Forum Logo




Google'ın milyon dolarlık kampüsü hizmete açıldı


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 22 Mayıs 2022, 17:23   #1
Çevrimdışı
Google'ın milyon dolarlık kampüsü hizmete açıldı




Google'ın milyon dolarlık kampüsü hizmete açıldı
Www.TrendForum.Net

Google'ın kendi tasarımı olan ilk kampüsünün yapımı tamamlandı. Şirketten yapılan açıklamada, yeni kampüsün hizmet vermeye başladığı duyuruldu.

ABD'li teknoloji devi Google, geçtiğimiz yıllarda Kaliforniya'da yeni bir arazi satın almış ve 389 milyon dolarlık yatırımla yeni bir kampüs inşa etmeye başlamıştı.

Google’ın mevcut Mountain View merkezi ile San Jose’deki karma kullanımlı kampüsü arasında bir bölgede yer alan yeni kampüs, hizmete açıldı.

Şirketin kendi tasarladığı ilk tesis olan bu ofis, aynı zamanda tamamen su ile üretilen elektriği kullanıyor.

Google, yeni kampüsün Kuzey Amerika'daki en büyük jeotermal kurulumuna sahip olduğunu söylüyor. Jeotermal sistem, tesisin ısıtılması ve soğutulması görevlerini üstleniyor.



Çatılarda dev güneş panelleri var

Kampüs, sert kenarları olan ve aşağıya doğru eğimli bir güneş paneli çatısına ev sahipliği yapıyor.

Chip'te yer alan habere göre şirket, yakındaki bir rüzgar çiftliği ile birlikte güneş çatısının, kampüse zamanın yüzde 90'ında karbonsuz güç sağlayacağını söylüyor.

Google'ın Mountain View'deki genel merkezine yaklaşık iki kilometre uzaklıktaki yeni kampüsü, içme suyu dışındaki her şey için geri dönüştürülmüş su ve yağmur suyu kullanacak.

Kampüsteki diğer olanaklar arasında yedi kafeye sahip iki mutfak ve ıslak çayırlar, ormanlık alanlar ve bataklık dahil 17 dönümden fazla doğal alan yer alıyor.











Kaynak : Webtekno
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
açıldı, dolarlık, googleın, hizmete, kampüsü, milyon


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Türkiye'de canlı doğan bebek sayısı, geçen yıl 1 milyon 79 bin 842 oldu DeepSilence Sağlık Haberleri 0 20 Mayıs 2022 15:29
Sümela Manastırı yeniden ziyarete açıldı mamihlapinatapai Karadeniz Bölgesi 0 07 Mayıs 2022 10:13




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net