Forum Logo




Salon Dekorasyonu Renk Uyumu ve Dizayn Örnekleri

Güzellik ve modaya dair tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 18 Haziran 2023, 12:44   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Salon Dekorasyonu Renk Uyumu ve Dizayn Örnekleri




Salon Dekorasyonu Renk Uyumu ve Dizayn Örnekleri
Www.TrendForum.Net



Renk seçimi, ev dekorasyonunun en önemli dengesidir. Zevkler, ihtiyaçlar ve kullanım alışkanlıklarına uygun olarak yapılacak seçimler, güncel trendler göz önünde tutularak yapılır. Kişisel ilgi alanlarından ve hobilerden etkilenerek ortaya çıkan salon dekorasyonu renk uyumu ve dizayn örnekleri evin fiziksel yapısına uygun olarak şekillenir. Renk seçimi yaparken salonun aldığı gün ışığının doğru hesaplanması gerekir.

Salon Mobilyalarında Renk Seçimi İçin Öneriler

Alışılmışın dışında renk kombinasyonları, dekore edilecek mekanın ruhuyla uyumlu olmalıdır. Duvar renginden zeminde kullanılan malzemeye, aydınlatmadan perde tercihine, aksesuar kullanımından alan büyüklüğüne kadar her bir detay salon dekorasyonunun uyum içinde yapılmasında etkilidir.



İdeal Renk Dağılımı Nasıl Yapılır?

İlk olarak salon geneline hakim olacak üç renk seçilmelidir. Bu üç rengin ikisi birbirine yakın tonlarda diğeri zıt tonda olmalıdır. Açık ton duvarda uygulanırken, koyu ton mobilyalarda kullanılır. Zıt renk ise odak noktasının oluşacağı bölgede kullanılan aksesuarlarda değerlendirilmelidir.

Pratik bir kullanıma sahip
Göz yormayan
Dengeli ve
Modern renkler farklı dokuların bir arada kullanılmasıyla desteklenebilir.
Ana renklere eşlik edecek tamamlayıcı renkler dekorasyon tercihinin en belirgin özellikleridir.

Renk Çemberi Nasıl Kullanılır?

Renk çemberinde yer alan ana renkler; sarı, kırmızı ve mavinin yanı sıra bu renklerle oluşan ara renklerdir. Açık renk bir fon üzerinde kullanılacak desenlerde zıt renklerin gücünden yardım alınır. Bu aşamada amaç; gözü yormayan ve dengeli bir kombin yaratabilmektir.



İki koyu tona eşlik edecek bir açık renk veya
İki açık renge eşlik edecek bir koyu ton renk bütünlüğü yaratmanın en basit yoludur.
Koyu renklerin hakim olduğu bir seçim, mekana kasvet katar. Sarı&yeşil, kırmızı&turuncu ve mavi&mor renkler bir arada kullanıldığı zaman ortaya sakin bir hava çıkar.

Salon Dekorasyonunda Renk ve Desen Uyumu

Salon dekorasyonundan renk uyumu yaparken doğadan ilham alınabilir. Zeminde koyu renklerin kullanıldığı bir salonda, mobilyalar ara ton ve aydınlatma malzemelerinde açık renkler seçilebilir. Çizgili kumaşların kullanıldığı koltuklarda, aksesuar seçiminin desen üzerinde yer alan renklerden yana tercih kullanılmalıdır.



Dekoru Canlandıracak Vurgu Nasıl Yapılır?

Aynı rengin farklı tonlarının kullanıldığı salonlarda mekana aranan ruhu katmak için belirgin bir vurgu yapılmalıdır. Parlak renkli aksesuarlardan yardım alınması gereken bu durumda, canlılık modern dokunuşlarla sağlanabilir. Parlak sarı ve gümüş grisi tonlar odak noktası oluşturulmak istenen yerde kullanılabilir.



Desenlerin Dekorasyon İçindeki Yeri ve Kullanımı

Salon dekorasyonunda kullanılacak farklı ögelerde desen olabilir. Halıdan duvar kağıdına, perdeden yastığa kadar farklı yerlerde karşımıza çıkacak olan desenler, kendi içinde renk dengesi taşımalıdır. Desen içinde bir çerçeve olması halinde bu renk farklı objelerde de tekrar edilebilir.

Sadece tavanın değil duvarların da beyaz olması halinde ortaya;

Uygulaması kolay
Uyumlu
Popüler ve
Her stilin beğeneceği bir tarz çıkabilir.
En sık rastlanan klasik olarak adlandırılacak renk uyumu; ahşap malzemeyle pastel tonların birlikte kullanıldığı tercihlerdir.



Salonda Canlı ve Parlak Renk Kullanımı

Işıl ışıl ve göz alıcı aydınlatmalarla renk uyumundan bağımsız başarılı bir dekorasyon ortaya çıkarılabilir. Koyu renk zemin malzemesinin kullanıldığı salonda, renkli camlarla ışık dengesi kurulabilir. Sıra dışı aksesuarların cesur bir şekilde kullanıldığı bir mekanda çekici bir sonuç elde edilebilir.

Odanın odak noktası canlı renklerle buluşturularak yaşam alanına hareketlilik ve pozitif enerji katılabilir. Evlerde güç kaynağı ve ilham alanı yaratacak duvarlar, yaşayanların kendisini renklerle ifade etmesine imkan sağlar. Duyuları harekete geçirecek renk seçimleri salon içinde neşeli bölümler oluşturur.

qkadin.com

 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
dekorasyonu, dizayn, renk, salon, uyumu, Örnekleri


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Yatak Odası Tasarım Örnekleri DeepSilence Trend Kadınların Dünyası 1 18 Haziran 2023 12:28
salon dekorasyon fikirleri Astrea Ev ve Dekorasyon 44 03 Mayıs 2023 10:03
Reenkarnasyon Örnekleri Nimâ Parapsikoloji 0 20 Nisan 2023 14:00
Ekranda Kırmızı Renk Veya Mavi Renk Hakim Oluyorsa Ne Yapılmalı? Asi Ruh Bilgisayar ve Donanım 0 08 Nisan 2023 17:02
Mutfak Dekorasyonu için Öneriler Beatrice Ev ve Dekorasyon 0 12 Ekim 2022 18:51




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net