Forum Logo




Samsung ve Apple Rekabetinde Telefon Satışları Açıklandı


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 19 Temmuz 2023, 19:57   #1
Çevrimiçi
Samsung ve Apple Rekabetinde Telefon Satışları Açıklandı




Samsung ve Apple Rekabetinde Telefon Satışları Açıklandı
Www.TrendForum.Net



Araştırma kuruluşu Counterpoint Research, 2023’ün ikinci yarısına ilişkin raporunu açıkladı. İşte Samsung ve Apple rekabetinde son durum.

Akıllı telefon pazarında kıyasıya rekabet devam ediyor. iPhone’lara olan ilginin düşmesiyle birlikte Apple, 2023’ün ilk çeyreğinde Samsung’a geçildi. Counterpoint Research tarafından yayınlanan rapora göre Samsung ve Apple arasındaki rekabet ikinci çeyrek itibariyle de devam etti. Samsung’un hala bir numara olduğu çeyrek sonunda, Güney Koreli üreticinin pazar payı yüzde 22 olarak açıklandı.

Webtekno’da yer alan habere göre 2023’ün ikinci çeyreğine ilişkin akıllı telefon pazar verileri olumsuz bir tablo yansıtmaya devam ediyor. Yapılan araştırmaya göre akıllı telefon satışları, tam 2 yıldır kesintisiz bir şekilde düşüş gösteriyor. Öyle ki akıllı telefon satışları yıllık bazda yüzde 8, çeyrek bazda ise yüzde 5 gerilemiş durumda. Ancak tüm bu istatistiklere rağmen ABD merkezli teknoloji devi Apple, pazar payını artırmayı başardı.



Samsung’un ikinci çeyrek pazar payı bir önceki yılla aynı görünüyor. Apple’ın yüzde 1’lik artış göstermesinin yanında Xiaomi ve vivo cephesinde de yine yüzde 1’lilk düşüş söz konusu. OPPO + OnePlus ortaklığı ise bir önceki yıla göre pazar payını korumuş görünüyor. Öte yandan Samsung ve Apple rekabetinde bir önce yılda yüzde 6 olan fark bu yıl yüzde 5’e gerilemiş durumda.

Yılın üçüncü çeyreğinde bu tablonun değişmesine pek ihtimal verilmiyor. Samsung‘un katlanabilir modellerle birlikte bir ivme yakalaması muhtemel. Üçüncü çeyrekte genellikle iPhone modellerine olan ilgi biraz düşüyor. Nedeni bu çeyrekte yeni iPhone’ların tanıtılacak olması. iPhone 15 serisi eylül ayında tanıtıldığında telefonlara olan ilgiyle birlikte yüksek ihtimalle Apple’ı zirvede göreceğiz.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
açıklandı, apple, rekabetinde, samsung, satışları, telefon


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Apple, OLED’den microLED’e Geçişte Samsung ve LG ile Anlaşacak KoJiRo Telefon Dünyasından Haberler 0 27 Nisan 2023 19:52
Apple Watch Satışları, Patent İhlali Sebebiyle Mahkeme Tarafından Askıya Alınabilir KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 14 Ocak 2023 10:53
Apple ve Samsung yeni ortaklık kuruyor. DeepSilence Telefon Dünyasından Haberler 0 23 Kasım 2022 09:22
PC satışları sert düşerken, Apple yüzde 40 büyüdü Beatrice Teknoloji Trend Haberleri 0 13 Ekim 2022 15:06
Samsung A Serisi Katlanabilir Telefon Planlıyor Olabilir KoJiRo Telefon Dünyasından Haberler 0 06 Haziran 2022 14:20




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net