|
16 Mart 2024, 10:36 | #1 |
Çevrimiçi
|
Tüm Püf Noktalarıyla Kıyır Kıyır Kalburabastı
Tüm Püf Noktalarıyla Kıyır Kıyır Kalburabastı Www.TrendForum.Net Tüm Püf Noktalarıyla Kıyır Kıyır Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler Şerbeti için; 3 su bardağı şeker 3 su bardağı su 1 dilim limon Hamuru için; 150 gram tereyağı (Oda sıcaklığında) 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı yoğurt 1 paket vanilya 1 yumurta 5 yemek kaşığı dolu dolu irmik 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 çay kaşığı karbonat 3 damla limon suyu (Karbonatı aktifleştirmek için) 3 su bardağı un (Kontrollü ekleyin) İçi için; 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz Süslemek için Toz fıstık Tüm Püf Noktalarıyla Kıyır Kıyır Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır ? 1- Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım buz gibi soğuk olması gerekiyor. 2 - Şerbet için tencereye şeker ve su alınıp ocakta kaynamaya bırakılır. 3 - Kaynayan şerbetin altı kısılıp limonu eklenip 15 dk kaynatılıp soğumaya bırakılır. 4 - Hamuru için tereyağı, yumurta, yoğurt ve sıvı yağı yoğurma kabına alınıp spatula yardımıyla karıştırılır. 5 - Ardından irmik, vanilya ve kabartma tozu eklenip bir yemek kaşığına bir çay kaşığı karbonat alınıp 3 damla limon suyu damlatılır ve hamura eklenir. 6 - Son olarak kontrollü un eklenerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir, dikkat edin fazla un eklemeyin. 7 - Tüm hamur ceviz büyüklüğünde parçalara bölünür. 8 - Ardından parçaları tek tek nihalenin üzerine alınıp parmak uçlarımızla bastırılarak inceltilerek içine bolca iri ceviz ekleyip kapatıp yağlı kağıt serili tepsiye alınır. 8 - Tüm hamurları bu şekilde hazırlanır ve önceden ısıtılmış 180 derecede fırında yaklaşık 35 dk kontrollü pişirilir. 9 - Fırından çıkınca ilk sıcağı çıkması için 5 dk bekletip tamamen soğuyan şerbeti tatlıların üzerlerine gezdiriyoruz. 10 - 2 saat bekletip üzerini toz fıstıkla süsleyip servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Not: tatlıyı mutlaka iyi pişirin. Şerbet mutlaka kıvamlı ve soğuk olmalı. Soğuyuncaya kadar tatlıların üzerini kapamayın.
__________________
İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. |
|
İçeriği Sosyalleştir |
Etiketler |
kalburabastı, kıyır, noktalarıyla, püf, tüm |
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk) | |
|
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
İrmikli Kıyır Şekerpare | KoJiRo | Tatlılar | 1 | 15 Mart 2024 20:50 |
Lezzeti Olay Kıyır Kıyır Ispanaklı Kiş | KoJiRo | Hamur işleri | 0 | 21 Şubat 2024 14:30 |
Tüm Püf Noktalarıyla Filtre Kahve Kağıdı Nasıl Kullanılır? | Beatrice | Püf Noktaları | 0 | 10 Aralık 2023 14:20 |
Sivas usulü kalburabastı nasıl yapılır? | DeepSilence | Tatlılar | 1 | 06 Eylül 2023 20:24 |
TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net