Forum Logo




Windows 7 ve 8.1 Ürün Anahtarı ile Windows 11 Nasıl Etkinleştirilir?


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 11 Nisan 2023, 03:20   #1
Çevrimdışı
Windows 7 ve 8.1 Ürün Anahtarı ile Windows 11 Nasıl Etkinleştirilir?




Windows 7 ve 8.1 Ürün Anahtarı ile Windows 11 Nasıl Etkinleştirilir?
Www.TrendForum.Net



Microsoft, birkaç yıl öncesinde “Windows 10’a ücretsiz yükseltme” sağlayan bir süreç başlatmıştı. Kampanyanın bir parçası olarak şirket, Windows 7 veya 8.1 sistemleri ücretsiz olarak Windows 10’a yükseltmemize izin vermişti. Şimdi ise bu sürecin halen devam ettiği, ayrıca Windows 11 için halen geçerli olduğu keşfedildi.

Windows 7 desteği standart kullanıcılar için 2020 yılında son bulmuştu. Şirketler ise ücretli bir program kapsamında Windows 7 için güvenlik güncellemeleri almaya devam ediyor. İyi habere gelince, halihazırda bir Windows 7 ürün anahtarı varsa herhangi bir cihazı Windows 11’e yükseltmek için kullanabiliyoruz. Ek olarak, orijinal olarak Windows 7 ile gelen bir sistemdeki ürün anahtarını kullanmak mümkün. Özellikle belirtelim, bu işlem yalnızca Windows 7’nin orijinal kopyaları için geçerli.

Windows 11 ISO dosyasıyla birlikte kurulum yapan bir kullanıcı, Windows 7 çalıştıran eski bir dizüstü bilgisayardan aldığı ürün kodunu kullanarak işletim sistemini etkinleştirmeyi başarmış görünüyor. Ürün anahtarı sorunsuz bir şekilde çalıştı ve Windows 11 sorunsuz bir şekilde etkinleştirildi.

Uzun lafın kısası, Microsoft’un lisanslama politikası olduğu gibi devam ediyor. İşin iyi tarafı ise Windows 7 ve Windows 8.1 kodları ile hem Windows 10 hem Windows 11’i etkinleştirmek mümkün.

Ücretsiz Windows 10 ve Windows 11 Yükseltmesi Nasıl Yapılır?

Microsoft, birkaç yıl öncesinde “Windows 10’a ücretsiz yükseltme” sağlayan bir süreç başlatmıştı. Kampanyanın bir parçası olarak şirket, Windows 7 veya 8.1 sistemleri ücretsiz olarak Windows 10’a yükseltmemize izin vermişti. Şimdi ise bu sürecin halen devam ettiği, ayrıca Windows 11 için halen geçerli olduğu keşfedildi.


Sisteminizde veya sanal makinenizde orijinal bir Windows 7/8.1 kopyası olmalı.
Microsoft’un indirme sayfasına gidin ve Windows 11/Windows 10 aracını indirin. Dilerseniz Windows 10 ISO veya Windows 11 ISO dosyalarıyla da yükseltme yapabilirsiniz.
Yükleme Medyası Oluşturma Aracı’nı veya Setup.exe dosyasını açın.
‘Bu bilgisayarı şimdi yükselt’ seçeneğine tıklayın.
Hüküm ve koşulları kabul edin.
Yükseltme seçeneğini seçin.
Yeni bir yükleme gerçekleştirmeyin, bunun yerine verilerinizi saklamayı seçin.
Bu işlem tamamlandığında, bilgisayarınız Windows 10/11’in dijital lisansına sahip olacak.

Sonuç olarak bu tüm Windows kullanıcıları için harika bir haber. Evet, Windows 7’li sistemlerin birçoğu muhtemelen resmi Windows 11 gereksinimlerini karşılamıyor. Ancak orijinal Windows 11 lisansına ücretsiz şekilde sahip olabilirsiniz.

Microsoft, Windows 11’in resmi olarak desteklenebilmesi için minimum 8. Nesil Core işlemci istiyor. Bu da birçok bilgisayarın desteksiz kalması demek. Ancak tekrar hatırlatalım, resmi olarak desteklenmeyen, TPM’siz sistemlere Windows 11 kurulumu yapmak mümkün.


İşlemci: 1 gigahertz (GHz) veya daha hızlı, 2 veya daha fazla çekirdekli, uyumlu bir 64 bit işlemci ya da SoC
RAM: 4 gigabayt (GB)
Depolama: 64 GB veya daha büyük depolama cihazı
Sistem üretici yazılımı: UEFI, Güvenli Önyükleme (Secure Boot) özelliği
TPM: Güvenilir Platform Modülü (TPM) sürüm 2.0
Grafik kartı: WDDM 2.0 sürücüsüyle DirectX 12 veya üzeri ile uyumluluk
Ekran: Diyagonal olarak 9 inçten daha büyük olan yüksek çözünürlüklü (720p) ekran, renk kanalı başına 8 bit
İnternet bağlantısı ve Microsoft hesapları: Windows 11 Home sürümünde, ilk kullanımda cihaz kurulumunu tamamlamak için internet bağlantısı ve bir Microsoft hesabı gerekli

Windows 11 Home’da bir cihazı S modundan çıkarmak için de internet bağlantısı gerekli

Tüm Windows 11 sürümlerinde güncelleştirmeleri yapmak ve bazı özellikleri indirip bunlardan yararlanmak için internet bağlantısı gerekli

Technopat
Windows 11 Sistem Gereksinimleri
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 11 Nisan 2023, 03:23   #2
Çevrimiçi
Raiden
Yanıt: Windows 7 ve 8.1 Ürün Anahtarı ile Windows 11 Nasıl Etkinleştirilir?




Bu tür lockdown kilitlerini gözüm kapalı 5 dakikada hallederdim.
Neyse şu bilgisayarı aldığımda W11 Pro'yu kırıp indiririm.
Çoğu kişi memnunmuş.
__________________
Daha çok gülümse,kronik kötümser.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
anahtarı, etkinleştirilir, ile, nasıl, windows, Ürün


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Windows 10' daw programları ve normal windows player'de müzik dinlerken neden kick vurumlarında çatlak ses çıkıyor? Er Şaban Trend Sorular 4 30 Ağustos 2023 22:29
Windows 7 ve 8.1 Ürün Anahtarı ile Windows 11 Nasıl Etkinleştirilir? DeepSilence Bilgisayar ve Donanım 0 10 Nisan 2023 22:36
Windows 7 ve Windows 8.1 Desteği Sona Erdi KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 14 Ocak 2023 10:43
Paint.NET 5.0 Güncellemesi ile Windows 8.1 ve Windows 7 Desteği Sona Eriyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 14 Ocak 2023 10:27
Windows 11 İçin Windows 10 Benzeri Arama Çubuğu Geliyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 13 Haziran 2022 21:16




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net