Forum Logo




Dyson, Ev Tipi Yardımcı Robotlar Üzerinde Çalışmaya Başladı


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 25 Mayıs 2022, 21:53   #1
Çevrimdışı
Dyson, Ev Tipi Yardımcı Robotlar Üzerinde Çalışmaya Başladı




Dyson, Ev Tipi Yardımcı Robotlar Üzerinde Çalışmaya Başladı
Www.TrendForum.Net

Dyson, Ev Tipi Yardımcı Robotlar Üzerinde Çalışmaya Başladı: Bilim Kurgu Filmleri Gerçek Oluyor!

Elektrikli ev aletleri sektörünün önde gelen isimlerinden Dyson, ev tipi robotlar üzerinde çalışmalara başladığını duyurdu. İnsan hayatını görülmemiş düzeyde kolaylaştırmayı amaçlayan robotlar, şu an için daha çok robotik kol tipinde olacak gibi görünüyor.

Geliştirdiği süpürgeler, saç şekillendiriciler ve hava temizleyicilerle Türkiye'de büyük ilgi gören Dyson, şirketin geleceğine yönelik çok önemli açıklamalarda bulundu. ABD'nin Philadelphia şehrinde gerçekleştirilen Uluslararası Robotik ve Otomasyon Konferansı kapsamında konuşan şirket yetkilileri, Dyson'ın ev tipi robotlar üzerinde çalıştığını duyurdular. Yıllardır filmlerde gördüğümüz robot ev yardımcıları, Dyson'la gerçek ürünler haline gelecekler gibi görünüyor.

Dyson tarafından yapılan açıklamalara göre İngiltere'deki Hullavington Havaalanı kampüsüne devasa bir robotik araştırma merkezi kuruldu. Bu tesis, İngiltere'nin en büyüğü olarak lanse edildi. Hatta Dyson yöneticileri, bu tesiste çalışacak yeni elemanlara da ihtiyaç duyduklarını açıkladılar. Dyson'ın ev tipi robotlarının temelleri de bu tesiste atılacak. Peki son kullanıcı, ne tür robotlarla karşılaşacaklar?

Dyson'ın robotlarıyla ev işi yapmak tarihe karışabilir



Dyson'ın servis ettiği görüntülere baktığımızda, şirketin daha çok robotik kollar üzerinde çalıştığını görüyoruz. Bu bağlamda; bulaşık yıkamaya yardımcı robotlar, ortalığı toparlayan robotlar ve koltuk gibi düz olmayan yüzeyleri temizleyecek robotlar, şirketin öncelikleri arasına girmiş gibi görünüyor. Dyson, ev tipi robotlarını yapay zeka ile destekleyeceğini ifade ediyor. Yapılacak çalışmalar sonrası, bu robotların hiçbir eşyaya zarar vermemesinin sağlanması hedefleniyor. Yani Dyson tarafından geliştirilen robotlar, eşyaları tıpkı biz insanlar gibi narince tutabilecek.



Aslına bakacak olursak Dyson, ev tipi robotlar sektörüne "360 Eye" olarak isimlendirdiği robot süpürge ile giriş yapmıştı. Ancak şirketin ABD'deki açıklamaları, planların robot süpürgelerden ibaret olmayacağını gözler önüne seriyor. Piyasaya sürdüğü hemen her ürünle dikkat çeken şirket, ev tipi robotlarıyla da gündemi sarsabilir gibi görünüyor.



Kaynak : Webtekno
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
başladı, Çalışmaya, dyson, robotlar, tipi, yardımcı, Üzerinde


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
En sinir olduğunuz, sevmediğiniz insan tipi, davranışları nelerdir? Never Give Up Kafamıza Göre 3 01 Temmuz 2023 23:15
Adana’da arpa hasadıyla birlikte alımlar da başladı KoJiRo Ekonomi Dünyası 0 22 Mayıs 2022 17:54
Akciğerlerde Alveole Dönüşebilen Yeni Bir Hücre Tipi Keşfedildi DeepSilence Sağlık Haberleri 0 20 Mayıs 2022 15:36
THY'nin Rize-Artvin uçuşları başladı Beatrice Ülkemizden Haberler 2 15 Mayıs 2022 15:46




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net