Forum Logo




Yurt Dışından Telefon Getirme Devri Bitti


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 08 Temmuz 2023, 08:20   #1
Çevrimdışı
Yurt Dışından Telefon Getirme Devri Bitti




Yurt Dışından Telefon Getirme Devri Bitti
Www.TrendForum.Net

Yurt dışından telefon getirmek son dönemde zor bir hale getirilmişti. Son düzenleme ile birlikte imkansız hale geldi.



7 Temmuz tarihi itibariyle Türkiye’de çok şeyin değiştiğini fark ediyor olmalısınız. Vergi oranlarında inanılmaz artışlar yaşanırken, yurt dışında getirilen telefonların IMEI Kayıt harcı da bu artıştan nasibini aldı. 2023’ün başında 6.099 TL olarak belirlenen kayıt ücret harcı bugün yayınlanan kararname sonrası 20 bin TL’ye çıkarıldı. Yüzde 300’ü aşan zam sonrası pek çok kişi kayıtsız durumdaki telefonlarını kayıt etmek için e-devlete hücum etmiş durumda. Vergi oranlarındaki zamlar, döviz kurundaki artış sonrası yurt dışından telefon getirme devrinin neredeyse son bulduğunu söyleyebiliriz.

Haberi yazmaya başladığımız an itibariyle 1 € 28.45 TL’den, 1 $ ise 26.16 TL’den işlem görüyor. Alt bölümde bazı iPhone modellerinin Avrupa fiyatlarına yer verdik. Güncel kur ve son olarak açıklanan 20 bin TL IMEI kayıt harcını ekledikten sonra yurt dışından telefon getirmenin artık bir avantajının kalmadığını göreceksiniz. Hatta kimi modellerin yurt dışından getirildiği takdirde Türkiye fiyatının aştığı görülüyor. iPhone 12 modelinde mesela, yurt dışından getirildiği takdirde 44 bin TL’lik bir maliyete sahip oluyor. Oysa bu telefon Türkiye’de ortalama 34 bin TL’den satılıyor.



Pek çok kişi en çok da iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modelleri merak ediyor. bu iki modeli yurt dışından getirip kayıt altına almak istediğinizde maliyetleri 57 bin ve 61 bin TL seviyesinde oluyor. Bu telefonlar halihazırda Apple’ın sitesinde 6.1500 TL ve 66 bin TL’den satılmakta. Ki bu telefonları siz gidip satın almak istediğinizde söz konusu ücrete uçak ve konaklama ücretlerini de eklemeniz gerecek.

iPhone’u artık en ucuza satılan Amerika’dan bile almanın avantajı kalmadı. iPhone 14 Pro Max’in 128GB versiyonu Amerika’da 1.100 dolardan (yaklaşık 28.500 TL) satılıyor. Bu ücrete 20 bin lira kayıt ve 28 bin lira gidiş-dönüş uçak bileti ücretini dahil ettiğinizde karşınıza 76.500 TL’lik bir maliyet çıkıyor. Bu durumda her koşulda bir iPhone’u yurt dışından getirmenin avantajı kalmamış görünüyor.

Öte yandan pek çok üründe KDV oranlarında artışa gitti. Bu durum yurt içinde satışta olan telefonların fiyatında yeni bir artışın habercisi olabilir. Son dönemde malumunuz döviz kurundaki artış nedeniyle Apple ve Samsung başta olmak üzere kimi markalar pek çok üründe fiyat artışına gitti. Hatta Apple bir ay içerisinde fiyatları 3 defa artırdı.

Teknoburada
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bitti, devri, dışından, getirme, telefon, yurt


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Yurt dışı telefon kayıt ücreti 20 Bin tl olması Allecra Trend Sözlük 14 10 Temmuz 2023 23:45
Resmi Gazete'de yayımlandı: Yurt dışından telefon kullanım harcı 20 bin TL oldu Zeytin Ülkemizden Haberler 0 07 Temmuz 2023 09:05
Yurt dışından iPhone almak ne kadar mantıklı? Sizin için hesapladık! DeepSilence Telefon Dünyasından Haberler 0 27 Mayıs 2023 16:27
Yurt dışından getirilecek elektronik eşyaların bandrol bedelleri değiştirilmedi Zeytin Ekonomi Dünyası 0 21 Aralık 2022 11:07
Bilecik'in el dokuması Lefke bezine yurt dışından sipariş geliyor KoJiRo Ekonomi Dünyası 0 05 Haziran 2022 17:28




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net