Forum Logo




“Twitter’ı Almayacak” Denilen Elon Musk’tan Yeni Hamle


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 26 Mayıs 2022, 19:36   #1
Çevrimdışı
“Twitter’ı Almayacak” Denilen Elon Musk’tan Yeni Hamle




“Twitter’ı Almayacak” Denilen Elon Musk’tan Yeni Hamle
Www.TrendForum.Net

“Twitter’ı Almayacak” Denilen Elon Musk’tan Yeni Hamle: Ne Tesla’dan Vazgeçti Ne Twitter’dan!

Yeni yayımlanan SEC belgelerine göre Elon Musk, Twitter'ı satın alma sürecinde Tesla hisselerini kullanmaktan tamamen vazgeçti. Musk, ilk başta 12,5 milyar dolar olarak açıklanan bu paranın tamamını öz sermayesinden karşılayacak.

Nisan ayı sonunda Twitter’ı 44 milyar dolar karşılığında satın almak üzere anlaşmaya varan Elon Musk, bu satın alımı için piyasaları üzen bazı kararlar aldı. Musk, 44 milyarlık satın alımın 12,5 milyar dolarını Tesla hisseleriyle sağlayacağını açıklamış, tepkilerin ardından bu sayıyı 6,25 milyar dolara çekti.

Fakat Musk’ın Twitter’ı almak için kullanacağı Tesla hisselerinin sayısı azalsa da Tesla’nın değeri düşmeye devam etti. Tesla hisseleri, son bir ayda Musk’a olan güvenin kaybedilmesi nedeniyle %30’a yakın değer kaybetti. Tüm bunların ardından Musk, bugün paylaşılan SEC belgelerine göre Tesla hisselerini Twitter’ın satın alımı için kullanmaktan vazgeçti.

Musk'ın yeni satın alım planı:



Musk, Twitter ile yaptığı ilk anlaşmasında 44 milyar doların 21 milyar dolarını kişisel öz sermayesinden ve 25,5 milyar dolarını kredi kombinasyonu kullanarak sağlamayı planlıyordu. Bu kredilerin 12,5 milyar doları, Musk'ın sahip olduğu Tesla hisseleri karşılığında güvence altına alınacaktı. Fakat Musk, ilk tepkilerin ardından bu sayıyı önce 6,25 milyar dolara, şimdi de 0'a indirdi. Yani Elon Musk, ilk planladığı 21 milyar dolarlık öz sermaye payını toplam 33,5 milyar dolara çıkardı.

Tesla ve Twitter hisseleri belgeyle birlikte artışa geçti:

Öte yandan bu hareket, geçtiğimiz günlerde anlaşmayı askıya aldığını açıklayan Musk’ın Twitter’ı hâlâ satın almak istediği olarak yorumlandı. SEC belgesiyle birlikte hem Twitter hem de Tesla hisselerinde artış görüldü. Tesla hisse değeri %5’e yakın artarken Twitter’ın hisse değerinde de %4e yakın artış yaşadı.

Jack Dorsey, Twitter'la olan bağını tamamen kopardı:

Bir tarafta Elon Musk gelişmeleri sürerken Twitter içinden de bugün önemli bir haber geldi. Twitter’ın kurucusu ve eski CEO’su olan Jack Dorsey, Twitter'ın Yönetim Kurulu’ndan ayrıldı. Dorsey’in ayrılışıysa aslında kendisinin geçtiğimiz yıl CEO görevini bıraktığı zaman planlanmıştı. Dolayısıyla bu değişiklik bir sürpriz olmadı.

Kaynak : Webtekno
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
almayacak”, denilen, elon, hamle, musk’tan, yeni, “twitter’ı


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
iyi ki almışım denilen şeyler Beatrice Trend Sözlük 10 16 Kasım 2023 08:37
Yeni bir neye ihtiyacınız var? Beatrice Trend Sorular 21 29 Mayıs 2023 23:12
Twitter yönetiminde kayıplar devam ediyor KoJiRo Twitter 1 25 Mayıs 2022 22:20
NFT Sanatçısı BEEPLE'ın Twitter Hesabına Saldırı KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 23 Mayıs 2022 20:00
Twitter’ı Sallayan Yeni İsim Harry Styles Oldu! KoJiRo Twitter 1 22 Mayıs 2022 17:56




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net