![]() |
![]() |
#1 |
Çevrimdışı
![]() |
Tuna Dalgası
Tuna Dalgası Www.TrendForum.Net ![]() Tuna Dalgası Tarifi İçin Malzemeler Sade kek kısmı için: 2 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1/2 çay bardağı zeytinyağı 1 su bardağı süt 2 su bardağı un 2 paket vanilin 1 paket kabartma tozu 1 tutam tuz Kakaolu kısmı için: 3 yemek kaşığı kakao 1/2 su bardağı süt Meyve katı için: 400gram vişne (dondurulmuş ya da konserve) (suyu süzdürülmüş) Kreması için: 4 su bardağı süt 2 paket vanilyalı puding 3 yemek kaşığı toz şeker 3 paket vanilin 200 gram tereyağı 1paket krem şanti (toz halinde) 1/2 büyük çay bardağı süt Çikolatalı katı için: 200 gram kuvertür çikolata (bitter çikolata) 200 ml. krema (1 su bardağı) Tuna Dalgası Tarifinin Püf Noktası: Üzerindeki dalga efektini ucu tırtıklı bir plastik aparatla yapabilirsiniz. Bu aparat pastanelerde satılıyor. Dilerseniz üzerine dalga deseni vermeden de yapabilirsiniz. (: Tuna Dalgası Tarifi Nasıl Yapılır? 1.Bir kabın içerisine yumurtaları alın ve toz şekerle birlikte kremamsı bir kıvam alana kadar güzel bir şekilde çırpın. 2.Sıvı yağ, zeytinyağı ve sütü de ekleyip çırpmaya devam edin. 3.Tüm sıvıları harca yedirdikten sonra un, vanilin, kabartma tozu ve tuzu ilave edip güzelce çırpın. 4.Pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisinin ortasına yağlanmış kelepçeli dikdörtgen bir kalıp yerleştirin. Bu aşamada dikdörtgen bir borcam veya kek kalıbı, kelepçeli yuvarlak bir kalıp ya da kare bir kek kalıbı da kullanabilirsiniz. Böyle bir kalıbın tabanına sade kek harcının yarısından fazlasını aktarın ve güzelce yayın. 5.Geriye kalan kısmına kakao ve süt ilave ederek güzelce çırpın. Elde ettiğiniz kakaolu kek harcını sade kek harcının üzerine ilave edin ve yayın. 6.Ardından üzerine suyunu iyice süzdüğünüz vişneleri yayın. 7.180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin. Pişince çıkarıp oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın. Kreması için: 1.Krema ve çikolatayı benmari usulü eritin. Oda sıcaklığında soğutun. 2.Oda sıcaklığına gelmiş kekinizin üzerine, hazırladığınız pudingli kremayı ekleyin ve güzelce yayın. 3.Üzerine yine oda sıcaklığında soğumuş olan çikolata sosunu ekleyin ve her yerine eşit yayıp buzdolabında 10 dakika bekletin. 4.Hafif katılaşmış olan çikolatalı üst yüzeye çatal yardımıyla dalga şekli verin ve pastanızı tekrar buzdolabına koyup en az 2 saat kadar dinlendirin. 5.Dinlenen pastanızı kareler halinde dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun! |
|
![]() |
![]() |
İçeriği Sosyalleştir |
Etiketler |
dalgası, tuna |
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Tuna Üzümcü, Sinan Kaloğlu’nu geride bıraktı | DeepSilence | Spor Dünyası | 0 | 16 Mayıs 2023 13:32 |
Tuna Tavus | Asi Ruh | Trend Sözlük | 2 | 16 Mart 2023 00:24 |
Turhanoğlu Akıncı Beyleri - Yılmaz Tuna | DeepSilence | Kitap Özetleri - Kitap Tanıtımları | 0 | 29 Kasım 2022 09:38 |
Farmasi Dr.C.Tuna Vitalizing Sarımsak Özlü Şampuan | KoJiRo | Saç ve Makyaj Dünyası | 1 | 02 Temmuz 2022 00:00 |
Büyük İstifa Dalgası Siber Güvenlik Sektörü İçin Fırsat | KoJiRo | Teknoloji Trend Haberleri | 0 | 26 Mayıs 2022 20:14 |
TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2025
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net