Forum Logo




Google Mesajlar’dan internetinize yarayacak yeni özellik!


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 11 Nisan 2023, 19:55   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Google Mesajlar’dan internetinize yarayacak yeni özellik!




Google Mesajlar’dan internetinize yarayacak yeni özellik!
Www.TrendForum.Net

Google Mesajlar, kullanıcıların daha hızlı fotoğraf göndermesini sağlayan yeni bir özellik getirdi. İşte detaylar!

Google Mesajlar uygulaması bugün yeni ve daha iyi bir özelliğe kavuştur. Bazı Google Mesajlar kullanıcıları uygulama içinde “Fotoğrafları Daha Hızlı Gönder” seçeneği gördüğünü bildiriyor. Ancak özelliğin açıklamasında belirtilene göre daha hızlı gönderme için çözünürlük azaltıldı. İşte detaylar!

Google Mesajlar hızlı fotoğraf gönderme için çözünürlüğü azaltıyor

Google Mesajlar kullanıcılarının bildirdiğine göre uygulamanın ayarlar menüsünde yeni bir özellik ortaya çıktı. Bununla birlikte menü içerisinde “Fotoğrafları daha hızlı gönder” özelliği yer aldı. Yeni özellik, bu açıdan oldukça ilgi çekiyor. Ancak özelliğin açıklamasında yer alan ifadelerle işler değişiyor.

Yeni özelliğin açıklamasında, “Daha hızlı gönderme için çözünürlük azaltılır” ifadesi yer alıyor. Bu seçeneği açtığınız zaman daha düşük çözünürlüklü bir görüntünün daha hızlı iletilmesini kabul etmiş oluyorsunuz. Bunun yanı sıra Zengin İletişim Hizmetleri (RCS) aracılığıyla daha yüksek çözünürlüklü fotoğraf paylaşımından vazgeçmiş oluyorsunuz.

RCS, Google’ın mesajlaşma uygulamasını kullanan Android kullanıcısının daha büyük karakter sınırları ve uçtan uca şifreleme ile mesaj paylaşmasına izin veren bir alternatif olarak yer alıyor. Bununla birlikte daha yüksek çözünürlükte resim ve video gönderiyor. Ayrıca okundu bilgisi ve yazma göstergeleri gibi özellikler de yer alıyor.

SMS zaten düşük çözünürlüklü görüntüler paylaşıyor. Bu geçiş ise RCS kullanıcıları için sadece düşük veri hızlarına sahip bölgelerde geçerli olacak. Bu durumlarda özellik etkin hale getirildiğinde daha düşük çözünürlüklü bir görüntü göndermek, bir fotoğrafın daha hızlı gitmesini sağlayacak.



Söz konusu özellik henüz tüm Google Mesajlar kullanıcılarına sunulmadı. Özelliğin telefonunuzda mevcut olup olmadığını görmek için Google Mesajlar uygulamasını açın. Sonrasında ekranın üst kısmındaki arama alanının sağ tarafındaki profil resmine dokunun. Mesaj ayarlarına girin ve özelliğin olup olmadığına bakın.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
google, internetinize, mesajlar’dan, yarayacak, yeni, özellik


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Yeni Mesajlar Sekmesini Kullanıyor musunuz? Beatrice Trend Anketler 13 26 Ocak 2024 18:53
WhatsApp'a yeni özellik Beatrice Whatsapp 0 24 Şubat 2023 23:54
WhatsApp’a “Aa Böyle Bir Özellik mi Varmış?” Demenizi Engelleyecek Özellik Geliyor DeepSilence Whatsapp 0 24 Kasım 2022 09:20
Instagram’dan akıllara MSN’i getiren yeni özellik Beatrice İnstagram 10 11 Kasım 2022 08:51
#WhatsApp'a 3 yeni özellik geliyor Beatrice Whatsapp 0 11 Ağustos 2022 16:37




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net