Forum Logo




Eaton Ellipse PRO UPS Kesintisiz Güç Kaynağı İncelemesi


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 08 Haziran 2022, 14:40   #1
Çevrimdışı
Eaton Ellipse PRO UPS Kesintisiz Güç Kaynağı İncelemesi




Eaton Ellipse PRO UPS Kesintisiz Güç Kaynağı İncelemesi
Www.TrendForum.Net



Eaton Ellipse PRO UPS kesintisiz güç kaynağını detaylı inceledik, özelliklerini ve performansını değerlendirdik.

KGK yani kesintisiz güç kaynağı alırken dikkat edilmesi gereken en önemli iki nokta güvenilirlik ve kapasite oluyor. Bu elbette bir son kullanıcının gözünden bakıldığında böyle. Öte yandan kurumsal bir kullanıcı için mesela PLC desteği olmazsa olmaz bir özellik olabilir. Neyse ki Eaton bu modelde hem PLC desteği sunuyor, hem de güçlü sistemi olan bireysel kullanıcıların aradığı özelliklere sahip.

Eaton markası elektrik ürünleri söz konusu olduğunda dünya üzerindeki sayılı markalardan biri ve hem kurumsal, hem son kullanıcı ürün gamları çok büyük. Pek çok ülkenin ve özellikle de bu konudaki yasal düzenlemelerin çok sıkı olduğu Avrupa’nın itibarlı markalarından. Bunu zaten sunulan ECO Control gibi özelliklerde de görebiliyoruz.



Tasarım Özellikleri

Ellipse PRO modellerinde 650-1600 VA arası seçenekler var. Bizim incelemek istediğimiz ve firmanın gönderdiği model 1600 VA – 1000 Watt olan en yüksek kapasiteli UPS. Neden bu model derseniz, piyasada canavar gibi oyuncu bilgisayarları var, bunların güç tüketimleri çok yüksek olabiliyor. Technopat izleyicilerinden de gerçekten güçlü sistemleri için UPS alırken 1000 Watt modelin yeterli olup olmayacağını, neler sunacağını artısıyla eksisiyle bilmek isteyenler var. O yüzden böyle bir seçim yaptık.

Öncelikle ürün ağır, modern ve endüstriyel bir tasarıma sahip. Hem dikey, hem yatay, hatta üst üste birden çok aynı üründen sıralanıp kullanılabilecek şekilde tasarlanmış. Yatay/dikey konumlandırma iki fanı da kapatmıyor. Güç tuşu, bilgi ekranı ve durum ışıkları rahatça görülüyor.



Arkasında Master yazan yuva ana sistem için, diğerleri de monitör ve çevre bileşenler için. Bu arka portlar aküden besleniyor. Üstte de 4 tane ek güç bağlantısı var. Bunlar akü beslemesi olmadan takılan cihazların aşırı akımdan korunmasını sağlıyor. Ürünün işlevini artırmak ve yer kazanmak için çok güzel.

Arka kısımda ADSL/VDSL modem için 10/100 Mbps destekli iki ethernet portu da var. Elbette gigabit ve üzeri bağlantılar için ideal değil ama pek çok ofis ve ev halen 100 Mbps ve altı internete sahip. Bu özellik biraz tartışılabilir.



Performans Testleri

Esas merak ettiğiniz kısma gelelim, kaç Watt’lık sistem takabilirim? Ne kadar süre gider? Farklı sistemlerle buna baktık. Monitör dahil boşta ortalama 80 Watt güç tüketen bir sistem UPS üzerinden 48.5 dakika çalışabiliyor. Pek çok oyuncuda bulabileceğimiz genel bir sistemde denedik. Tam parlaklıkta kullanılan 27 inç 4k monitör, Ryzen 3600 işlemci, RTX 3050 ekran kartı, 16 GB RAM, tabii ki RGB fanlar ile modern bir oyuncu bilgisayarı görüldüğü üzere hafif işlemlerde bile bir saatin altında bu batarya kapasitesini tüketebiliyor. Ancak bu süre sizin işlerini kaydetmeniz, programlardan düzgün şekilde çıkmanız ya da dosyalarınızı internete yüklemeyi bitirmeniz anlamına gelebilir.

Peki tüketimi abartırsak ne olur? Günümüzün en güçlü sistemlerinden birinde Elden Ring açıp prizi çektik. 12900K işlemcili ve RTX 3080 ekran kartlı sistem 5 dakika 9 saniye açık kaldı. İşleri kaydetmek ve bilgisayarı kapatmak için fazlasıyla yeterli bir süre. Hatta 1080p kısa bir video çıktısı almak ya da 4K Handbrake ile dönüştürme yetiştirmek bile mümkün olabiliyor. Siz zaten uygulamadan belirli bir süre sonra ya da kalan pile göre sistemi otomatik kapatma emri verdirebiliyorsunuz. Ayarı açın, USB bağlı olsun, sistem kapanacak. Eaton UPS Companion çok iyi bir yazılım.



Bu pilde kullanım süresi laptoplar için özellikle yeni nesillerde çok daha uzun oluyor. Genellikle bu tarz büyük kesintisiz güç kaynakları masaüstü bilgisayar ile canlanır zihnimizde, ancak bir laptop ile kazanımımız bazen çok daha fazla.

