Forum Logo




Xiaomi HyperOS Güncellemesi İçin Yol Haritası Açıkladı


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 29 Ekim 2023, 19:06   #1
Çevrimdışı
Xiaomi HyperOS Güncellemesi İçin Yol Haritası Açıkladı




Xiaomi HyperOS Güncellemesi İçin Yol Haritası Açıkladı
Www.TrendForum.Net

Xiaomi HyperOS Güncellemesi İçin Yol Haritası Açıkladı, İşte Güncellemeyi İlk Alacak Modeller


Xiaomi HyperOS güncellemesi kasım ayında başlıyor. Xiaomi, yeni arayüz sürümüne yükseltilecek ilk modelleri açıkladı.



Xiaomi kısa süre önce Çin’deki Xiaomi 14 etkinliği sırasında HyperOS işlemci sisteminin duyurusunu gerçekleştirdi. Xiaomi’nin tüm ekosistemleri arasında daha sorunsuz ve kapsamlı bir etkileşim sunacak olan HyperOS güncellemesi ilk olarak Xiaomi 14 ve 14 Pro’da yer alacak.

Xiaomi’nin açıkladı yol haritasına göre güncelleme kasım ayında Çin’deki bazı modeller için beta programı kapsamında yayınlanacak. İlk kararlı sürümler ise aralık ayında yayınlanacak. Şirketin açıkladığı güncelleme yol haritası şu şekilde:
Xiaomi HyperOS güncellemesi yol haritası

Kasım ayı (beta süreci)

Xiaomi Mix Fold 3 / Fold 2
Xiaomi 13 / 13 Pro/ 13 Ultra
Redmi K60 / K60 Pro / K60 Extreme Edition

Aralık ayı kararlı sürüm

Xiaomi Mix Fold 3 / Fold 2
Xiaomi 13 / 13 Pro / 13 Ultra
Redmi K60 / K60 Pro/ K60 Extreme Edition
Xiaomi Pad 6 / 6 Pro / Pad 6 Max 14




Xiaomi HyperOS İşletim Sistemi Neler Getiriyor?

IoT çağında Xiaomi, çeşitli cihaz işletim sistemleri ve birlikte çalışabilirlik sorunlarıyla uğraşırken zorluklarla karşı karşıya kaldı. Bu durum 2017 yılında Xiaomi HyperOS’un yaratılmasına yol açtı; işletim sistemi, tüm ekosistem cihazlarını en yüksek performans, tutarlı bir kullanıcı deneyimi ve kusursuz bağlantı için tek bir entegre sistemde birleştirmeyi hedefliyordu.
Çekirdek Teknoloji: Linux ve Xiaomi Vela

Xiaomi HyperOS, Linux ve Xiaomi’nin kendi geliştirdiği Xiaomi Vela sistemine güveniyor ve RAM boyutundan bağımsız olarak çeşitli cihazlarla verimli bir şekilde çalışmasına olanak tanıyor. Xiaomi HyperOS hafif ve rakiplerine kıyasla minimum kaynak kullanıyor.
Optimize Edilmiş Performans: Planlama ve Teknik Modüller

Xiaomi HyperOS, görevlerin planlanması ve kaynak yönetimi konusunda uzmanlaşarak yoğun kaynak gerektiren senaryolarda bile istikrarlı performans sağlıyor. Dosya sistemleri ve bellek yönetimi gibi teknik modüller, farklı donanım özelliklerinden yararlanacak şekilde optimize edilmiştir.





Çapraz Uç Bağlantısı: HyperConnect

HyperConnect, bağlantıda devrim yaratarak kullanıcılara bağlı tüm cihazlar üzerinde her yerden kontrol olanağı sağlıyor. Görüntülü görüşmeler sırasında kamera kaynaklarının değiştirilmesine, çeşitli cihazlardan kameralara erişilmesine ve cihazlar arasında kesintisiz veri aktarımına olanak sağlar.




Proaktif Zeka: HyperMind AI

HyperMind, cihazları proaktif hale getiren yapay zeka merkezidir. Kullanıcı ihtiyaçlarını öğrenir ve cihazları buna göre uyarlayarak kullanıcıların karmaşık mantık kavrayışına ihtiyaç duymadan akıllı otomasyonun keyfini çıkarmasına olanak tanır.

Yapay Zekayı Güçlendirmek: Büyük Temel Modelleri

Xiaomi HyperOS, büyük temel modellerini entegre ederek sistem uygulamalarını geliştirir. Konuşma oluşturma, görsel arama ve AI sanat eseri oluşturma gibi özellikleri destekler. Üçüncü taraf uygulamalar da bu yapay zeka alt sisteminden yararlanabilir.




Güvenlik Önceliği: TEE ve Şifreleme

Xiaomi HyperOS kullanıcı güvenliğine öncelik veriyor. Özel bir donanım TEE, hassas bilgileri korur ve bu güvenliği birbirine bağlı cihazlara kadar genişletir. Veri aktarımı için uçtan uca şifreleme kullanır.





Açık Paylaşım: Xiaomi Vela

Xiaomi HyperOS, IoT yazılım platformu Xiaomi Vela ile IoT geliştirmeyi basitleştirerek açık kaynaklı bir ekosistemi destekliyor. Açık kaynaklı Xiaomi Vela, IoT cihazları arasında yeniliği ve gerçek zamanlı bağlantıyı teşvik ediyor.




İnsan Odaklı Ekosistem: İnsan – Araba – Ev

Xiaomi HyperOS, kişisel cihazları, arabaları ve akıllı ev ürünlerini akıllı bir ekosisteme bağlamak ve Xiaomi’nin stratejik vizyonunu geliştirmek için tasarlanmıştır.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
açıkladı, güncellemesi, haritası, hyperos, xiaomi, İçin, yol


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Xiaomi Pad 5 | MIUI 14 güncellemesi bir Xiaomi modeli için daha yayında! DeepSilence Tablet Bilgisayar Haberleri 0 16 Mayıs 2023 11:58
Xiaomi’den bir modele daha MIUI 14 güncellemesi! DeepSilence Telefon Dünyasından Haberler 0 08 Mayıs 2023 00:55
MIUI 14 güncellemesi bir Xiaomi modeli için daha yayında! DeepSilence Telefon Dünyasından Haberler 0 13 Nisan 2023 13:18
EuroLeague’in Geleceğine Uzman Raporu: Krizden Çıkış İçin Yol Haritası KoJiRo Basketbol 0 12 Haziran 2022 14:56
Xiaomi, fotoğraf devi Leica ile ortaklık kurduğunu açıkladı KoJiRo Telefon Dünyasından Haberler 0 23 Mayıs 2022 20:02




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net