Forum Logo




Bu video ile suya düşen telefonunuzu kurtarın!


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 08 Mayıs 2023, 01:08   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Bu video ile suya düşen telefonunuzu kurtarın!




Bu video ile suya düşen telefonunuzu kurtarın!
Www.TrendForum.Net

Su hasarı, elektronik aletlerin belki de en büyük düşmanı. Biz de suya düşen telefonları kurtarmak için izlenecek adımları bir araya getirdik

Suya dayanıklı telefonlar giderek daha yaygın hale geliyor ancak yine de suya karşı bazı zayıflıkları mevcut. Telefonlar suya düştükten sonra özellikle hoparlörler üzerinden zarar görme olasılıkları oldukça yüksek. Hoparlörlerde kalan suyu dışarı atmak için izlenecek bazı adımlar mevcut.

Su hasarını önlemek için izlenmesi gereken adımlar

Bu yazımızda telefonlar ıslandıktan sonra izlenmesi gereken adımları sizler için bir araya getirdik. Saydımığımız adımlar ile telefonuzdaki suyu nasıl çıkaracağınızı ve hoparlörlerinizi nasıl temizleyeceğinizi göstereceğiz.

Telefonunuzun hoparlörü ıslandıktan sonra çalışmazsa yapmanız gereken ilk şey, telefonu kapatıp tamamen kurumasını beklemektir. Böylelikle telefonunuzun daha fazla zarar görmesini önleyebilirsiniz. Bu süreçte telefonu pirinç dolu bir kaba koymak kuruma sürecini hızlandıracaktır.

Son dönemde suya dayanıklı telefonların artması ile birlikte bu cihazların en zayıf noktası olarak hoparlörleri gösterebiliriz. Bu yüzden öncelikle bu bölgelere dikkat etmek telefonunuzun kurtulmasına yardımcı olacaktır.

Suya düşen telefonunuz kuruduktan sonra izlenmesi gereken adımları şu şekilde sıralayabiliriz:

  1. Hoparlör ızgarasını temizleyin. Hoparlör ızgarasını temizlemek için pamuklu bir bez veya diş fırçası kullanabilirsiniz. Bu adım ile suyun yanı sıra hoparlörlerinizde biriken kirlerden de kurtulabilirsiniz.
  2. Hoparlör ızgarasına üfleyin. Hoparlörün içine sıkışmış su parçacıklarından bu sayede kurtulabilirsiniz.
  3. Eğer üflemek yeterli gelmiyorsa basınçlı hava kullanmayı da tercih edebilirsiniz.
  4. Son adım olarak ise farklı frekanslardan oluşan bir ses dosyası açabilirsiniz.Islandıktan sonra çalışmayan bir telefon hoparlörünü düzeltmek için kullanılabilecek, çevrimiçi olarak kullanılabilen bir dizi ses dosyası vardır. Bu ses dosyaları, sesleri farklı frekanslarda çalar. Hoparlörün içine sıkışmış su veya parçacıkların yerinden çıkarılmasına yardımcı olabilir. Sizin için aşağıya bu parçalardan birisini bıraktık.




Tüm bu adımları izledikten sonra hoparlörünüz hala çalışmıyorsa bir uzman yardımı almanız gerekecektir. Uzman bir tamirci telefonunuzda meydana gelen sorunu tespit edip çözecektir.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
düşen, ile, kurtarın, suya, telefonunuzu, video


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Dünya Su Günü: 2050 yılına kadar suya ulaşamayanların sayısı iki katına çıkacak Zeytin Dünyadan Haberler 2 22 Mart 2023 16:34
Ayağı (ayakları) suya ermek (değmek) Astrea Ata Sözleri Ve Deyimler 0 18 Mart 2023 23:33
Düşen birine gülmek Beatrice Trend Sözlük 8 24 Ekim 2022 19:36
saça düşen ilk ak tel Beatrice Trend Sözlük 5 28 Eylül 2022 20:49
YouTube TV Uygulaması Telefonunuzu İkinci Ekran Yapıyor KoJiRo Sosyal Ağ Trendleri 0 02 Haziran 2022 19:50




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net