Ortalama bir masaüstü bilgisayardaki 80 Watt yerine 20 Watt tükettiğimizde süre 7 saate uzanıp bütün mesaiyi kapsayabiliyoruz! Yani elektrik kesintisiyle heba olacak bir günü, evdeysek giyinip çıkarak, ofisteysek işten çıkıp kafe aranarak, özetle mekan değiştirmek zorunda kalmadan da verimli ya da eğlenceli şekilde geçirebiliriz.

Burada bir eksi olarak, Ellipse PRO’nun 1000 Watt modelinin kendi dahili ekranından, sadece bir cep telefonu şarjı ya da ultra verimli laptop taktığımızda tutarlı bir güç ölçümü göremiyoruz. Yani sadece ekrana bakacaksınız oradaki alt eşik oyuncu bilgisayarlarının ya da masaüstü bilgisayarların tüketimine göre düzenlenmiş. Öte yandan uygulama ekranından baktığınızda ne kadar güç tükettiğinizi net bir şekilde görebiliyorsunuz.



Bazı okurlar elbette itiraz edeceklerdir, benim bilgisayarımın saatlik tüketimi öyle değil diyeceklerdir. Elbette, zaten bunlar takribi, kendi denememizde gördüğümüz değerler. Sistemde ne yaptığınız, ekran parlaklığınız, klavyenizdeki RGB, sisteme takılı disk sayısı gibi her unsur ekleniyor ve toplam tüketim artıyor. Yine güç tasarruf modları, az sayıda parçaya sahip, aydınlatmasız sistemler, ultra ince ve düşük güç tüketimli mobil cihazlar hatta cep telefonları göz önüne alındığında süre aşırı şekilde uzuyor.

EcoControl Özelliği

EcoControl kısmına gelirsek, bu özelliği açık/kapalı, az, orta ve çok hassas olarak ayarlayabiliyorsunuz. Ne işe yarıyor? Ana prize takılı PC kapatılınca, StandBy modunda güç tüketen diğer cihazların da gücünü kesiyor. Yani monitörün, hoparlörün, takılı olan diğer cihazların kapalıyken tükettikleri ortalama cihaz başına 1.5 Watt civarında olan, göze batmayan ama yıllar içerisinde ciddi bir yekûn çeken tüketimi otomatik olarak kesebiliyor. Çok ince ama çok güzel bir özellik, cihaz sayısı artınca ölçek ekonomisi hesaplarında önemli yer tutmaya başlıyor.



Cihaz Kalitesi

Bu noktada kaliteli bir ürün olduğunun da altını çizelim. Ani güç kesintisinde, ağır yük altındaki sistemi hiç şaşırmadan, aksaklık olmadan sırtlanıyor. Bu esnada devre elemanlarından olmaması gereken bir ses de gelmiyor. Yıllarca kullandığımız farklı elektrikli donanımlarda her zaman sorun olmasa da duyup rahatsız olduğumuz bazı bobin vızıltısı gibi sesleri burada duymamak güzel.

Öte yandan fan sesi masaüstünde yakın konumlandırırsanız duyuluyor. Keşke UPS teknolojisinde ufak çaplı değil de büyük çaplı ve düşük devir dönen fan kullanımı olsa. Açar kaparken, devreye alırken anahtarlama ve bildirim sesleri çok net duyuluyor. UPS sesli uyarısı ise açılıp kapatılabiliyor.

Günlük, haftalık ve aylık güç kullanım istatistiklerini görmek mümkün. Birim fiyatı girerseniz sistemin açık olmasının maliyetini de hesaplayabilirsiniz. Türkiye’de elektrik birim fiyatları son tüketici ve kurumlar, kullanılan saatler vb. koşullara göre değişiyor. Ancak tahmini değerler ya da kıyaslamalar açısından bilgi edinmek yararlı.



Sonuç Değerlendirmesi

Sonuçta tavsiye eder miyiz? Kesinlikle, yeni nesil, en üst seviye bilgisayarların, hatta bu bilgisayarlardaki parçaların tek tek değerlerine baktığımızda, değil ekran kartını ya da anakartı, sadece güç kaynağını korumak için bile UPS almak mantıklı. İnceleme esnasında ek olarak Eaton’un Ellipse Pro 1600 alımlarına 299 TL değerinde Protection Strip 6’lı güç korumalı priz hediye ettiğini de belirtelim.

Kampanya döneminde KGK ihtiyacınızı alabileceğiniz en sağlam, güçlü ve kaliteli modellerden biriyle daha avantajlı olarak karşılayabilirsiniz. Hediye ya da indirim dönemleri haricinde de cihazın sağlamlık ve kalitesinden memnun kaldığımız için garanti bir seçenek olarak gönlümüz rahat bir şekilde tavsiye ediyoruz.

Technopat
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
eaton, ellipse, güç, kaynağı, kesintisiz, pro, ups, İncelemesi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Huawei Watch GT3 Pro İncelemesi KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 02 Haziran 2022 19:27
ASUS ROG Strix G733ZX Laptop İncelemesi KoJiRo Tablet Bilgisayar Haberleri 0 01 Haziran 2022 19:56
Cooler Master CK721 Kompakt Mekanik Klavye İncelemesi KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 30 Mayıs 2022 19:45
Kulakiçi Kulaklıkların Devrini Sonlandırmaya Aday Kablosuz Kulaklık İncelemesi KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 26 Mayıs 2022 19:59
Mobil Oyun Dünyasını Kasıp Kavuracak Oyun: Apex Legends Mobile İncelemesi KoJiRo Oyun Haberleri 0 24 Mayıs 2022 19:40




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net