Forum Logo




Microsoft, Yüzlerce Çalışanıyla Bağlarını Koparıyor


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 23 Ekim 2022, 10:59   #1
Çevrimiçi
Microsoft, Yüzlerce Çalışanıyla Bağlarını Koparıyor




Microsoft, Yüzlerce Çalışanıyla Bağlarını Koparıyor
Www.TrendForum.Net



Teknoloji dünyası bir işten çıkarma dalgasıyla karşı karşıya. Yakın dönem içinde ARM ve Intel gibi şirketlerin çok sayıda çalışanıyla yollarını ayıracağı söyleniyordu. Wall Street Journal ve Business Insider’da yer alan haberlere göre, Temmuz ayındaki duyurunun ardından Microsoft bu hafta yaklaşık 1000 çalışanını daha işten çıkarmaya hazırlanıyor.

İşçi kayıpları teknoloji devinin herhangi bir çalışma alanıyla bağlantılı değil. Bu noktada şirketin tüm departmanlardan ve birçok ülkeden kişiyi işten çıkaracağı söyleniyor. Hatta ürün/program yöneticisi ve Windows Insider Programı için Ninja Kedi logosunun yaratıcısı olan KC Lemson da dahil olmak üzere bazı personeller olayları duyurmak üzere sosyal medyaya başvurdu.

Microsoft’un bu hamlesi teknoloji sektöründeki yavaşlayan büyüme ve diğer küresel baskılarla birlikte geldi. Windows geliştiricisi, Temmuz ayında 180.000 kişilik toplam işgücünün yaklaşık %1’ini kapsayacak şekilde ayrı bir işten çıkarma duyurusu daha yapmıştı. Görünüşe göre şirket küresel ortamın gidişatına bakarak çalışanlarını işten çıkarmaya devam edecek.

Microsoft hisseleri, geçtiğimiz ayın Aralık ayından bu zamana kadar yaklaşık %30 oranda düşüş gösterdi. İşten çıkarma konusuna geri dönecek olursak, Axios.com‘a gönderilen bir Microsoft bildirisinde şöyle yazıyor:

“Tüm şirketler gibi biz de iş önceliklerimizi düzenli olarak değerlendiriyor ve buna göre yapısal düzenlemeler yapıyoruz. Önümüzdeki yıl işimize yatırım yapmaya ve kilit büyüme alanlarında işe alım yapmaya devam edeceğiz.“

Technopat
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bağlarını, Çalışanıyla, koparıyor, microsoft, yüzlerce


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Yüzlerce doğrularını tek yanlışınla silen forum sakinleri Candres Trend Sözlük 2 18 Aralık 2022 22:13
Microsoft 365 Kullanıcıları İçin Microsoft Defender Çıktı KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 17 Haziran 2022 21:28
Hamilton, Mercedes'le bağlarını koparmayı düşünmüyor KoJiRo Formula 1 0 10 Haziran 2022 12:48
Mısır'da 2500 Yıllık Yüzlerce Mumya Keşfedildi:9 Metrelik Açılmamış Papirüs Bulundu KoJiRo Bilim Dünyasından Haberler 1 31 Mayıs 2022 21:05
MEBin Yüzlerce Okula Ücretsiz Dağıtacağı 3 Boyutlu Yazıcı:Karşınızda Creality CR-200B KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 24 Mayıs 2022 19:54




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net