|
09 Aralık 2022, 15:10 | #1 |
Çevrimiçi
|
Yemişli Samsa Tatlısı
Yemişli Samsa Tatlısı Www.TrendForum.Net MALZEMELER : Baklavalık yufka 1 Su bardağı ince kıyılmış incir kurusu 1 Su bardağı ince kıyılmış kayısı kurusu 1 Su bardağı ince kıyılmış erik kurusu ( Arzuya göre ) 1 Su bardağı ince kıyılmış çekirdeksiz kuru üzüm kurusu ( Arzuya göre ) 1 Su bardağı ince kıyılmış yeşil fıstık 1 Su bardağı ince kıyılmış ceviz içi 1 kahve fincanı susam 1 kahve fincanı toz şeker 1 Yumurta ( akı ve sarısıyla ) Yarım çay fincanı sıvıyağ 250 gr tereyağ & 1 Çay bardağı sıvıyağ 6 Su bardağı şeker 5 Su bardağı su Yarım limonun suyu HAZIRLANIŞI : İncir kurusu, kayısı kurusu, çekirdeksiz üzüm kurusu,erik kurusunu ince ince kıyarak derince bir karıştırma kabına alın. Ceviz içi, yeşil fıstık, arzuya göre fındık içi vb...kuruyemiş malzemelerinizi de ince ince kıyarak kırıklı hale getirin. Yemişlerin olduğu kaba ilave edin. Yarım çay bardağı sıvıyağın üzerini yarım çay bardağı su ile tamamlayıp, 1 adet yumurta ( akı ve sarısı beraber ), susam, 1 kahve fincanı şeker ve bir iki çay kaşığı tarçın ilavesiyle malzemelere katın. Bütün malzemeyi bir kaşık yardımıyla havalandırarak karıştırın. Su-yağ ve yumurtanın yapıştırıcı özelliği ile bir parça yapışkanca bir iç harç elde edin. Marketlerde bulabileceğiniz incecik baklavalık yufkalarınızı üç tanesi üst üste gelecek şekilde yerleştirin. Üç kat halinde tezgaha alınmış baklavalık yufkanızın sizden taraf olan kısmına enlemesine iç harcı boylu boyunca dizin. Yine harç dizdiğiniz taraftan başlayarak, yufkanın uzun kenarı boyunca sonuna doğru, ne çok sıkı ne gevşek şekilde rulo şekilde sarın. Rulolarınızı iki parmak genişliğinde, lokmalık kesip ( ki buna samsa denir ). demir para büyüklüğünde dilimler elde edin. Yağlanmış fırın tepsinize lokmaları yanyana getirip rulo şekilde dizin. Bir kenarda kokusu çıkana kadar erittiğiniz ama yakmadan ateşten aldığınız tereyağı ve sıvıyağ karışımını tepsinin üzerine, lokmaların arasına sızacak şekilde gezdirin. Orta hararetli bir fırında üzeri kızarıncaya değin fırınlayın. Tatlınız fırındayken su, şeker ve limon suyu ile şerbetinizi hazırlayın. Fırından çıkan tatlınızın üzerine, tatlının ilk sıcağı çıkar çıkmaz, kenarda ılıttığınız şerbeti gezidirn. Üzerine bir başka fırın tepsisi kapatıp, buğusunu kaybetmeden şerbetini çekmesi için en az bir gece bekletin.
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
|
|
İçeriği Sosyalleştir |
Etiketler |
samsa, tatlısı, yemişli |
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk) | |
|
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Koca Karı Gerdanı Tatlısı | Beatrice | Tatlılar | 8 | 25 Mayıs 2023 17:52 |
Çilekli Kıbrıs Tatlısı | Beatrice | Tatlılar | 0 | 05 Mayıs 2022 15:31 |
TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net