Forum Logo




Portakallı Merengli Tart


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 05 Ocak 2023, 16:49   #1
Çevrimiçi
Portakallı Merengli Tart




Portakallı Merengli Tart
Www.TrendForum.Net

Portakallı Merengli Tart



MALZEMELER


Tart hamuru için:
1.5 su bardağı un
150 gram tereyağı
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı su

Portakallı dolgu için:
4 çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı portakal suyu
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
5 adet yumurtası
2.5 çay bardağı toz şeker

Mereng için:
4 adet yumurta akı
2.5 çay bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı nişasta
4-5 damla limon suyu,
1 tutam tuz

YAPILIŞI
Tart hamuru için un ve tereyağını mutfak robotu veya mikser yardımı ile ekmek kırıntısı halini alana kadar karıştırın. Pudraşekeri, yumurta ve su ilave edip toparlanana dek hamur karıştırın. Üzerini streç filmle kapatıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Hamuru tezgaha alıp merdane yardımıyla orta boy tart kalıbından biraz daha büyük olacak şekilde açın. Tart kalıbına, kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin. Tabanın kabarmasını önlemek için çatalla 4-5 yerinden delikler açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Portakallı dolgu için nişasta, portakal suyu, su ve portakal kabuğunu tencereye alıp, kıvam alana dek karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde yumurta sarıları ile tozşekeri iyice çırpın. Yavaş yavaş ve karıştırarak tencereye ilave edin. Yeniden ocağa oturtup, 1-2 dakika karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp 5 dakika dinlendirip tart hamurunun üzerine yayın. Mereng için yumurta aklarını kuru ve temiz cam bir kaba alıp tuz ilave edin ve mikserin düşük devrinde çırpmaya başlayın. Sonra hızlı devirde koyulaşmaya başlayana dek çırpın. Koyulaştığında tozşeker katıp karıştırın. Nişasta ve limon suyu ilave edip, karıştırma kabını ters çevirdiğinizde dökülmeyecek kıvama gelene dek çırpın. Merengi portakallı dolgunun üzerine yayıp, spatula yardımıyla hafif şekil verin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika kontrollü olarak pişirin.

alıntı
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
merengli, portakallı, tart


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Kurufasulye Unlu Çikolatalı Limonata Tart Beatrice Tatlılar 12 03 Kasım 2023 14:04
Portakallı Tiramusu Tarifi Beatrice Tatlılar 0 05 Kasım 2022 18:43
Portakallı ve fındıklı tart kek Beatrice Tatlılar 2 18 Mayıs 2022 19:10
Elmalı Tart Roronoa Zoro Tatlılar 0 09 Mayıs 2022 12:20




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net