Forum Logo




Google artık tüm interneti yedeklemeyecek!


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By KoJiRo

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 03 Şubat 2024, 14:18   #1
Çevrimdışı
Google artık tüm interneti yedeklemeyecek!




Google artık tüm interneti yedeklemeyecek!
Www.TrendForum.Net

Google önbellek özelliği artık tarih oluyor. Resmi açıklamaya göre artık tüm internetin yedeği tutulmayacak.



Google artık tüm internetin yedeğini tutmayacak. Google’ın “önbelleğe alınmış” bağlantıları, uzun süredir kapalı olan veya değişen bir web sitesini yüklemenin alternatif bir yoluydu. Ancak Google şimdi önbellek özelliği için sonun geldiğini duyurdu. Peki bu ne anlama geliyor?

Google Aramalar ön bellek özelliğinin sonu geldi

Google “Arama İrtibatı” Danny Sullivan, bir X gönderisinde özelliğin kaldırıldığını doğruladı. Ayrıca bu özelliğin “insanların sayfalara erişmesine yardımcı olmayı amaçladığını, önbellekten sayfa yüklemeye güvenemediklerini söyledi. “Bu nedenle bu özelliğin emekliye ayrılmasına karar verildi.” ifadelerini kullandı.



Bu özellik Aralık ayından bu yana bazı kişiler için görünüp kayboluyor ve şu anda Google Arama’da herhangi bir önbellek bağlantısı göremiyoruz. Şimdilik yalnızca Arama sonuçlarında yer alan üç noktaya tıklayarak “Bu sonuç hakkında” menüsünden alt kısımda bulunan “Cached“e tıklamak veya adres çubuğuna “cache:” ön ekini ekleyerek erişim sağlanabiliyor.

Google’ın önbelleğe alınmış sitelerle ilgili tüm destek sayfaları da yayından kaldırıldı. Yani artık bu konuda bir rehber bulmak da söz konusu değil. Önbelleğe alınmış bağlantılar, Google’ın sayfasındaki her arama sonucunun yanındaki açılır menünün altında bulunurdu. Google web tarayıcısı yeni ve güncellenmiş web sayfaları için interneti tararken, aynı zamanda gördüğü her şeyin bir kopyasını da kaydediyordu.

Bu özellik, Google’ın, muhtemelen sayılamayan sayıda petabaytlık veriyi kullanarak temelde tüm internetin yedeğini almasına yol açtı. Google artık maliyet tasarrufu çağında ve bu nedenle Google’ın önbellek verilerini silmeye başlayacağını varsayarsak, büyük olasılıkla birçok kaynakta yer açılabilir.

Önbelleğe alınmış sitelerin sona ermesi, İnternet Arşivi’nin dünya çapındaki web sayfalarındaki değişiklikleri arşivleme ve izleme konusunda daha büyük bir yüke sahip olacağı anlamına gelecektir. Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
Gabriel bunu beğendi.
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 10 Şubat 2024, 17:33   #2
Çevrimdışı
BLaCK_and_WHiTe
Yanıt: Google artık tüm interneti yedeklemeyecek!




Zaten gereksiz veri çöplüğü yaratıyordu.
__________________
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
artık, google, interneti, tüm, yedeklemeyecek


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Google Drive Masaüstü Uygulaması Artık Kayıp Dosyalar İçin Kurtarma Aracı Sunuyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 10 Aralık 2023 16:28
Google Bard Artık Daha İşlevsel KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 11 Haziran 2023 17:30
Konsol oyunları artık Google'dan oynanabiliyor Beatrice Oyun Dünyası 0 14 Aralık 2022 19:15
Google Haritalar Artık Çevrenizdeki Hava Kalitesini Gösterecek KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 10 Haziran 2022 13:58
Artık Google'da Herhangi Bir Yerin Geçmişte Nasıl Göründüğünü İnceleyebileceksiniz KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 25 Mayıs 2022 21:57




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net