Forum Logo




Hackerlar Şimdi De Kurumsal Şirketlerin Sitelerini Hedef Alıyor


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 03 Haziran 2022, 21:42   #1
Çevrimiçi
Hackerlar Şimdi De Kurumsal Şirketlerin Sitelerini Hedef Alıyor




Hackerlar Şimdi De Kurumsal Şirketlerin Sitelerini Hedef Alıyor
Www.TrendForum.Net

Hackerlar, yeni geliştirdikleri bir yöntemle kurumsal şirketlerin web sitelerine saldırıyorlar. Saldırı sonrasında kurbanların verilerini paylaşmamak için yüz binlerce dolar para isteyen saldırganlar bunu bir duyuruyla paylaşıyor.

Fidye yazılım yöntemleri, hackerların bilgisayarlarınıza sızdıktan sonra sizin bilgisayarınıza erişmenizi engelleyen ve verilerinizi tekrar kullanabilmeniz için, belli miktar para verilmesinin istendiği bir yöntemdir. Son yıllarda internet hırsızları tarafından sıklıkla tercih edilen bu saldırıya özellikle kurumsal şirketler maruz kalıyor.

Bir fidye yazılımı çetesi daha önce görülmemiş bir yöntem kullanarak kurbanların taleplere boyun eğmeye zorluyor. Çete ne kadar fidye ve tam olarak ne yapılması gerektiğini herkese göstermek için kurumsal şirketlerin web sitelerini herkese açık şekilde hackliyor.

İlk saldırı Fransa’da gerçekleşti



Bu yeni saldırı stratejisi, son zamanlarda fidye yazılımlarını saldırılarının bir parçası olarak kullanmaya başlayan bir veri gasp çetesi olan Industrial Spy tarafından yürütülüyor. Industrial Spy, saldırılarının bir parçası olarak güvenlik ağlarını ihlal ediyor, verileri çalıyor ve cihazlara fidye yazılımı yüklüyor. Fotoğrafta da görüldüğü gibi saldırganlar daha sonra bir fidye ödenmezse çalınan verileri Tor pazar yerlerinde satmakla tehdit ediyor.

Çete, SATT Sud-Est adlı bir Fransız şirketinden çaldığını iddia ettiği verileri 500.000 dolara satmaya başladı. İlk olarak güvenlik araştırmacısı MalwareHunterTeam tarafından fark edilen, bu saldırıda hacker grubu, şirketin web sitesinin hacklenerek 200 GB verinin çalındığını ve kurbanın fidye ödememesi halinde yakında satışa çıkacağını belirten bir uyarı mesajı yayınladı. Site o zamandan beri kapalı durumda, ancak mesaj hala Google'ın sonuç sayfasında görülebiliyor.

Güvenlik uzmanlarına göre web sitesini hacklemek ek bir çaba gerektiriyor. Bu yüzden bu tarz bir yöntemin hackerlar tarafından kullanılmaya başlanması pek mümkün görünmüyor. Ancak yine de bu tarz saldırılara karşı önlem almakta fayda var. Bu hack yöntemlerinden sadece bir tanesidir ve yeni yöntemlerin ortaya çıkması kaçınılmaz olacaktır.

Webtekno
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
alıyor, hackerlar, hedef, kurumsal, sitelerini, şimdi, şirketlerin


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Biz şimdi neyiz diyen kız Beatrice Trend Sözlük 13 04 Temmuz 2023 23:28
Windows 11 22H2 ile Başlat Menüsü Yeni Özellikler Alıyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 03 Haziran 2022 20:07
Transferde hedef: Yıldız Yağmuru KoJiRo Fenerbahçe 0 02 Haziran 2022 20:16
Kur korumalı mevduatta şirketlerin vergi avantajı resmileşti KoJiRo Ekonomi Dünyası 0 28 Mayıs 2022 20:06
İlk hedef Buksa! KoJiRo Beşiktaş 0 26 Mayıs 2022 20:33




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net