Forum Logo




Vivaldi 6.5 Yepyeni Özellikler ile Geldi


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 16 Aralık 2023, 19:25   #1
Çevrimiçi
Vivaldi 6.5 Yepyeni Özellikler ile Geldi




Vivaldi 6.5 Yepyeni Özellikler ile Geldi
Www.TrendForum.Net



Vivaldi Technologies tarafından Windows, macOS ve Linux platformları için Vivaldi 6.5 sürümü duyuruldu. Güncelleme ile internet tarayıcısı Oturumlar Paneli, Çalışma Alanları Kuralları, geliştirilmiş Notlar ve senkronize açık sekmeler gibi çeşitli özellik ve değişiklikler sunuyor.

Vivaldi 6.5 Masaüstü Sürümü Yenilikleri

Masaüstü için Vivaldi 6.5 yıllardır en çok talep edilen özellikler arasında yer alan Oturumlar Paneli’ni getiriyor. Bu, kayıtlı oturumlarınızı hızlı bir şekilde oluşturmanızı, yönetmenizi ve yeniden açmanızı sağlayan yeni bir yan panel. Kayıtlı oturumlarınızı yeniden adlandırabilir, düzenleyebilir ve arayabilir, ayrıca Oturumlar Paneli’nin altından otomatik oturum yedeklemeyi açabilirsiniz.

Şirket, Vivaldi’nin cihazlar arası deneyimini iyileştirmek için de bazı çalışmalar yaptı. Diğer cihazlardan senkronize edilen sekmelere daha önce sekme çubuğundaki bulut simgesi aracılığıyla erişilebiliyordu. Bundan böyle senkronize edilmiş sekmeleri Windows Panel’de de görüntüleyebilecek ve mevcut cihazınızdaki Adres Alanını kullanarak bulabileceksiniz.

Tarama verilerinizi cihazlar arasında taşımak için Vivaldi Sync kullanıyorsanız da bu özellik artık yer imlerine, ayarlara, parolalara, okuma listelerine vb. ek olarak tüm tarama geçmişinizi de senkronize ediyor. Cihazlarınız arasında senkronize edilen tüm tarama verileri, Vivaldi 6.5 güncellemesinden itibaren artık uçtan uca şifreleniyor.

Çalışma Alanları için yapılan geliştirme ise Çalışma Alanlarınız için bazı otomasyonlar ve kurallar belirleme yeteneği ekliyor. Yeni kurallar oluşturmak için Ayarlar > Sekmeler > Çalışma Alanları’na gidebilirsiniz. Bu özellik, sekmeleri otomatik olarak doğru çalışma alanına taşıyarak işleri daha iyi organize etmenize yardımcı olacak.

Tarayıcıdaki yerleşik Notlar aracı ise geçmişte oluşturduğunuz bir nota metin parçacıkları eklemenizi sağlıyor. Bunu yapmak için, bir web sayfasında bir metin parçacığını seçtikten sonra sağ tıklayın, ardından “Nota Ekle” seçeneğine tıklayın. Bu özellik, çeşitli kaynaklardan ilgili metin içeriğini tek bir notta harmanlamanıza olanak tanıyacak.

Vivaldi 6.5 iOS ve iPadOS Sürümü Yenilikleri

iOS ve iPadOS tarafında ise Vivaldi 6.5 güncellemesi tercihinize bağlı olarak ekranın altına veya üstüne yerleştirebileceğiniz yapılandırılabilir bir adres çubuğu ve sekme çubuğu getiriyor. Buna ek olarak, tarayıcı artık arama önerilerini ters sırayla görüntüleyebiliyor. Bu da özellikle adres çubuğu en alta yerleştirildiğinde yardımcı oluyor.

Vivaldi 6.5’te Başlangıç Sayfası da artık daha özelleştirilebilir. Buraya duvar kağıdı olarak özel görüntüler ekleyebilirsiniz. Sürümde joyu ve açık temalar arasında seçim yapabileceğiniz ve Ayarlar > Görünüm bölümünde bulabileceğiniz önceden yüklenmiş 12 duvar kağıdı bulunuyor.

Güncelleme iOS’a dinamik vurgu renkleri de getiriyor. Sekme çubuğu arka planı ve Durum çubuğu arka planı (alt adres çubuğu etkinleştirildiğinde) ziyaret ettiğiniz web sitesinin vurgu rengini otomatik olarak seçiyor. iOS için Vivaldi, masaüstü sürümüne benzer şekilde tam geçmiş senkronizasyonu ve uçtan uca şifreleme desteği de alıyor.

Yeni sürümü Windows, Linux ve macOS için resmi web sitesinden indirebilirsiniz. iOS için Vivaldi’yi ise App Store sayfasından edinebilirsiniz.

Technopat
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
geldi, ile, vivaldi, yepyeni, Özellikler


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Bing Chat Desteği Sunan Vivaldi 6.1 Güncellemesi Yayınlandı DeepSilence Teknoloji Trend Haberleri 0 09 Haziran 2023 07:54
Vivaldi, Microsoft Store’daki Yerini Aldı KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 15 Mayıs 2023 17:06
iOS 17'den Yeni Bilgiler Geldi: İşte iPhone'lara Gelmesi Muhtemel Yeni Özellikler DeepSilence Telefon Dünyasından Haberler 0 13 Nisan 2023 15:22
Vivaldi Artık Bütünleşik E-Posta İstemcisi Sunuyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 09 Haziran 2022 12:48
Google Asistan’a Yeni Özellikler Geldi KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 23 Mayıs 2022 19:49




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net