Forum Logo




Huawei MatePad 10.4 – Öne Çıkan Özellikler


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 20 Temmuz 2022, 20:54   #1
Çevrimdışı
Huawei MatePad 10.4 – Öne Çıkan Özellikler




Huawei MatePad 10.4 – Öne Çıkan Özellikler
Www.TrendForum.Net



HUAWEI, her bütçeye ve kullanım amacına uygun tablet modellerini sunmaya devam ediyor. İlk kez 2020 yılında piyasaya sürülen HUAWEI MatePad 10.4 modeli 2022 yılında tekrar yenilendi. Donanımı ve yazılımı baştan aşağı yenilenen tablet neler sunuyor? Gelin birlikte bakalım.



İlk defa 2020 yılında kullanıcıların beğenisine sunulan HUAWEI MatePad 10.4 modeli Android işletim sistemiyle birlikte geliyordu. Ancak 2022 model HUAWEI MatePad 10.4, artık HUAWEI’nin geliştirdiği HarmonyOS işletim sistemiyle geliyor.
Yeni nesil işletim sistemi

HarmonyOS 2 sürümünü kullanan yeni tablet, HUAWEI Mobil Servisler ile geliyor ve Google servisleri bulunmuyor. HUAWEI’nin kendi uygulama mağazasını kullanabildiğiniz tablette, tıpkı Google Play Store’da olduğu gibi birçok uygulamaya erişim sağlanması mümkün. Ayrıca APKPure entegrasyonu sayesinde birçok uygulama APK şeklinde indirilerek kuruluyor. HUAWEI AppGallery de güncellemeler için bildirim gönderip uygulama güncellemelerini yapmanız için uyarabiliyor.

Yeni işletim sistemi yeni arayüz tasarımıyla geliyor. Böylece MatePad’inizi çok daha efektif bir biçimde kullanabiliyorsunuz. Servis Widget’ları desteklenen uygulamalarda ana ekranda pek çok ek bilgi ekranı sağlarken, yeniden düzenlenen ana ekran da önemli. Artık son kullandığınız uygulama ekranın alt sağ kısmında görünüyor. Böylece sık kullandığınız veya son kullandığınız uygulamaları kolayca yeniden ekrana çağırabiliyorsunuz. HarmonyOS 2 bu cihaza gerçekten çok yakışıyor ve yeni işletim sistemi arayüzünün gücünü ana ekrandan hissedebiliyorsunuz.

Ayrıca HarmonyOS, Huawei ekosistem özelliklerini de bir adım öteye taşıyor. Uzunca bir süredir Huawei Share ile Huawei mobil cihazlar arası iletişim kurabiliyordunuz. Yeni eklenen ekosistem özellikler MatePad’in esnekliğini de artırmayı amaçlıyor. Eğer bir MateBook kullanıcısıysanız, Huawei MatePad’inizi ikinci ekran olarak notebook bilgisayarınıza bağlayabiliyorsunuz. Bu özellik sayesinde ek ekrana ihtiyacınız olan durumlarda ekstra bir monitör bağlantısıyla da uğraşmanız gerekmiyor. Tek yapmanız gereken Huawei kontrol paneli üzerinden tablete bağlanmak oluyor.



Aksesuar desteği

HUAWEI MatePad 10.4, tıpkı MatePad 11’de olduğu gibi akıllı klavye ve kalem desteğine sahip. Bu sayede tablet hem öğrenciler, hem de beyaz yakalılar için ideal cihazlardan biri haline geliyor. Kullanıcılar kalemle ister not alabilir, isterse de çizim yaparak eğlenceli vakit geçirebilir.

Donanım

2022 model HUAWEI MatePad 10.4 tablet, donanım tarafında da güçlendirilmiş. Yeni tablette HUAWEI tarafından tasarlanan Kirin 710A işlemciye yer verilmiş. Bu işlemci, 4 adet Cortex-A53 ve 4 adet Cortex-A73 çekirdekle gelirken, grafik tarafında da Mali-G51 GPU kullanılıyor.

Temel donanımın dışında RAM miktarı 2020 modeliyle aynı kalan tablette 64 ve 128 GB depolama seçenekleri sunulmuş. Buna ek olarak isteyen kullanıcılar 512 GB’a kadar olan Micro SD kartları takarak kapasiteyi artırabilecek.

Öne Çıkan Özellikler – Ekran

Ekran, bir tablet için önemli bileşenlerden. HUAWEI, 10.4 inç boyutundaki bu tabletinde 2K (2000×1200) çözünürlük sunuyor. IPS tabanlı olan bu panel 470 nit parlaklık değerine sahip. Ortam Işığı Sensörü sayesinde bulunduğunuz ortamın ışığını algılayarak otomatik parlaklık ayarlayabiliyor.



Batarya

Tablet için bir diğer önemli nokta da batarya kapasitesi. HUAWEI, MatePad 10.4 2022 modelinde 7250 mAh kapasiteli bir batarya kullanmayı tercih etmiş. Bu batarya 22.5W hızlı şarj desteği ile geliyor. Böylece büyük kapasiteli bu bataryayı doldurmak için uzun şarj süreleri gerekmiyor.

Kamera

MatePad 10.4, arkasında ve önünde birer kamera ile geliyor. Arkadaki kameranın sensörü 13 MP çözünürlüğe sahipken, öndeki kamera 8 MP çözünürlük sunuyor. Ek olarak arka kameranın yanında bir adet flaş modülünün bulunduğunu da belirtelim.

HUAWEI MatePad 10.4 2022 modeli, içindeki kablosuz bağlantı yongası sayesinde Wi-Fi 5 (802.11ac) desteğine sahip. Ayrıca aksesuar bağlantıları için de Bluetooth 5.1 desteği sunulmuş. Cihazın Type-C USB portu da USB 2.0 standardına sahip.

Bunun dışında cihazda Harman Kardon destekli 4 adet hoparlör, Çoklu Ekran İşbirliği desteği, Çoklu Pencere, GPS modülü ve OTG desteği de yer alıyor. Üstelik cihazın mikrofonları görüntülü konuşmalarınızda arka plan sesini azaltarak sesinizin karşıya daha net, yüksek ve anlaşılabilir gitmesini sağlıyor.



2022 model MatePad 10.4 çeşitleri HUAWEI Online Mağaza aracılığıyla satışta bulunuyor. Cihazın 4 GB RAM ve 64 GB depolama sunan varyantı 3.099 TL fiyat etiketine sahipken, 4 GB RAM ve 128 GB depolama alanı sunan varyantı ise 5.499 TL fiyat etiketine sahip.

Technopat
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
104, Çıkan, huawei, matepad, öne, Özellikler


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Huawei MateBook D16 2022 – Öne Çıkan Özellikler KoJiRo Tablet Bilgisayar Haberleri 0 26 Haziran 2022 12:52
HUAWEI MatePad 10.4 Türkiye’de Ön Siparişe Sunuldu KoJiRo Tablet Bilgisayar Haberleri 0 17 Haziran 2022 21:33
HUAWEI WATCH FIT 2 – Öne Çıkan Özellikler KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 15 Haziran 2022 21:34
Huawei Watch GT 3 Pro – Öne Çıkan Özellikler KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 1 28 Mayıs 2022 10:21
Realme GT Neo 2 ve Buds Air 3 – Öne Çıkan Özellikler KoJiRo Telefon Dünyasından Haberler 0 28 Mayıs 2022 08:47




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net