Forum Logo




Android’e yeni özellik: Animasyonlu emojiler ve dahası!


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 08 Temmuz 2023, 11:41   #1
Çevrimiçi
Android’e yeni özellik: Animasyonlu emojiler ve dahası!




Android’e yeni özellik: Animasyonlu emojiler ve dahası!
Www.TrendForum.Net

Google, Mesajlar aracılığı ile Android cihazlar için yeni özellikler ekliyor. Peki nedir bu yeni özellikler? İşte detaylar...



Google’ın yalnızca Android cihazlar için yayınlamış olduğu Mesajlar uygulaması ile yeni özellikler geliyor. 2014’te kullanıma sunulan ve Nisan 2020’de 1 milyar yüklenmeyi aşarak yükleme sayısını bir yıldan kısa bir sürede ikiye katlayan uygulamaya bazı heyecan verici yeniliklerin gelmesi söz konusu. Ayrıca Gboard ile ilgili de heyecan verici haberler var. İşte Google Mesajlar için duyurulan yeni özellikler!
Google Mesajlar için yeni özellikler geliyor!

Bir twitter üyesinin attığı bir tweet’e göre Google’ın Mesajlar uygulamasına animasyonlu emojiler gelecek. Tweet’teki videoda animasyonlar eklenmiş birçok emoji görülüyor. Bu özellik, en son kararlı Android 13 sürümünde ve Google Mesajlar uygulamasının en son beta sürümünde keşfedildi.

Şu an beta sürümünde aktif olan animasyonlu emojileri birçok kullanıcı kullanmak isteyecektir. Ancak belirtmekte yarar var ki Apple kullanıcıları bu özellikten yararlanamayacak. Çünkü uygulamanın bir App Store sürümü yok. Ancak Android kullanıcıları şu an için Beta versiyonuna dahil ise bu özelliği kullanabilir.

Google’ın dediği gibi, “Google Mesajlar, SMS/MMS’ye geri dönüşle birlikte Zengin İletişim Hizmetleri (RCS) üzerinden mesajlaşmaya yönelik resmi Google uygulaması haline geldi. Başka bir deyişle, RCS kullanan başka bir Android kullanıcısıyla sohbet ederken okundu veya yazıyor göstergeleri alacaksınız. Ayrıca Yüksek kaliteli görüntüler paylaşabilecek ve uçtan uca şifreleme özelliğinden faydalanabileceksiniz.

RCS olmayan bir mesajlaşma uygulaması kullanan bir Android kullanıcısıyla veya bir iPhone kullanıcısıyla sohbet ediyorsanız, eski usül sohbet etmeniz gerekecek. Yani SMS kullanacaksınız. Google’ın sunduğu bir diğer yenilik ise Gboard ismindeki resmi klavyesine geliyor. Telegram’da yayınlanan bir video, Gboard kullanıcılarının Android’de silinen metni “geri alabileceklerini” gösterdi.

Öyle ki videoda Gboard’da bir “geri al” düğmesi görünüyor. Düğmeye dokunulduğunda ise sildiğiniz metin aynı şekilde geri geliyor. Bu özelliğin Gboard kullanıcılarına ne zaman sunulacağı henüz belli değil. Şu anda Gboard beta sürümünde kullanıma açık. Bu özellikler belki de Android’de çok heyecan verici gibi gözükmeyebilir ancak birçok insan bu iki özelliği olumlu bir tepkiyle karşılayacaktır.

Peki siz bu haber hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]

__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
android’e, animasyonlu, dahası, emojiler, yeni, özellik


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Instagram yorumlarına yeni bir özellik geliyor DeepSilence İnstagram 0 28 Mayıs 2023 16:55
WhatsApp'a Animasyonlu Emojiler Geliyor (Sohbetlerin Canına Okuyabilir) DeepSilence Whatsapp 0 18 Nisan 2023 18:05
WhatsApp'a yeni özellik Beatrice Whatsapp 0 24 Şubat 2023 23:54
Instagram’dan akıllara MSN’i getiren yeni özellik Beatrice İnstagram 10 11 Kasım 2022 08:51
#WhatsApp'a 3 yeni özellik geliyor Beatrice Whatsapp 0 11 Ağustos 2022 16:37




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net