Forum Logo




NSO Group, Yine Aktivistleri Hedef Alan Bir Siber Saldırıda Yer Aldı


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 22 Nisan 2023, 10:53   #1
Çevrimiçi
NSO Group, Yine Aktivistleri Hedef Alan Bir Siber Saldırıda Yer Aldı




NSO Group, Yine Aktivistleri Hedef Alan Bir Siber Saldırıda Yer Aldı
Www.TrendForum.Net



Citizen Lab’ın son araştırmasına göre, İsrailli casus yazılım üreticisi NSO Group, Apple tarafından iPhone’ları korumak için geliştirilen güvenlik önlemlerini atlatmak ve hedeflere Pegasus’u bulaştırmak için 2022 yılında iPhone’ları etkileyen 3 “0click” sıfırıncı gün zafiyeti kullandı.

NSO Group, bir cihazda depolanan hassas bilgileri (örneğin mesajlar, konumlar, fotoğraflar ve arama kayıtları gibi) gerçek zamanlı olarak çıkarabilen gelişmiş bir siber silah olan Pegasus’un geliştiricisi olarak tanınıyor. Bu şirketin geliştirdiği çözümlere sahip kimseler genellikle sıfır tıklama ve/veya sıfır gün açıkları kullanılarak hedeflenen iPhone’ları sahibinin hiçbir şey yapmasına gerek kalmadan ele geçirebiliyorlar.

Pegasus, çocuk istismarı ve terörizm gibi ciddi suçlarla mücadele etmek amacıyla kolluk kuvvetlerinin kullanması için bir araç olarak sunulsa da, otoriter hükümetler tarafından insan hakları savunucuları, demokrasi savunucuları, gazeteciler, muhalifler ve diğerlerini gözetlemek için de kullanıldı. Hatta asıl amacından daha ziyade daha çok bu amaçla kullanıldı denilebilir. NSO Group’un bütün bu yaşananlar karşısında halen önlem almıyor oluşu da cabası.

Pegasus’un kötüye kullanımı, ABD hükümetinin 2021 yılının sonlarında NSO Group’u ticari engelleme listesine eklemesine neden oldu ve Apple, iPhone kullanıcılarını hedef aldığı için şirkete karşı dava açtı.

Citizen Lab tarafından ortaya çıkarılan son hackleme/ele geçirme kampanyasının hedeflerinden ikisi, Meksika Ordusu’nun yargısız infaz ve mağdurları temsil eden sivil toplum kuruluşlarından Centro PRODH’da görevli. Cihazların ele geçirilmesi ilk olarak Haziran 2022’de gerçekleşti.

Technopat
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
aktivistleri, alan, aldı, bir, group, hedef, nso, saldırıda, siber, yer, yine


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Pakistan Destekli Hackerlar, Hindistan Savunma Bakanlığını Hedef Aldı KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 03 Nisan 2023 12:11
Yine ve Yine Kısa Süreliğine(: Bahtiyar Üye Fotoğrafları 18 24 Ocak 2023 08:47
Kızına cinsel saldırıda bulunan baba tutuklandı Zeytin Ülkemizden Haberler 6 12 Aralık 2022 15:04
Ayağında alçıyla sahne alan İbrahim Tatlıses: Yüce Allah yine bir kıyak geçti Beatrice Ünlülerin Dünyası 0 28 Ağustos 2022 11:28
Ermenistan askerleri, Azerbaycan mevzilerini hedef aldı KoJiRo Dünyadan Haberler 0 04 Haziran 2022 18:37




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net