Forum Logo




AMD, Samsung Foundry ile Çalışmaya Devam Edecek


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 14 Ocak 2023, 11:03   #1
Çevrimdışı
AMD, Samsung Foundry ile Çalışmaya Devam Edecek




AMD, Samsung Foundry ile Çalışmaya Devam Edecek
Www.TrendForum.Net



TSMC, önemli ortaklarından AMD için CPU, GPU, SoC ve FPGA üretmeye devam ediyor. Önümüzdeki dönemde TSMC ve AMD arasındaki bağların sıkılaşmasını bekliyoruz. Bildiğiniz gibi modern AMD çiplerin tümü TSMC fabrikalarında üretiliyor. Ancak DigiTimes‘a göre AMD,*eski ürünlerinin üretimini GlobalFoundries ve Samsung Foundry‘e yaptırmaya devam edecek.

Tayvanlı TSMC, önümüzdeki yıllarda N5/N4 (5nm/4nm) ve N3 (3nm) üretim süreçlerini kullanarak Zen 4 ve Zen 5 tabanlı ürünler üretmeye devam edecek. GlobalFoundries ve Samsung Foundry ise SF 14LPP ve GF 12LP işlemlerini kullanarak AMD’nin eski Zen ve Zen+ mikro mimarilerine dayalı işlemcilerini, ayrıca eski nesil GPU’larını üretecek.

Bir zamanlar AMD’nin önde gelen üretim ortaklarından olan GlobalFoundries, özel üretim tekniklerine yöneldiği için 2018’de öncü teknolojileri geliştirmeyi bıraktı. Şirket 10nm altı süreç teknolojilerine geçtiğinde, AMD’nin temel gereksinimlerinin büyük bir kısmı 5nm ve hatta 3nm sınıfı teknolojilere kayacak. Sonuç olarak AMD, yüksek hacimli üretim olmasa da farklı teknikler gerektiren bazı yongalarını GlobalFoundries’e yaptırabilir.

Buna karşın Samsung Foundry, TSMC ile kıyasıya rekabet ederken öncü üretim teknolojileri geliştirmeye devam ediyor. Samsung Foundry tesislerinde geliştirilen öncü üretim süreçlerindeki veriminin TSMC’ninki kadar yüksek olmadığını biliyoruz. Yine de Samsung, öncü teknolojilere ihtiyaç duyan çip tasarımcıları için her zaman iyi bir alternatif.

Şimdilik TSMC cephesinde her şey yolunda. Ancak Çin, Tayvan ve ABD arasındaki gerilim askeri bir çatışmaya, hatta Çin’in Tayvan’ı işgaline yol açarsa AMD’nin dünyanın en büyük dökümhanesine bir alternatif bulması gerekecek. Intel Foundry Services’ın (IFS) 20A teknolojisi 2024 yılına kadar müşterilere sunulmayacak. Bu nedenle TSMC’nin tek büyük rakibi şu an için Samsung Foundry.

Technopat
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
amd, Çalışmaya, devam, edecek, foundry, ile, samsung


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Anakart Satışları Yıl Boyunca Azalmaya Devam Edecek KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 1 28 Haziran 2022 22:20
Apple, iPhone 14 İçin Samsung’dan 80 Milyon OLED Panel Temin Edecek KoJiRo Telefon Dünyasından Haberler 0 22 Haziran 2022 21:29
Samsung, Tesla Araçlar İçin Kamera Tedarik Edecek KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 08 Haziran 2022 14:46
İngiltere'de, haftada 4 gün çalışmaya yönelik pilot uygulama başladı KoJiRo Dünyadan Haberler 0 06 Haziran 2022 14:05
2022-2023 Sezonu Kesin Devam Edecek Olan Diziler mamihlapinatapai Yerli Diziler 7 07 Mayıs 2022 13:45




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net