Forum Logo




NVIDIA Ampere Ekran Kartları ile Wi-Fi Şifrelerini Kırmak


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 17 Haziran 2022, 21:37   #1
Çevrimdışı
NVIDIA Ampere Ekran Kartları ile Wi-Fi Şifrelerini Kırmak




NVIDIA Ampere Ekran Kartları ile Wi-Fi Şifrelerini Kırmak
Www.TrendForum.Net



NVIDIA’nın en yeni ve en büyük RTX 30 serisi ekran kartlarının tedariki, günümüzde biraz rahatlasa da üretim yetersizliği ve oyuncular ile kripto para madencilerinden gelen yüksek talep nedeniyle maalesef yetersiz kalmaya devam ediyor. Bu durum, bizi bu kartlara başka bir amaç vermekten alıkoyamadı: “Wi-Fi şifrelerini kırmak”.

Elcomsoft Wireless Security Auditor güncellemesi, NVIDIA’nın en yeni nesil RTX ekran kartları için destek ekledi. Ancak kablosuz ağınızı denetlemek için neden bir ekran kartına ihtiyacımız var ki?



Cevap tabii ki de güvenlik… Wi-Fi şifreleri, WPA2 standardı tarafından belirlenen şekliyle minimum 8 karakter uzunluğunda olmalıdır. Tek başına bir CPU (işlemci) ile en kısa şifreleri bile kaba kuvvetle (Brute-forcing) çözmeye çalışmak aşı derecede zor ve yavaş bir süreçtir. Ayrıca bu, günün sonunda verdiğiniz tüm çabanın da boşuna gitmesine sebep olacak bir yöntemdir, tıpkı WPA2 standart geliştiricilerinin istediği gibi.

Sorunu çözmek için iki tane çalışan yöntemimiz var. İlk olarak, CPU yerine derin hesaplamalar yapmak için devasa paralel GPU çekirdeklerini kullanacağız. Başka bir deyişle, kurtarmayı yalnızca bir CPU’ya kıyasla 500 kata kadar hızlandırmak için AMD ve NVIDIA tarafından üretilen tüketici sınıfı ekran kartlarını kullanacağız.

NVIDIA Ampere’e dönelim: ne kadar hızlı? Yapılan testlerde, NVIDIA RTX 3090 ekran kartı saniyede yaklaşık 1.2 milyon Wi-Fi şifresini kırmayı başardı. Bu, saniyede 334.000 şifreye tekabül ediyor ve CPU saldırılarına karşı olan büyük galibiyetiyle ünlü NVIDIA GeForce GTX 1080 ile karşılaştırıldığında muazzam bir performans artışı demek.



8 karakterden uzun şifreler söz konusu olduğunda saniyede 1.2 milyon şifre bile yeterince hızlı değil. Bu nedenle, GPU hızlandırmayı akıllı saldırılarla tamamlıyoruz. Bu saldırılar, insan faktörünü hedef alıyor dolayısıyla sözlükteki kelimelere, yaygın ve sızdırılmış şifrelere kadar bir çok şeyi içermektedir. Sözlüklerdeki kelimeleri akıllı mutasyonlarla birleştirerek (doğal dillerdeki kelimelerde sıklıkla kullanıcılar tarafından yapılan değişiklikler) yetersiz korumaya sahip, zayıf, güvenli olmayan şifreleri hızlı bir şekilde keşfedebiliriz.

Elcomsoft Wireless Security Auditor, kablosuz ağları denetlemek için entegre olan hepsi bir arada bir çözümdür. Bu araç, bir Wi-Fi dinleyicisinden son derece karmaşık, GPU hızlandırmalı saldırılara kadar bir kablosuz ağı pentest etmek için ihtiyacınız olan her şeyi entegre eder. Kablosuz ağ donanımı, birçok genel kullanımlı Wi-Fi bağdaştırıcısının kullanımını sağlamak için Elcomsoft tarafından geliştirilen özel bir NDIS sürücüsünü kullanır. Genel bir Wi-Fi adaptörünün sağlayabileceğinden daha yüksek güvenilirliğe ihtiyacınız varsa, özel bir AirPCap adaptörü kullanabilirsiniz. Entegre Wi-Fi dinleyicisi, Wi-Fi paketini kaydetmek ve orijinal WPA/WPA2-PSK şifresine hızlandırılmış bir saldırı gerçekleştirmek için kablosuz trafiği otomatik olarak engellemeye olanak tanır. Kablosuz trafiği engellemek için olan bu aracı kullanma hakkında daha fazla bilgi edinin:

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]

Elcomsoft Kablosuz Güvenlik Denetçisi, kablosuz şifrelere saldırırken ilk adım olarak hızlı bir ön saldırı uygular. Bu saldırı, özellikle birkaç dakika içinde yaygın veya zayıf olan Wi-Fi şifrelerini ortaya çıkarmayı hedefliyor. Bundan sonra, şifre kurtarma aracımızı, desteklenen her türlü karmaşık saldırı için çalıştırabilirsiniz:

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]

Technopat
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
ampere, ekran, ile, kartları, kırmak, nvidia, wifi, Şifrelerini


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
RDNA 3 Bu Yıl, RDNA 4 Ekran Kartları 2024’te Geliyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 11 Haziran 2022 13:23
Ucuz Ekran Kartları ile Şifre Kırılır Mı? KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 06 Haziran 2022 14:11
Intel Listeledi: Arc A3 Masaüstü Ekran Kartları Yakın KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 01 Haziran 2022 20:13
Intel'in İlk Masaüstü Ekran Kartı Ortaya Çıktı: NVIDIA ve AMD'ye Rakip Olur mu? KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 29 Mayıs 2022 09:36
NVIDIA, Sıvı Soğutmalı Ekran Kartlarını Duyurdu KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 24 Mayıs 2022 19:52




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net