Forum Logo




Apple Vision Pro 90 Hz Micro OLED Ekranla Geliyor


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 11 Haziran 2023, 17:31   #1
Çevrimiçi
Apple Vision Pro 90 Hz Micro OLED Ekranla Geliyor




Apple Vision Pro 90 Hz Micro OLED Ekranla Geliyor
Www.TrendForum.Net



Apple ‘ın bir teknoloji harikası Vision Pro karma gerçeklik gözlüğü 23 milyon piksele ve 90 Hz Micro OLED ekrana sahip.

Apple WWDC 2023 etkinliğinde birbirinden farklı Mac ürünleri tanıttı. M2 Ultra işlemcisiyle gelen Macbook Pro ve Mac Studio. Macbook Air’in 15 inç ekran ve M2 işlemciyle gelen versiyonu da tanıtılan ürünler arasındaydı. Akıllı telefon, tablet ve akıllı saatler için de yeni yazılım güncellemeleri duyuruldu.

Kuşkusuz bütün bu tanıtılan yenilikleri gölgede bırakan ürün karma gerçeklik gözlüğü Apple Vision Pro.


23 milyon piksele ve 90 Hz ikili Micro OLED ekrana sahip. Bu iki gözün her biri 4K çözünürlük ile kristal netliğinde görüntü elde etmenize olanak sağlayacak. Apple’ın bir geliştirici oturumunda ekranın 90 Hz tazeleme hızına sahip olduğu ortaya koyuyor.




Apple’ın Pro model cihazları dışında çoğu cihazında 60 Hz tazeleme hızını destekliyor. 14 Pro ve 14 Pro Max ile 16 inç Macbook Pro modeli 120 Hz destekliyor. Vision Pro 90 Hz yenileme hızıyla Apple’ın 120 Hz destekli modelleri gibi ProMotion özelliğini desteklemiyor.

Apple geliştirici oturumunda sunum yapan kişi 90 hz yenileme hızının dinamik olduğunu yani içeriğe göre değişebileceğini vurguladı. Bu şekilde pil verimliliğine katkı sağlayacak. Apple, 24 fps video içeriği oynatırken maksimum 96 Hz yenileme hızının otomatik olarak kullanılabileceğini söylüyor.

Diğer özellikler olarak 5 nm M2 işlemcisine yardımcı R1 işlemcisiyle geliyor. Yüksek teknolojiye sahip ekran ve bir düzine kamera, altı mikrofon ve beş adet sensör ile destekleniyor.

Teknoburada
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
apple, ekranla, geliyor, micro, oled, pro, vision


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Stray, Apple Silicon Mac Sistemlere de Geliyor KoJiRo Oyun Haberleri 0 02 Haziran 2023 20:02
Katlanabilir Apple cihazları ne zaman geliyor? İşte tüm bilinenler DeepSilence Telefon Dünyasından Haberler 0 12 Mayıs 2023 17:13
Apple, OLED’den microLED’e Geçişte Samsung ve LG ile Anlaşacak KoJiRo Telefon Dünyasından Haberler 0 27 Nisan 2023 19:52
Mercedes Vision EQXX KoJiRo Otomobil & Modifiye Tuning 0 30 Haziran 2022 20:31
Apple, iPhone 14 İçin Samsung’dan 80 Milyon OLED Panel Temin Edecek KoJiRo Telefon Dünyasından Haberler 0 22 Haziran 2022 21:29




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net