Forum Logo




Windows 11 Android Desteği Gelişiyor: Android 12.1


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 07 Haziran 2022, 12:27   #1
Çevrimiçi
Windows 11 Android Desteği Gelişiyor: Android 12.1




Windows 11 Android Desteği Gelişiyor: Android 12.1
Www.TrendForum.Net



Build 2022 geliştirici konferansı sırasında Microsoft’un birçok yenilik yaptığını görmüştük. En önemli gelişmeler ise açıkçası mağaza tarafında yaşandı. Teknoloji devi, Android 12.1 tabanlı yeni bir WSA sürümünü ortaya çıkardı ve Windows Update/Microsoft Store aracılığıyla sık sık güncellemeler yapacağını söyledi.

Android için Windows Alt Sistemi, Android Açık Kaynak Projesi (AOSP) üzerine kuruldu ve orijinal olarak sürüm 11 ile birlikte gönderiliyor. Microsoft, Android 11 WSA ile çok iyi çalışsa da, Android 12’ye güncelleme yapmanın doğru zaman olduğuna inanıyor. Şirket şimdi Windows 11 Insider programının Sürüm Önizleme Kanalı, Beta Kanalı ve Geliştirme Kanalı’ndaki kullanıcılara Android için Windows Alt Sistemi’nin (12) yeni bir sürümünü gönderiyor. Yeni WSA hala geliştirme aşamasında, ancak oldukça kararlı yapıların sunulduğu Yayın Önizleme Kanalı (Insider Preview) üzerinden test edebilirsiniz.

Bununla birlikte, Android uygulamaları artık işletim sisteminin gelişmiş ağ özelliklerine erişebilir durumda. Bu, Android uygulamalarının artık bilgisayarınıza güç sağlayan aynı ağdaki diğer cihazlara bağlanabileceği anlamına geliyor. Windows’taki yerel uygulamalar, kameralar veya hoparlörler gibi bağlı ağ cihazlarına erişim mümkün ve aynı işlevsellik artık Android uygulamaları için de geçerli. Benzer şekilde Microsoft, Android uygulamalarının mikrofonu, konumu vb. ne zaman kullandığını algılayarak Windows 11’deki Android entegrasyonunu bir sonraki düzeye taşıyor.

Bir Android uygulaması bu donanım özelliklerinden herhangi birini kullandığında, Microsoft yerel Windows uygulamasında olduğu gibi görev çubuğunda bir uyarı görüntüleyerek sizi bilgilendirecek. Redmond devi ayrıca Windows 11’in bildirim merkeziyle daha iyi bütünleşmesi için Android uygulamalarından gelen bildirimlerin altyapısında geliştirmeler yaptı.

Windows Subsystem for Android (WSA) Yenilikleri


Aradığınız seçenekleri bulmanıza yardımcı olmak için gruplandırılmış navigasyona sahip yepyeni bir Ayarlar uygulaması.

Microsoft, WSA tarafından hangi verilerin toplandığını görmenizi sağlayan yeni bir veri tanılama aracı sunuyor. Gizli olmak kaydıyla Microsoft varsayılan olarak isteğe bağlı tanılama verilerine sahip, ancak Microsoft’a yardım etmek istiyorsanız bunu yeniden açabilirsiniz.

Daha iyi donanım entegrasyonu: Android uygulamalarının kamera yönü artık bilgisayarınızın doğal yönüne uygun. Microsoft ayrıca kamera beslemesindeki bozulmayı da düzeltti.

Giriş aygıtları: Microsoft, farelerde kaydırma tekerleklerini iyileştiriyor, klavye odağını düzeltiyor ve daha fazlasını yapıyor.

Android uygulamalarında web deneyimini iyileştirecek bir başka önemli değişiklik daha var. Sürüm notlarına göre, WSA’nın yerleşik Web Görünümü Chromium 100’e güncellendi.

Son olarak, Android için Windows Alt Sistemi artık VP8 ve VP9 biçimleriyle gelişmiş video donanımında kod çözmeyi destekliyor.

Technopat
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
121, android, desteği, gelişiyor, windows


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
ABD'den Ukrayna'ya 700 milyonluk silah desteği daha KoJiRo Dünyadan Haberler 0 02 Haziran 2022 05:30
AMD FSR 2.0 Desteği Genişliyor: Farming Simulator 22 KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 28 Mayıs 2022 16:27
Liz Truss: Ukrayna'ya tank ve uçak desteği meşru KoJiRo Dünyadan Haberler 0 27 Mayıs 2022 21:12
Android telefonlarda Lost.DIR klasörü nedir KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 27 Mayıs 2022 19:59
Microsoft, Windows 11 için Android 12'yi test ediyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 22 Mayıs 2022 17:17




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net