Forum Logo




Tesla Optimus’a Rakip Geldi: NVIDIA Project GROOT


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 19 Mart 2024, 15:06   #1
Çevrimiçi
Tesla Optimus’a Rakip Geldi: NVIDIA Project GROOT




Tesla Optimus’a Rakip Geldi: NVIDIA Project GROOT
Www.TrendForum.Net



NVIDIA, GPU Technology Conference (GTC) 2024 etkinliğinde endüstriyel kullanıma ve daha fazlasına yönelik robotların geliştirilmesine yardımcı ve yeni bir temel model olan Project GROOT’u duyurdu. GROOT adı Guardians of the Galaxy (Galaksinin Koruyucuları)’deki ağaç süper kahramandan tanıdık gelmiş olabilir ancak GROOT, “Generalist Robot 00 Technology” anlamına geliyor.

NVIDIA Project GROOT Neler Sunuyor?

NVIDIA CEO’su ve kurucusu Jensen Huang, Project GROOT tarafından desteklenen, doğal dili anlamak ve insanların yaptığı hareketleri izleyerek taklit etmek için tasarlanan robotlarla ilgili bir tanıtım yaptı. Huang şunları söyledi: “Genel insansı robotlar için temel modeller oluşturmak, günümüzde yapay zekada çözülmesi gereken en heyecan verici sorunlardan biridir. Dünyanın dört bir yanındaki önde gelen robot bilimcilerin, yapay genel robot bilimine doğru dev adımlar atmaları için olanak sağlayan teknolojiler bir araya geliyor.”



NVIDIA’nın yeni inşa edilen Jetson Thor bilgi işlem sistemi, GROOT Projesi kapsamındaki insansı robotlar için tasarlanmış durumda. Yeni SoC, yeni duyurulan Blackwell GPU mimarisini temel alan bir GPU’ya sahip. Buna, GROOT gibi çok modlu üretken yapay zeka modellerini çalıştırmasına olanak tanıyan, 800 teraflop yapay zeka performansını pompalayabilen bir transformatör motoru da dahil.

Şirket ayrıca, dünya çapında kullanılan robotik kolları daha akıllı hale getirmekle kalmayıp aynı zamanda esnekliği artıracak ve her zamankinden daha verimli çalışacak şekilde NVIDIA Isaac robot platformuna yönelik yeni yükseltmeleri de sergiledi. Bu, onları yapay zeka fabrikaları ve dünya çapındaki endüstriyel kullanımlar için mükemmel bir seçim haline getiriyor.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
geldi, groot, nvidia, optimus’a, project, rakip, tesla


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Tesla, Arkadaşını "Tesla Almaya İkna Eden" Bir Kişiye Model 3 Performance Hediye Edecek Zeytin Otomobil & Modifiye Tuning 5 21 Eylül 2023 19:08
Groot Wallpaper 4K DeepSilence Wallpaper Dünyası 0 18 Haziran 2023 17:15
Çinli Changan, Tesla Model 3'e rakip olacak otomobilini tanıttı KoJiRo Otomobil & Modifiye Tuning 1 16 Nisan 2023 16:46
AMD RX 7800 XT, NVIDIA GeForce RTX 4090’a rakip olabilir mi? DeepSilence Bilgisayar ve Donanım 0 29 Kasım 2022 09:21
Intel'in İlk Masaüstü Ekran Kartı Ortaya Çıktı: NVIDIA ve AMD'ye Rakip Olur mu? KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 29 Mayıs 2022 09:36




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net