Forum Logo




Teens in AI nedir?


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 03 Mart 2024, 14:08   #1
Çevrimiçi
Teens in AI nedir?




Teens in AI nedir?
Www.TrendForum.Net

Teens In AI, 2018 yılında Birleşmiş Milletler İyilik için Yapay Zeka Zirvesi'nde kurulan pratik öğrenme deneyimlerine odaklanan girişimdir.




Teens In AI, 2018 yılında Birleşmiş Milletler İyilik için Yapay Zeka Zirvesinde kurulan, gençlere teknolojiyi ve yapay zeka alanındaki geleceği keşfetmelerinde yardımcı olmayı amaçlayan, iş birlikçi ve pratik öğrenme deneyimlerine odaklanan bir girişimdir.

Teens In AI, her bireyin potansiyelini açığa çıkarmak ve eşit imkanlara sahip olduğu adil bir dünya yaratmak için teknolojiyi kullanır, bu yolla inovasyona teşvik eder ve olumlu bir toplumsal değişim yaratır.

8 Mart Uluslararası Kadınlar Günü kutlamaları dahilinde düzenlediği ‘techathonlar’ aracılığıyla 12-18
yaş arası gençleri yapay zeka ve veri bilimini kullanarak “Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri” çerçevesinde sosyal fayda için dünya problemlerini iş birliği ile çözmeye teşvik eder. Teens In AI, yarının dünyasını şekillendirecek sorumlu ve yenilikçi liderler ile sonraki nesillere ilham kaynağı olmayı hedefleyen bir değişim katalizörüdür.

IWD Global Techathon Ankara

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen IWD Global Techathon bugüne kadar dünya çapında 140’tan fazla şehirde ve 50’den fazla ülkede binlerce genç kişiye ulaşmıştır. Henüz ülkemizde düzenlenmemiş olan bu küresel teknoloji maratonu, Teens In AI ın düzenlediği bir başka etkinlik olan AI4GOODINCUBATOR aracılığıyla Teens In AI ile tanışan yerel elçimiz Oğuzhan Şinik ve organizasyon ekibimiz Zeynep Acar, Yasemin Argünhan, Büşra Mutlu, Egemen Başat, Ahmet Çifci, Naz Özcan, Defne Yeşim Turgut, Selahattin Sinan Güven, Engin Küçük, Osman Can Gükan ve Ege Özbilen’in çabalarıyla atılan önemli adımlar doğrultusunda ilk kez ülkemizde de düzenlenecektir.



IWD Global Techathon, dünya genelinden yenilikçi gençleri takımlar halinde bir araya getirerek gençlere yapay zeka ve veri bilimi kullanımının teşvik edilip küresel bir sorunun iş birliği içerisinde çözülmesini sağlayan çevrim içi veya hibrit düzenlenen bir organizasyondur.

Türkiye’de ilki düzenlenecek olan IWD Global Techathon; 9-10 Mart 2024 tarihlerinde, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Bilkent Cyberpark sponsorluğunda Ankara Teknoloji Köprüsü’nde, 12-18 yaş arasındaki toplam 50 gencin katılımı ile gerçekleşecektir.

IWD Global Techathon Yarı Final Süreci

IWD Global Techaton’da, yarışmamızın sonucunda birinci olan takımımız, ülkemizi temsil etmek üzere uluslararası yarı finale katılmaya hak kazanacak. Yarı finalde ise jüriler tarafından değerlendirilip seçilen yanlızca beş takım finale çıkacak. 25 Nisan’da çevrim içi bir şekilde düzenlenecek olan global finallerimiz, Türkiye temsilcilerini heyecanla bekliyor!



IWD Global Techathon 2024 Tema ve Misyonu

2024 yılının Uluslararası Kadınlar Günü teması olan kapsayıcılığa ilham, Teens In AI IWD Global Techathon’un da teması olmuştur. Bu tema; yapay zeka okuryazarlığı, eğitim, farkındalık girişimleri gibi temel unsurların sağlanması yoluyla kapsayıcı bir yapay zeka ekosistemini önemli ölçüde şekillendirir. “Kapsayıcılık” ilkesi yapay zeka misyonumuzun kalbinde yatar.

Dünya Ekonomik Forumu’nun 2023 Küresel Cinsiyet Farkı Raporu, çarpıcı bir gerçeği ortaya koymaktadır: STEM rollerinin yalnızca %29,2’si kadınlardan oluşmakta ve benzer bir yüzde de yapay zekada gözlenmektedir. Sektördeki bu eşitsizliği ele almanın ve düzenlemenin aciliyeti de ayrıca yarışmamızda ayrıca vurgulanmaktadır.

Bu yılın teması doğrultusunda; gelişen yapay zeka ve teknolojiye ayak uydurmak ve geleceğini şekillendirmek isteyen gençler; bu techathon dahilinde ilk olarak Python, proje yönetimi, makine öğrenimi, yapay zeka etiği ve tasarım odaklı düşünme üzerine önceden hazırlanmış eğitimleri alacak.

Bu eğitimlerin de yardımıyla takım çalışmalarına da adapte olarak takımlarıyla beraber iki gün içerisinde bir proje geliştirmeleri ve geliştirdikleri projeleri jürilere sunmaları istenecektir. Tüm bu süreçler öğrenmek için öğretmek mottosuyla etkinliğimize gönüllü olarak katılım gösteren üniversite öğrencilerinin ve genç profesyonellerin mentörlüğünde gerçekleşecektir.

Kendisine yapay zeka ve teknolojinin geleceğinde yer bulmak isteyen 12-18 yaş aralığındaki tüm gençleri etkinliğimize davet ediyor; onlara profesyonellerle çalışma, uygulamalı öğrenme, becerilerini güçlendirme, ortak deneyimler aracılığıyla insanlarla bağlantı kurma ve bilgi alışverişi yapma gibi eşsiz fırsatlar sunuyoruz.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
nedir, teens


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Öküz Öldüren Soğukları Nedir? - Sitte-i Sevr Nedir? Asi Ruh Ne Nedir? 0 29 Haziran 2023 16:57
Freestyle Nedir? Serbest Stil Nedir? Asi Ruh Ne Nedir? 0 05 Mayıs 2023 04:24
Zihin nedir veya düşünmek nedir? DeepSilence Kişisel Gelişim 0 13 Nisan 2023 12:57
Wolff: "VSC nedir, güvenlik aracı nedir, kırmızı bayrak nedir tam olarak belirtilmeli" KoJiRo Formula 1 0 03 Nisan 2023 13:22
Adak nedir, dindeki yeri nedir? mamihlapinatapai İslam ve Din 0 06 Mayıs 2022 13:08




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net