Forum Logo




SpaceX rakibi Vulcan Roketi için geri sayım başladı!


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 06 Ocak 2024, 11:54   #1
Çevrimiçi
SpaceX rakibi Vulcan Roketi için geri sayım başladı!




SpaceX rakibi Vulcan Roketi için geri sayım başladı!
Www.TrendForum.Net

Tüm aksiliklere rağmen Vulcan Roketi için geri sayım başladı. Artık fırlatma rampasına yerleştirilen roket için son hazırlıklar tamam.



Launch of Atlas V Juno from Cape Canaveral AFS

Nihayet beklenen gün geldi. United Launch Alliance’ın ULA’nın ilk Vulcan Roketi cuma günü hangarından çıktı. Florida’daki fırlatma rampasına gitmek için 30 dakikalık bir yolculuk yaptı. Ardından on yıllık emeğin ardından artık roket fırlatma rampasına yerleşti.

Nihayet Vulcan Roketi artık fırlatma rampasında!

Vulcan Roketi 61,6 metrelik tam boyutuyla ilk defa tüm ihtişamıyla gözler önüne çıktı. ULA bu ay roketinin montajını geçen ay bitirdi. O günden beri roket şirketin Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri İstasyonu’ndaki dikey hangarın iskelesi içinde kozasından çıkacağı günü bekliyordu.



Sonunda beklenen o gün geldi. Cuma günü, ULA’nın yer ekibi Vulcan Roketi’ni ve mobil fırlatma platformunu, deniz kenarındaki fırlatma rampasına götürdü. Bu adım, roketin kalkışından önceki son adımlarından biri. Roket, pazartesi günü öğleden önce fırlatılacak.

Pazar öğleden sonra ULA mühendisleri, Vulcan Roketi’ne metan, sıvı hidrojen ve sıvı oksijen yakıtları yükleyecek. Ardından ekip, 11 saatlik geri sayımı denetlemek için Cape Canaveral’daki bir kontrol merkezinde toplanacak.


ULA Bu, 2006 yılında Boeing ve Lockheed Martin’in fırlatma bölümlerinin birleşmesiyle kurulan ortak girişimdir. Bu roket şirket için oldukça önemli. ULA’nın Vulcan geliştirmeden sorumlu başkan yardımcısı Mark Peller, Vulcan roketinin kelimenin tam anlamıyla şirketin geleceğinin vücut bulmuş hali olduğunu söyledi. ULA’nın Atlas ve Delta roketlerinden oluşan filosunun yerini, yeni bir filo alacak. Böylece bu yeni filonun kökenleri Uzay Çağı’nın ilk yıllarına kadar uzanacak.

Peller cuma günü konuya ilişkin bir açıklama yaptı. “Bu yeni roket, Atlas ve Delta’nın yapabildiği her şeyi yapıyor. Ancak daha yüksek performansla ve en son teknoloji sayesinde yeni bir roket geliştirme fırsatımız vardı. Geliştirdiğimiz ve uçmak üzere olduğumuz sistem, bizi gerçekten de önümüzdeki uzun yıllar boyunca çok parlak ve müreffeh bir geleceğe konumlandırıyor.”

Vulcan’ın en güçlü versiyonu, ULA’nın mevcut filosundaki en büyük roketi yani Delta IV Heavy’yi geride bırakacak. SpaceX’in Falcon Heavy roketi, alçak Dünya yörüngesine uçan daha ağır yükleri kaldırabiliyor. Vulcan da Falcon Heavy gibi daha yüksek irtifadaki yörüngelere benzer bir kaldırma kapasitesine sahiptir.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
başladı, geri, için, rakibi, roketi, sayım, spacex, vulcan


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Onana'da geri sayım başladı KoJiRo Beşiktaş 0 13 Temmuz 2023 14:00
12'nci Alaçatı Ot Festivali'ne geri sayım başladı Zeytin Kültür & Sanat & Tarih 1 19 Nisan 2023 19:32
7. Heritage İstanbul'a geri sayım başladı Zeytin Kültür & Sanat & Tarih 0 19 Nisan 2023 10:57
Efsane dizi için geri sayım başladı! Beatrice Yerli Diziler 0 09 Kasım 2022 15:27
Yıldız yağmuru için geri sayım başladı KoJiRo Beşiktaş 0 29 Haziran 2022 18:05




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net