Forum Logo




Google Drive’a Dosya Oluşturma Sınırı Geldi


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 04 Nisan 2023, 14:16   #1
Çevrimiçi
Google Drive’a Dosya Oluşturma Sınırı Geldi




Google Drive’a Dosya Oluşturma Sınırı Geldi
Www.TrendForum.Net



Google, Drive bulut depolama platformunda oluşturabileceğiniz ve kaydedebileceğiniz dosya sayısına sessizce bir sınır getirdi. Şirket, fazladan depolama için ödeme yapsanız bile Drive’da maksimum 5 milyon dosya oluşturabileceğinizi ifade ediyor.

5 milyon dosya sınırı sadece Drive’da oluşturduğunuz dosyaların sayısı için geçerli durumda. Drive’ınızla paylaşılan toplam dosya sayısı içinse bu geçerli değil. Bu, sadece sizin tarafınızdan oluşturulmadığı sürece sistemde 5 milyondan fazla dosyaya sahip olabileceğiniz anlamına geliyor.

Google sözcüsü Ross Richendrfer, değişikliğin “güçlü performans ve güvenilirliği korumanın” bir yolu olarak geldiğini ve şirketin sistemlerinin “kötüye kullanımını” önlemeye yardımcı olması gerektiğini söylüyor. Sınıra ulaşırsanız bir bildirim alacağınız ve sorunu çözmek için Google desteğiyle iletişime geçebileceğiniz ifade ediliyor. 5 milyon, bir kişinin yüklemesi için saçma bir dosya sayısı gibi görünse de bazı kullanıcıların gerçekten bu sınıra ulaştığı bilgiler arasında.

Dosya sınırı, ortalama dosya boyutu 400 KB’nin üzerinde olan 2 TB depolama alanına sahip birinin, depolama alanı bitmeden dosya sınırına ulaşacağı anlamına geliyor. Başka bir deyişle, bazı kullanıcılar, dosyalarını zip klasörlerine sıkıştırmayı seçmedikçe, gerçekte kullanabileceklerinden daha fazla depolama alanı için ödeme yapıyor olabilir.

Kullanıcıların yorumlarına bakılırsa, Google’ın yeni uygulanan sınırdan etkilenenleri sınır gerçekleşmeden önce uyarmadığı ve politika yürürlüğe girdikten sonra fazla dosyaların yerini değiştirmek veya sıkıştırmak için çabalamalarına neden olduğu görülüyor. Paylaşılan Workspace sürücülerinin maksimum 400.000 dosya içerebileceğini belirtmesine rağmen, Google’ın Google One veya Workspace destek sayfalarını sınırı not edecek şekilde güncellediği de görülmüyor.

Technopat
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
dosya, drive’a, geldi, google, oluşturma, sınırı


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Google SEO Nedir? Google SEO Nasıl Yapılır? cengiz5230 Google / SEO 0 01 Ocak 2023 14:26
WhatsApp, Avatar Oluşturma Özelliğini Sunmaya Hazırlanıyor KoJiRo Whatsapp 0 23 Ekim 2022 11:22
Verstappen "kendi şartlarına göre olursa" Drive to Survive'a dönecek KoJiRo Formula 1 0 01 Temmuz 2022 09:47
Sega Mega Drive Mini 2 Duyuruldu KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 05 Haziran 2022 17:25
Google Asistan’a Yeni Özellikler Geldi KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 23 Mayıs 2022 19:49




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net