Forum Logo




Apple, Apple Music hakkında yanlışlıkla verdiği bilgi ile herkesi şaşırttı


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 15 Mayıs 2023, 17:14   #1
Çevrimiçi
Apple, Apple Music hakkında yanlışlıkla verdiği bilgi ile herkesi şaşırttı




Apple, Apple Music hakkında yanlışlıkla verdiği bilgi ile herkesi şaşırttı
Www.TrendForum.Net

Apple, 2015 yılında piyasaya sürülen müzik yayın hizmeti Apple Music ile ilgili önemli bir bilgiyi yanlışlıkla açıkladı.



Geçtiğimiz günlerde Apple, Ed Sheeran'ın özel bir performansıyla Apple Music Live'ın ikinci sezonu ile geri döneceğini duyurdu. Ancak Cupertino firması, 2015 yılında piyasaya sürülen müzik akış hizmetiyle ilgili önemli bir bilgiyi de yanlışlıkla açıkladı.

Bu bilgi, sekiz yılın sonunda, hiçbir sanatçının tek bir şarkıda bir milyar dinlenmeyi başaramamış olması. Bu da Apple Music ile Spotify arasındaki devasa farkı gösteriyor. Çünkü Spotify, en çok dinlenen şarkıların sürekli yeni kayıtlarını ekliyor. Böylece sanatçıların ne kadar hızlı bir şekilde bir milyar dinlenmeyi aşabileceğini kanıtlıyor.

Apple Music'te, Ed Sheeran tüm zamanların en başarılı sanatçılarından birisi, küresel olarak 9.5 milyardan fazla dinlenme ve 240 milyon Shazam aramasına sahip. Bir milyar dinlenmeye en yakın şarkı ise yine Ed Sheeran'ın Shape of You şarkısı. Fakat bu bile 1 milyar dinlenmeye 70 milyon uzaklıkta.

Spotify, Miley Cyrus ile müzik zevkinizi birleştirebileceğiniz bir Blend çalma listesi sunarak, Spotify ve Apple Music'in kullanıcı tabanları arasındaki farkı anlamamızı sağladı. Blend, sizin ve Blend çalma listesindeki diğer kişilerin dinlediği müzikleri bir araya getiren ortak bir çalma listesi. Sizin dinleme etkinliklerinize göre günlük olarak güncelleniyor. Blend'e katılan kullanıcılar kendi arkadaşlarını da ekleyebiliyor.

Spotify, Miley Cyrus'un Flowers şarkısı platform tarihinde 1 milyar dinlenmeye en hızlı ulaşan şarkı rekorunu kırdığı için bu listeyi kullandı. Karşılaştırma yapmak gerekirse, Flowers dört ay önce yayınlandı ve şu anda 1 milyardan fazla dinlenmeye sahip. Diğer taraftan, Apple Music'in en popüler şarkısı hala bu başarıyı elde edemedi.

MIdIA raporuna göre, 2022'nin ilk yarısında Spotify yaklaşık 190 milyon aboneye sahipken, Apple Music neredeyse 85 milyon kullanıcıya sahipti. Apple Music, kullanıcı tabanı ile ne kadar gurur duysa da şirketin bu savaşa ayak uydurabilmesi için popüler şarkılara daha fazla önem vermesi gerekiyor gibi görünüyor.

Chip
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
apple, bilgi, hakkında, herkesi, ile, music, verdiği, yanlışlıkla, şaşırttı


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
VLH Nedir? LVH Hakkında Bilgi Asi Ruh Kalp Sağlığı 0 06 Nisan 2023 02:18
Tarot Hakkında 13 İlginç Bilgi Beatrice Tarot Falı 1 11 Ocak 2023 07:18
Sivrisinek hakkında bilgi xena Bunları biliyor musunuz? 5 21 Eylül 2022 15:40
Apple'ın sır otomobili Apple Car'da hiç bir pencere olmayabilir KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 25 Mayıs 2022 21:46
Apple Music, Audi modellerine entegre ediliyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 23 Mayıs 2022 20:15




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net