Forum Logo




Trend Micro, Çocuklara Yönelik Ücretsiz Siber Güvenlik Eğitim Programını Başlatıyor


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 10 Şubat 2024, 08:35   #1
Çevrimdışı
Trend Micro, Çocuklara Yönelik Ücretsiz Siber Güvenlik Eğitim Programını Başlatıyor




Trend Micro, Çocuklara Yönelik Ücretsiz Siber Güvenlik Eğitim Programını Başlatıyor
Www.TrendForum.Net



Günümüzde çocuklar, online faaliyetlerin günlük rutinlerinin doğal parçası olduğu bir çağda büyüyor. Çocuklar, dijital dünyada gezinme konusunda becerikli gibi görünseler de, virüsler ve fidye yazılımlarının yanı sıra sosyal medyada ve internette sahte haberlere ve siber zorbalığa kadar bir dizi online riske karşı savunmasız kalıyor. Dünyanın önde gelen siber güvenlik şirketlerinden Trend Micro, 2008 yılından bu yana “Internet Safety for Kids and Families” (Çocuklar ve Aileleri için İnternet Güvenliği) girişimi kapsamında dünyanın dört bir yanındaki çocuklara, ebeveynlere, öğretmenlere ve gençlere online riskleri önleme ve ele alma konusunda yardımcı oluyor.

Trend Micro Avrasya Bölge Müdürü Hasan Gültekin, “Günlük hayatımız artık öylesine dijital bir hale geldi ki, siber güvenliği çocuklarımızın kullandıkları cihazlara ve internetteki deneyimlerine de yaymamız büyük bir gereklilik oldu. Bu nedenle küresel ISKF girişimini hayata geçirdik. ISKF kapsamında sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları ve özel sektörden kuruluşlarla iş birliği yaparak mükemmel bir uyum içinde çalışıyoruz. Dijital dünya her geçen gün daha da tehlikeli hale geliyor. Bu nedenle her zaman tetikte olmamız ve 7’den 70’e herkesin bilgi sahibi olması için hep birlikte çalışmamız gerekiyor. Bu doğrultuda çocukların karşılaşabileceği online riskleri önlemenin ve ele almanın yanı sıra iyi bir dijital vatandaş nasıl olunacağını öğretmek için özel programlar geliştiriyoruz. Bu programlardan biri de çocuklara yönelik birçok eğitimin yer aldığı “Trend Micro Cyber Academy” eğitim programımız. Bu program sayesinde çocuklarımız ve ebeveynler online dünyada karşı karşıya kalabilecekleri siber tehditler ve bunlardan nasıl kaçınabilecekleri konusunda bilgi sahibi oluyorlar” dedi.
Trend Micro Avrasya Bölge Müdürü Hasan Gültekin


Trend Micro Avrasya Bölge Müdürü Hasan Gültekin

Trend Micro Cyber Academy tamamen ücretsiz olarak sunuluyor

Trend Micro, ISKF girişimi kapsamında dünyanın dört bir yanındaki çocuklar, ebeveynler ve öğretmenler arasında siber farkındalık yaratmak ve çocukları siber tehditlere karşı daha dirençli hale getirmek için tamamen ücretsiz özel bir eğitim programı hazırladı. Trend Micro Cyber Academy kapsamında hazırlanan 7-10 yaş arası çocuklara yönelik İnternet Güvenliği Serisi programında Siber Güvenlik, Sağlıklı Alışkanlıklar, Kamera Güvenliği, Online Geçirilen Zaman, Nezaket, Güvenlik Ayarları, Yanlış Bilgiler ve Telif Hakkı olmak üzere toplamda 11 eğitim bulunuyor.

ISKF girişimi 19 ülkede aktif olarak yürütülüyor

2008 yılında hayata geçirilen ISKF hızla büyüyerek 19 ülkeye yayıldı. Yüz yüze etkinliklerden online eğitimlere kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösteren ISKF, çocuklar, ebeveynler ve öğretmenler için siber güvenlik alanında önemli bir kaynak olarak öne çıkıyor. ISKF kapsamında oluşturulan Cyber Academy, genç dijital vatandaşlara etkileşimli videolar ve anlatımlarla dijital dünyada nasıl güvenli kalacaklarını öğretiyor. Program kapsamında 2024 yılının sonuna kadar yaklaşık 10 bin çocuğa ve ailesine ulaşılması planlanıyor.

ISKF ile ilgili rakamlar

778.444 öğrenciye ulaşıldı
2.356.010 aileye ulaşıldı
“Senin Hikayen Ne?” video ve poster yarışmasına 13 ülkeden 4.470 katılım oldu
25.312 etkinliğe ev sahipliği yaptı

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
1.367 Trend Micro çalışanı gönüllü olarak görev yaptı


__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
başlatıyor, Çocuklara, eğitim, güvenlik, micro, programını, siber, trend, Ücretsiz, yönelik


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
LG ve Cybellum, CES 2024’te Siber Güvenlik Yönetim Sistemi Kokpitini Tanıtacak KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 16 Aralık 2023 19:30
OpenAI, Yapay Zeka Destekli Siber Güvenlik İçin 1 Milyon Dolarlık Hibe Veriyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 04 Haziran 2023 16:46
Blog Yazarları İçin Beş Siber Güvenlik İpucu DeepSilence Bilgisayar ve Donanım 0 20 Nisan 2023 15:45
ESET Türkiye’den İşletmelere Ücretsiz Siber Güvenlik Eğitimi KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 10 Haziran 2022 14:40
Büyük İstifa Dalgası Siber Güvenlik Sektörü İçin Fırsat KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 26 Mayıs 2022 20:14




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net