Hostile City Showdown'da Sabu'ya kaybetti ve bu kısa süreli bir Sabu-RVD kavgasını başlattı. Daha sonra ikisi birkaç maça çıktılar; en sonunda birbirlerine saygı gösterdiler ve efsanevi Tag Team Sabu & RVD'yi oluşturdular. Bu Tag Team 2 kere kemerleri kazandı. RVD daha sonra ECW'daki pozisyonundan rahatsızlık duydu ve WCW'ya geçmeyi düşündü; sonuç olarak kısa sürelide olsa WWF'e geçti. 12 Mayıs 1997'de WWF'deki ilk maçını Jeff Hardy ile yaptı ve kazandı. RVD birkaç maçtan sonra ECW'ya geri döndü. Geri döndüğünde bir aylığına güreşmekten men edildi. Cezası dolduğu zaman ise soyunma odasındaki güreşçiler ona çok sinirliydi. Döndükten sonraki ilk maçında Tommy Dreamer'ı yendi. Rob ve Sabu Şubat 1998'de ilk kez bir Avrupa turuna çıktılar. Ardından RVD, Bam Bam Bigelow'u yenerek ECW TV Şampıyonluğu'nu kazandı. 27 Haziran 1998'de RVD & Sabu, Lance Storm ve Chris Candido'yu yenerek yukarda bahsettiğim iki ECW Tag Team şampiyonluklarının ilkini kazandılar. Kemerleri 1998 Ekim'inde Dudley Boyz'a kaybettiler ama 3 ay sonra geri aldılar. En sonunda Dudleyz 1999 baharında RVD & Sabuyu yenerek kemer kavgasına son verdi. Ardından lakabı "Mr Pay Per View" oldu çünkü hiçbir ECW izle ve öde programında yenilgi almamıştı. 3 Nisan 1999'da 2 Cold Scorpio'yu yenerek 1 yıl boyunca TV kemerini elinde tutmuş oldu. Dudleyler kemeri ondan almaya çalıştı ama başaramadılar. ECW'nun bulunduğu TV kanalıyla anlaşmazlıkları vardı ve ECW sahibi Paul Heyman bunu bir hikayeye taşımak istedi ve Cyrus isimli TV yöneticisini hikayelere soktu. Cyrus, RVD TV şampiyonu olduğu için ondan kemeri hep almaya çalıştı; bu ECW TV şampiyonluğunu bekli de halkın gözünde inanılmaz derecede büyüttü ve RVD de bir anda ECW'da kahraman oldu. RVD kemeri 11 ay başarıyla koruyunca Cyrus da sinir küpü oldu. RVD 29 Ocak 2000'de Rhyno ile yaptığı bir maçta bacağını kırdı ama yine de maçı kazandı. 4 Mart 2000'e gelindiğinde, 23 ay elinde tuttuğu bu kemeri Cyrus'a vermek zorunda kaldı. Ardından kendine The WHOLE F'N SHOW (bütün kahrolası şov) lakabını uygun gördü. 2000 yılında bazı maçlara çıktı. TV'de yayınlanmış son ECW izle ve öde programı olan Guilty as Charged'ın ana müsabakasında Jerry Lynn'e yenildi.

The Alliance

The Allince hikayesindeki pek çok ECWlu güreşçi gibi o da ilk olarak Paul Heyman eşliğinde WWF'e geldi. Sonuç olarak The Alliance (WCW\ECW) takımı kuruldu. Invasion programında Jeff Hardy'yi yendi ve WWF Hardcore kemerinin sahibi oldu. Kemeri birkaç kere korudu; pek çok WWF süper starını yendi (Stone Cold Steve Austin, Kurt Angle ve The Rock). 22 Ekim'deki RAW'da Vince McMahon tarafından WWF takımına alınmak için teklif aldı ama bunu reddetti.

