Forum Logo




Çilekli Pop Tart


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 25 Ocak 2024, 22:40   #1
Çevrimdışı
I'm great
Çilekli Pop Tart




Çilekli Pop Tart
Www.TrendForum.Net

Çilekli Pop Tart


[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]

Malzemeler
Hamur için;

125 g tereyağı,
3-3,5 su bardağı un,
1/2 su bardağı pudra şekeri,
1/2 çay bardağı soğuk su.
Dolgusu için;

300 g çilek,
1/4 su bardağı şeker,
1 yemek kaşığı nişasta,
1/4 su bardağı su.
Icing için;

3/4 su bardağı pudra şekeri,
5-6 yemek kaşığı su.
Üzeri için;

Çekilmiş antep fıstığı,
Ufalanmış gül yaprağı kurusu.


Hazırlanışı
1- Dolgusu için çileklerin saplarını ayıklayıp çilekleri küçük küçük doğrayın,
2- Çilekleri ve şekeri bir sos tenceresine alın,
3- Kısık ateşte suyunu salıp çilekler yumuşayana kadar pişirin,
4- Ayrı bir kapta su ve nişastayı karıştırıp karışımı çileklere ekleyin,
5- Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin ve ateşten alın,
6- Hamur için 3 su bardağı un, pudra şekeri ve küçük küçük doğradığınız tereyağını bir karıştırma kabına alın,
7- İki elinizle kum haline gelene kadar ovarak karıştırın,
8- Suyu azar azar ekleyip yoğurmaya başlayın,
9 - Gerektiği halde biraz daha un ekleyip sert bir hamur elde edene kadar yoğurun,
10- Hamuru dört parçaya bölün,
11- Parçalardan birini iki parça yaplı kağıt arasına koyup 3-4 mm kalınlığında açın,
12- Açtığınız hamuru 6*10 cm'lik dikdörtgenler halinde kesin,
13- Parçaların yarısının üzerine çilekli harçtan birer tatlı kaşığı koyup diğer parçaları üzerlerine koyun ve kenarlarından bastırarak birleştirin,
14- Bir çatalla bastırarak sabitleyin ve yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye alın,
15- Kalan hamur parçalarını da aynı şekilde açıp kesip doldurup birleştirin ve tepsiye alın,
16 -180 derecede önceden ısıtılmış fırında kenarları hafifçe kızarana kadar pişirin,
17 -Fırından alıp soğumalarını bekleyin,
18 -Icing için pudra şekeri ve suyu karıştırın,
19 -Karışımı pop tartların üzerine paylaştırıp yayın,
20 -Üzerlerine renkli şekerlemeler veya çekilmiş antep fıstığı ve ufalanmış kuru gül yaprakları serpin.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 26 Ocak 2024, 01:24   #2
Çevrimiçi
Yanıt: Çilekli Pop Tart




haje yaşamayı biliyon he tıss
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 26 Ocak 2024, 10:12   #3
Çevrimiçi
Yanıt: Çilekli Pop Tart




Çok güzel görünüyor zaten içinde çilek var nasıl kötü olsun
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
Çilekli, pop, tart


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Yer fıstıklı tart Haje Tatlılar 0 25 Ocak 2024 22:34
Çilekli ve lor peynirli Haje Tatlılar 0 25 Ocak 2024 22:32
Bol Çilekli İçe Tea Tarifi Asi Ruh En Trend İçecekler 0 21 Haziran 2023 05:10
Çilekli Mag Roronoa Zoro Tatlılar 1 11 Mayıs 2022 21:59
Elmalı Tart Roronoa Zoro Tatlılar 0 09 Mayıs 2022 12:20




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net