Forum Logo




Süt Helvası Tarifi


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 11 Nisan 2023, 00:42   #1
Çevrimdışı
Diamond Üye
Süt Helvası Tarifi




Süt Helvası Tarifi
Www.TrendForum.Net



Malzemeler
100 gram tereyağı
1 su bardağı un
1 litre süt
1 yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya

Süt helvası nasıl yapılır?
Sütün yarısını bir tencereye alın ve şekerini ilave edin.
Şeker tamamen eriyene kadar ocakta pişirin. Bu aşamada sütün kaynamasına gerek yok sadece şekerlerin erimesi yeterli olacak.
Daha sonra tencereyi ocaktan alın.
Kalan sütü ve yumurta sarısını da tencerenin üzerine ilave edin.
Güzelce çırpın ve soğumaya bırakın.
Tereyağını tavada eritmeye başlayın.
Eriyen tereyağının üzerine unu ilave edin.
Un hafif pembeleşene kadar kavurun.
Süt helvası yaparken unun kokusu çıkana kadar kavrulduğuna dikkat edin.
Gereğinden fazla kavrulması durumunda un kokusu baskın olacaktır.
Daha sonra kavrulmuş unu yavaş yavaş süte ekleyin.
Karıştırarak koyulaşmasına yardımcı olun ve kıvam alana kadar pişirin.
Karışım kıvam aldıktan sonra vanilyasını da ekleyin ve çok pişirmeden ocaktan alın.
Karışımı ısıya dayanıklı cam kaplara veya toprak kaselere dökün.
Fırını sadece üst rafı yanı ızgara bölümü ısınacak şekilde 200 derecelik ısıtın.
Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika, sadece üstü kızarana kadar pişirin.

Süt Helvası Püf Noktaları
Süt helvası yapımında dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları bulunuyor. İyi bir helva yapabilmek için helvanın malzemelerinin çok iyi bir şekilde kavrulmuş olması gerekir. Süt helvası yaparken unun kokusu çıkana kadar iyice kavrulması gerekiyor. Gereğinden fazla kavrulduğunda ise, un kokusu baskın bir şekilde hissedilir. Süt helvası yapımında kullanılacak olan sütün sıcak olmaması oldukça önemlidir. Kavrulan un sıcak süt ile buluşursa topaklanır. Bu nedenle olabildiğince sütün soğuk olarak kullanılması gerekir.

Bu nedenle şekeri sütün bir kısmı ile eriterek ocaktan alarak kalan sütü üzerine ekleyebilirsiniz. Tatlının üzeri kızartılırken de tatlınızı su dolu tepsinin içine koymanız gerekir. Aksi durumda tatlının üzeri geç kızarır ve helva pişmeye devam edeceği için kıvamı istediğiniz gibi olmayabilir.​
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 11 Nisan 2023, 04:41   #2
Çevrimiçi
Yanıt: Süt Helvası Tarifi




Nefis görünüyor gece gece
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 11 Nisan 2023, 04:49   #3
Çevrimdışı
Platin Üye
Yanıt: Süt Helvası Tarifi




üstü yanık tüm tatlılar sütlaçtır, helva işi yaş geçiniz
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
helva, helvası, süt, süt helvası, süt helvası yapımı, tarifi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Süt helvası Rima Trend Sözlük 13 02 Ocak 2024 15:12
Güllaç Tarifi Beatrice Tatlılar 3 22 Mart 2023 22:35
Pırtımpırt tarifi Roronoa Zoro Trend Yemek Tarifleri 5 09 Eylül 2022 11:00
Zakuski Çar Tarifi KoJiRo Dünya Mutfağı 0 12 Haziran 2022 15:54
Un Helvası Kaç Kalori? Beatrice Kilo vermek istiyorum 0 05 Mayıs 2022 15:37




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net