Forum Logo




Samsung, Savaş ve Enflasyon Nedeniyle Akıllı Telefon Üretimini %10 Azaltmayı Planlıyo


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 29 Mayıs 2022, 09:38   #1
Çevrimdışı
Samsung, Savaş ve Enflasyon Nedeniyle Akıllı Telefon Üretimini %10 Azaltmayı Planlıyo




Samsung, Savaş ve Enflasyon Nedeniyle Akıllı Telefon Üretimini %10 Azaltmayı Planlıyo
Www.TrendForum.Net

Güney Koreli bir medya kuruluşu, Samsung'un bu yılki telefon üretimini %10 azaltmayı planladığını yazdı. Bu karara sebep olarak enflasyon ve Rusya-Ukrayna savaşı gösterildi.

Son zamanlarda yaşanan çip krizi, savaş, pandemi gibi sıkıntılar, dünya çapındaki teknoloji devlerinin olumsuz etkilenmesine yol açmıştı. Akıllı telefon sektörü de bunlardan etkilenenler arasındaydı. Güney Kore merkezli şirket Samsung’un akıllı telefonlar konusunda yılın ilk çeyreğinde son beş yılın en iyi performansını gösterdiğini; ancak genel sevkiyatların düştüğünü sizlerle paylaşmıştık.

Şimdi ise geçtiğimiz günlerde çip krizine 355 milyar dolar yatırım yapmayı planladığını açıklayan şirketle ilgili yeni bilgiler geldi. Bu haberlerde yaşanan sıkıntılardan etkilenen teknoloji devinin, bu yılki akıllı telefon üretimini %10 düşürmeyi planladığı ortaya koyuldu.

Yüksek enflasyon ve Rusya-Ukrayna savaşı karar sebep oldu



Güney Kore’de bulunan Maeil Business News isimli medya kuruluşunun dev şirketin tedarik zincirindeki bir kaynağa dayandırdığı rapora göre Samsung, bu yılki akıllı telefon üretim beklentisini %10 düşürdü. Şirketin başlangıçta yıl sonuna kadar 310 milyon sevkiyat yapmayı planladığı; ancak bu sayının 280 milyona düşürüldüğü ifade edildi. Ayrıca yatırım şirketi Shinhan Investment’ta kıdemli bir analist olan Park Hyung-woo’nun, şirketin ocak-nisan ayları arasındaki ortalama üretimine kıyasla mayıs ayında üretimi %35, ikinci çeyrekte ise %10 daha düşürmeyi planladığı belirtildi.

Maeil Business News’a göre bu düşüşün arkasındaki ana sebepler, yüksek enflasyon ve Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi. Yine de üretimin 280 milyona düşmesi, konuda lider olan şirketin hâlen bir önceki yıldan (270 milyon) daha fazla telefon üreteceği anlamına geliyor.

Son olarak geçtiğimiz çarşamba günü gelen haberlerde Apple’ın da bu tarz bir karara yönelebileceği belirtilmişti. Analistler, şirketin tahmin edilen 240 milyondan daha az üretim yapabileceğini aktarmıştı. Bunun da enflasyon, bileşen sıkıntıları, döviz kuru oynaklığı ve COVID gibi küresel nedenlerden kaynaklanabileceği belirtilmişti.

Webtekno
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
akıllı, azaltmayı, enflasyon, nedeniyle, planlıyo, samsung, savaş, telefon, Üretimini


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Sony, PlayStation 5 üretimini artırıyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 27 Mayıs 2022 19:58
Nokia, 6 yeni akıllı telefon piyasaya sürecek KoJiRo Telefon Dünyasından Haberler 0 26 Mayıs 2022 20:07
"Uygun Fiyata Yok Satar" Dedirten Telefon Samsung Galaxy M13 Duyuruldu KoJiRo Telefon Dünyasından Haberler 0 26 Mayıs 2022 19:45
Samsung'un en ucuz 5G akıllı telefonu Avrupa'ya geliyor KoJiRo Telefon Dünyasından Haberler 0 23 Mayıs 2022 20:18
Türkiye'de Enflasyon %0 Olursa Ne Olur? Roronoa Zoro Ekonomi Dünyası 1 11 Mayıs 2022 13:02




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net