Survivor Series Sonrası

Survivor Series sonrası The Alliance yenildiği için ortadan kaybolur ama RVD hala üst düzey bir güreşçi olarak kabul edilir. Vengence 2001'de Hardcore kemerini The Undertaker'a kaybeder. Kariyerinin ilk Wrestlemaniası olan Wrestlemania X-8'de William Regal'ı yener ve Intercontinental kemerini kazanır. Van Dam 2002'deki draftde Ric Flair tarafından RAW için 4. sırada seçilir. Daha sonra Eddie Guerrero sürpriz bir şekilde WWF'e döner ve RVD'ye saldırır. RVD kemeri Guerrero'ya kaybeder ve Jugdement Day'deki rövanş maçında da başarılı olamaz. 20 Mayıs 2002'deki bir RAW programında Rob, WWE Undisputed kemerinin sahibi olan The Undertaker'ı kemer için yener, ama Ric Flair maçtan sonra kararı reddeder. Flair, Taker'ın bir ayağının tuş anında iplerde olduğunu ve maçın yeniden başlatılması gerektiğini belirtir. Bir hafta sonra Eddie Guerrero'yla mükemmel bir merdiven maçında karşılaşır ve onu yenerek Intercontinental kemerini geri alır. Son King of the Ring programında turnuvanın finaline çıkar ama Brock Lesnar tarafından yenilir. 22 Temmuz 2002'deki RAW programında Jeff Hardy'yi bir merdiven maçında yener ve European ile Intercontinental kemerlerini birleştirir. Daha sonra Tommy Dreamer'ı da yener ve Hardcore ile Intercontinental kemerlerini birleştirir. İlerleyen aylarda RVD, Kane ile bir tag team oluşturur. Survivor Series 2002'de ikisi 6 kişilik Elemination Chamber maçına çıkar. Maç Shawn Michaels tarafından kazanılır. Ardından Wrestlemania 19 gecesi Heat'de yayınlanan maçta Sean Morely ve Lance Storm'la maça çıkarlar ama maçı kaybederler. Bir gün sonraki RAW'da kemerleri kazanırlar. Bu şampiyonluk 15 Temmuz 2003'deki Bad Blood'a kadar sürer ve o programda kemerleri La Resistance'a kaybederler. Kane ile olan oratklığı, Triple H Kane'in maskesini çıkarınca son bulur. Maskesi çıkan Kane sapıtır ve RVD'ye inanılmaz güçte bir chokeslam çeker. Kane artık bir heel olmuştur; RVD onu durduramaz ve onla çıktığı maçların tümünü kaybeder. Van Dam bu olaylardan sonra Kane'in yolundan çekilir ve gözünü tekrar Intercontinental kemerine diker. Bir kaç denemeden sonra 29 Eylül 2003'deki RAW programında harika bir merdiven maçında Christian'ı yenerek kemeri alır. Kemeri Armageddon 2003'de Randy Ortona kaybettikten sonra Booker T ile bir tag team oluşturur ve Flair ve Batista'yı yenerek kemerleri kazanırlar. Kemerler 22 Mart 2004'deki draft lotterye kadar onlarda kalır ama o programda Flair ve Batista'ya kaybederler. Gecenin ilerleyen saatlerinde ikili kendilerini bir anda Smackdown tarafından draft edilmiş bulurlar.

SmackDown! Kariyeri

Smackdown'daki ilk maçında Charlie Haas'ı rahat bir şekilde yener. Daha sonra Booker T ile anlaşmazlıkları olur ve onla bir kavga başlatır. İkisi arasında iki maç olur; ilkini RVD, ikincisini Booker kazanır. Booker'la olan çekişmesi sonuçlandıktan sonra Dudleylerle bir kavga başlatır; yine kaybeden RVD olur. Great American Bash 2004 programında John Cena, Booker T, Rene Dupree ve RVD arasında US kemeri için bir maç düzenlenir; maçı Cena kazanır. 9 Aralık 2004'e kadar RVD önemli bir şey yapmaz ama o gün Rey Mysterio ile tag team olup Rene Dupree ve Kenzo Suzuki'yi yenerek tag team kemerlerini kazanırlar. Ancak daha sonra RVD'nin sakatlığı nükseder ve bir ay sonra kemerler Basham Brothers tarafından onlardan alınır. RVD, 12 Haziran 2005'deki ECW One Night Stand'e kadar gözükmez ve orada da sadece bir röportajda yer alır.

27 Haziran 2005'de RVD RAW'a geri döner ve Carlito's Cabana adlı röportaj programına katılır. Röportaj yaparken Carlito RVD'nin sakat dizine tekme atar ve ona saldırır. Nihayet 9 Ocak 2006'da RAW programında RVD'nin 2006 Royal Rumble'da döneceği belirtilir. RVD Rumble'da güzel bir performans sergiler;son 4e kalabilir ama ne yazıkki elenir.Ardında WrestleMania 22deki anakemer için #1 contenderlık maçı olan Money in the Bank II'ye katılma hakkı kazanır. Ve WrestleMania günü geldiinde MITB II'yi kazanarak 1 yıl içinde istediği zaman ana kemer mücadelesi hakkına sahip olur.ECW'nun dönmesiyle birlikde RVD kemer hakını ECW One Night Stand PPVsi için kullanır ve maça o zamanki WWE şampiyonu John Cena'nın ezeli rakibi Edge'in karışmasından faydalanarak Cena'yı yener ve kariyerinin ilk WWE şampiyonluğunu kazanır.

Alıntı
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
dam, kimdir, rob, van


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Edwin Van Der Sar Kimdir ? KoJiRo Sporcular 0 12 Haziran 2022 09:20
Dida Kimdir ? KoJiRo Sporcular 0 12 Haziran 2022 09:19
Isaac Promise Kimdir ? KoJiRo Sporcular 0 12 Haziran 2022 09:15
Murat Bür Kimdir ? KoJiRo Sporcular 0 12 Haziran 2022 09:14
Moussa Sow Kimdir ? KoJiRo Sporcular 0 12 Haziran 2022 09:13




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net