Forum Logo




FSR 2.0 Hızla Yayılacak: Açık Kaynak Kodları Yayınlandı


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 24 Haziran 2022, 20:21   #1
Çevrimiçi
FSR 2.0 Hızla Yayılacak: Açık Kaynak Kodları Yayınlandı




FSR 2.0 Hızla Yayılacak: Açık Kaynak Kodları Yayınlandı
Www.TrendForum.Net



AMD, açık kaynaklı FSR taahhüdünün bir parçası olarak herkesin indirip kullanabileceği kaynak kodlarını yayınladı. Tüm geliştiriciler artık GPUOpen aracılığıyla FSR sürüm 2.0‘ın kodlarına erişebiliyor. Yükseltme algoritmasını DirectX 12 ve Vulkan tabanlı oyunlara entegre etmek isteyenler, gerekli tüm API’lere, kütüphaneye ve başlangıç kontrol listesine sahip olacak.



Şirket DirectX 11 desteği için AMD temsilcileriyle iletişime geçilmesini istiyor. Bu da DirectX 11’in resmi olarak desteklenmediğini veya uygulanmasının daha zor olduğunu gösteriyor. AMD’ye göre halihazırda DLSS 2.0 desteği sunan oyunlara FSR uygulaması daha kolay olacak ve genellikle üç günden daha az bir entegrasyon süresi gerekecek.

Kırmızı takımın GPUOpen makalesinde makine öğrenimi hakkında tartışmalı söylemler var. AMD, makine öğreniminin iyi görüntü kalitesi elde etmek için bir ön koşul olmadığını ve çoğu zaman yalnızca yükseltilmiş görüntüyü oluşturmak üzere önceki kareleri birleştirmek için kullanıldığını söylüyor. Bu doğrultuda şirketin doğrudan NVIDIA DLSS ve Intel XeSS teknolojilerini hedef aldığını söyleyebiliriz.



AMD, FSR sürüm 2.0 ile birlikte yüksek görüntü kalitesi oluşturmak için makine öğreniminin (NVIDIA’nın Tensor çekirdekleri veya Intel’in yakında çıkacak olan Matrix Motorları) şart olmadığını kanıtlamıştı. FSR 2.0, God of War ve Deathloop gibi oyunlarda oldukça başarılı işler çıkarıyor. En iyi yönü ise çok eski olmaması kaydıyla GPU sınırlaması yok. Bildiğiniz gibi DLSS teknolojisi yalnızca Tensor çekirdeklerine sahip RTX ekran kartlarıyla kullanılabiliyor.

Technopat
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
açık, fsr, hızla, kaynak, kodları, yayılacak, yayınlandı


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Eleştiriye açık biri misiniz? Never Give Up Trend Anketler 32 10 Mart 2024 22:29
Açık bono vermek KoJiRo Ata Sözleri Ve Deyimler 0 11 Haziran 2022 23:24
Sörloth için kaynak yönetimden KoJiRo Beşiktaş 1 04 Haziran 2022 22:04
Microsoft Edge 102 Yayınlandı KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 02 Haziran 2022 19:36
Beşiktaş'ta Ahmet Nur Çebi kaynak arıyor KoJiRo Beşiktaş 0 31 Mayıs 2022 21:06




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net