Forum Logo




iPadOS 16 Tanıtıldı! İşte Özellikleri


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 07 Haziran 2022, 13:11   #1
Çevrimdışı
iPadOS 16 Tanıtıldı! İşte Özellikleri




iPadOS 16 Tanıtıldı! İşte Özellikleri
Www.TrendForum.Net



Son zamanlarda sızıntı haberlerine konu olan iPadOS 16, WWDC 2022 etkinliğinde resmi olarak duyuruldu. Peki, iPad’lere birçok yeni özelliği sunacak olan iPadOS 16 özellikleri ile kullanıcılara neler vaat ediyor? Gelin, yeni iPadOS sürümünün özelliklerine yakından göz atalım.

iPadOS 16 Özellikleri: Fotoğraflar



iPadOS 16 işletim sistemiyle beraber iCloud Paylaşılan Fotoğraf Arşivi özelliği kullanıcılara sunuluyor. Apple yetkililerinin aktardığı bilgilere göre bu özellik sayesinde kullanıcılar fotoğraf ve videoları beş kişiye kadar kolayca paylaşabiliyorlar. iCloud Paylaşılan Fotoğraf Arşivi, ailenizle anılarınızı tek bir yerde topluyor. Fotoğrafları çeken veya düzenleyen kim olursa olsun herkes dilediği zaman bu anıların tadını çıkarabiliyor. Bunun yanı sıra kullanıcılar Başlangıç tarihine veya fotoğraftaki kişilere göre hangi içerikleri paylaşmak istediğini de seçebiliyorlar.

iPadOS 16 Yenilikleri: Mesajlar



iOS 16 işletimiyle beraber duyurulan Mesajları Düzenle özelliği iPadOS 16’ya da geliyor. Böylece kullanıcılar göndermiş olduğu yeni mesajı düzenleyebiliyor veya kısa süre önce gönderdiği mesajı tamamen geri alabiliyorlar.



Ayrıca SharePlay özelliğini Mesajlar uygulamasına entegre eden Cupertinolu teknoloji devi, bu sayede kullanıcıların arkadaşlarıyla beraber gerçek zamanlı olarak video izlemesine veya şarkı dinlemesine olanak sağlıyor.

iPadOS 16 Yenilikleri: Mail



Yapılan açıklamaya göre iPadOS 16 ile beraber Mail uygulamasındaki Gelişmiş Arama özelliği daha isabetli ve eksiz sonuçları veriyor. Ayrıca kullanıcı daha yazmaya başlamadan arama özelliği kullanıcıya bazı önerilerde de bulunuyor.

Aynı zamanda yeni iPadOS sürümüyle kullanıcılar gönderdiği bir maili kolayca geri alabiliyor, mesajları istediği zaman gönderilecek şekilde planlayabiliyorlar.

iPadOS 16 Özellikleri: Sahne Yöneticisi



iPadOS 16 işletimiyle birlikte kullanıcılara adeta bir Mac deneyimi vaat eden Apple, bu kısımda bazı çoklu görev özelliklerini kullanıcılara sunuyor. Sahne Yöneticisi çatısı altına toplanan bu özellikler sayesinde iPad kullanıcıları aynı anda birden çok uygulamayı kullanarak işlerini kolaylıkla halledebilecek. Bununla birlikte iPad kullanıcıları tıpkı bilgisayarda olduğu gibi üst üste açılmış birden fazla pencereyi tek bir ekrandan görüntüleyebiliyorlar. Kullanıcılar bu pencerelerin boyutunu istediği şekilde büyütüp küçültebilecek ve tek bir dokunuşla istediği pencereler arasında geçiş yapabilecek.

iPadOS 16 Yenilikleri: Yeni Ekran Modları



Referans Modu: 12.9 inç iPad Pro şimdi SDR ve HDR video formatlarının yanı sıra popüler renk standartları için de referans renk gösterebiliyor. Renk odaklı iş akışlarında iPad Pro’yu tek başına veya Mac’inizde Sidecar ile referans ekranı olarak kullanabiliyorsunuz.

Ekran Ölçekleme Modu: Ekran ölçekleme modu sayesinde kullanıcılara daha fazla ekran alanı sağlıyor. Bu modla beraber ekranın piksel yoğunluğunu artırabilecek olan iPad kullanıcıları, ekranda daha fazla alanı görüntüleyebiliyorlar.

iPadOS 16 Yenilikleri: Hava Durumu



Hava Durumu uygulaması sonunda iPad’e de geldi. iPad’e gelen hava durumu uygulaması sayesinde kullanıcılar birbirinden harika animasyonlar yardımıyla hava durumunu anlık olarak takip edebilecekler. Aynı zamanda iPad kullanıcıları hava tahmini modellerine dokunarak bulunduğu bölge için hava tahminlerine ulaşabilecek ve 10 günlük hava durumu tahminlerini saat saat görüntüleyebilecekler.

iPadOS 16 Yenilikleri: Freefrom



Üretkenlik konusunda da bazı önemli duyurulara imza atan Apple, iPadOS 16 için Freeform uygulamasını duyurdu. Bu uygulama sayesinde de Apple kullanıcıların başlarıyla çalışarak fikirlerini hayata geçirmesine olanak sağlıyor. Ayrıca uygulama üzerinde kullanıcıların Apple Pencil ile çizim yapabileceğini ve not alabileceğini de ifade eden Cupertinolu teknoloji devi, aynı zamanda kullanıcıların FreeForm’a web bağlantıları, belgeler, videolar, sesler eklemesine ve dosya paylaşmasına da izin veriyor.

iPadOS 16 Alacak iPad Modelleri

iPad Pro (Tüm modeller)
iPad Air (3. nesil ve daha yeni modeller)
iPad (5. nesil ve daha yeni modeller)
iPad mini (5. nesil ve daha yeni modeller)

Technopat
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 26 Ekim 2022, 11:04   #2
Çevrimdışı
Your Ego, My Lego
Yanıt: iPadOS 16 Tanıtıldı! İşte Özellikleri




Dün güncelledim çok güzel olmuş..
__________________
Değil mi ki çiğnenmiş inancın en seçkini,
Değil mi ki yoksullar mutluluktan habersiz,
Değil mi ki ayaklar altında insan onuru,
#SOMA
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
ipados, tanıtıldı, İşte, özellikleri


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
macOS Ventura Tanıtıldı! İşte Özellikleri KoJiRo Tablet Bilgisayar Haberleri 0 07 Haziran 2022 13:04
iOS 16 Tanıtıldı! İşte Özellikleri KoJiRo Telefon Dünyasından Haberler 0 07 Haziran 2022 12:55
Oppo A77 5G Tanıtıldı! İşte Özellikleri KoJiRo Telefon Dünyasından Haberler 0 02 Haziran 2022 19:51
Honor 70 Pro ve 70 Pro+ Tanıtıldı! İşte Özellikleri KoJiRo Telefon Dünyasından Haberler 0 30 Mayıs 2022 19:48
Samsung Galaxy M13 Tanıtıldı! İşte Özellikleri KoJiRo Telefon Dünyasından Haberler 1 28 Mayıs 2022 10:19




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net