Forum Logo




AMD'nin Mendocino kod adlı yeni çip seti


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 23 Mayıs 2022, 19:55   #1
Çevrimiçi
AMD'nin Mendocino kod adlı yeni çip seti




AMD'nin Mendocino kod adlı yeni çip seti
Www.TrendForum.Net

AMD'nin Mendocino kod adlı yeni çip seti, Intel'e çok büyük bir darbe vurmayı hedefliyor

AMD'nin Mendocino kod adı ile tanıttığı yeni çip seti, Intel'e çok güçlü olduğu bir alanda büyük bir darbe vurmaya hazırlanıyor.



Görünene göre AMD, en popüler iki kategoride Intel'e karşı saldırıya geçmeye başladı: Oyuncu masaüstü PC'leri ve profesyonellere ve öğrencilere yönelik, genel kullanıma hitap eden dizüstü bilgisayarlar. Şirket, Windows ve Chrome OS çalıştıran laptop ve notebook bilgisayarlara güç sağlayacak "Mendocino" kod adlı yeni bir çipi piyasaya sürecek. Hızlandırılmış İşlem Birimi (APU), daha yeni RDNA 2 GPU'yu paketleyecek ancak biraz daha eski Zen 2 çekirdeklerine dayanan CPU çekirdeklerine sahip olacak.

Windows veya Chrome OS çalıştıran taşınabilir bilgisayarlar, işlem verimliliğinde küçük ama önemli bir artış elde etmek üzere gibi gözüküyor. 399 ila 699 dolar aralığındaki dizüstü bilgisayarlar, bazen gündelik oyun cihazları olarak da işlev görebiliyor. AMD Mendocino, çok sayıda AMD SoC'nin yerini alacak. Daha da önemlisi AMD, Ryzen 5300U çip setinin değerini çok daha arttıracak gibi gözüküyor.

Temel olarak AMD, Picasso mimarisine dayalı mevcut çip setlerinden biraz daha yeni nesil APU'lar (tek bir kalıpta CPU ve GPU) sunuyor. AMD Mendocino, Zen 2 çekirdeğine, RDNA 2 GPU'ya sahip olacak ve 8 İş Parçacığı (4C/8T) ile 4 Çekirdeğe sahip olabilir.

AMD'nin Mendocino çipi, bir AC elektrik prizinden uzaktayken güvenilir ve verimli çalışacak şekilde tasarlanmış dizüstü bilgisayarlar için küçük, verimli bir SoC olarak tanıtılıyor.

Bu yeni çip seti ile AMD, temel olarak video konferans yazılımı için ihtiyaç duyulan video kodlama ve kod çözme görevlerini tamamen hızlandırabilen bir çözüm sağlayabilir. Yeni dizüstü bilgisayar SoC'si, çift kanallı (64 bit) veya dört kanallı (128 bit) bellek veri yolu yapılandırmalarında dağıtılabilen LPDDR5 bellekle çalışacak.

Mendocino çip setinin, Valve'ın Steam Deck el konsoluna güç sağlayan AMD'nin Aerith APU'suna (kod adı Van Gogh) çok benzer olduğunu AMD takipçileri zaten fark etmiş olabilir. İki ürün arasındaki tek büyük fark, Aerith'in TSMC'nin 7nm sürecinde yapılmış olması, Mendocino'nun ise TSMC'nin 6nm sistemi üzerine inşa edilmiş olması gibi gözüküyor.

AMD Mendocino'lu dizüstü bilgisayarların, Noel alışverişi dönemi ile beraber sunulması bekleniyor.

Kaynak : Webtekno
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
adlı, amdnin, çip, kod, mendocino, seti, yeni


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Celeste adlı oyunu oynadınız mı ? DeepSilence Trend Anketler 5 09 Kasım 2023 08:03
Yeni bir neye ihtiyacınız var? Beatrice Trend Sorular 21 29 Mayıs 2023 23:12
Google Asistan’a Yeni Özellikler Geldi KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 23 Mayıs 2022 19:49
Ayrılıktan Sonra Yeni Bir Başlangıç Beatrice Kadın & Erkek İlişkileri 3 13 Mayıs 2022 16:54
Yeni Doğan Bebek Bakımının 10 püf noktası mamihlapinatapai Kadın Sağlığı 0 09 Mayıs 2022 19:18




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net