Forum Logo




Kadınlar Ne İster ve Kadınlar İstekleri

Güzellik ve modaya dair tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 11 Kasım 2022, 14:50   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Kadınlar Ne İster ve Kadınlar İstekleri




Kadınlar Ne İster ve Kadınlar İstekleri
Www.TrendForum.Net

Kadınlar Ne İster?

Ülkemizde Devlet İstatistik Enstitüsünün açıkladığı son verilere göre boşanma oranı büyük bir hızla yükselmekte. Günümüz toplumunda erkeklerin cevabını bulmakta zorlandığı ve sürekli zihinlerde dolaşan soru ise “kadınlar ne ister? ” olmaktadır.
Belki de bu sorunun cevabını Refik Halit Karay’ın bir şiirinde arayabiliriz:
“Kadın kendi başına ne gül goncasıdır, ne de diken.
Koklamasını bilirsen gül; tutmasını bilmezsen diken olur.”
Evliliklerimizde ya da arkadaşlıklarımızda çiftlerin yaşadıkları çatışmaların temelinde ya iletişim problemi ya da erkeğin veya kadının bencilce davranıp karşı cinsi tanımaması yatmaktadır. Tanıma çabamızın temelinde de beklentilerimiz bulunmaktadır.
Edinburgh Üniversitesi Psikoloji bölümü tarafından dünyanın dört bir yanındaki 6500 kadın ile yapılan araştırmada kadınların erkeklerden ne beklediği soruldu. Araştırmanın liderliğini üstlenen Prof.Dr.R.Wiseman aslında kadınların erkeklerden beklediği şeylerin para ile ölçülmediğini çoğunun para ile ilgisi bile olmadığını söylüyor. Ona göre kadınların en çok istediği şey, erkeğin onları şaşırtması diyor. Wiseman’a göre erkeklerin yapması gereken 10 şey şunlar:
1-Sevgilinizin gözünü kapatın ve ona bir sürpriz gösterin.
2-Ona söylemeden bir hafta sonu şehir dışında plan yapın.
3-Ona şarkı ya da şiir yazın.
4-Ona hayatınızda karşısına çıkan en güzel ve mükemmel kadın olduğunu söyleyin.
5-İşten yorgun argın geldiğinde ona sıcak bir banyo hazırlayın.
6-Evin bazı yerlerine onun görebileceği şekilde aşk mesajları yazın.
7-Bir hafta sonu yatağına kahvaltı götürün.
8-Hava soğuk olduğunda ceketinizi verin.
9-Ofisine çiçek gönderin.
10-Sevdiği şarkılardan bir CD hazırlayın.

Peki, bunlar yapılsa bile aslında talep edilen şey nedir? Kadınlar aslında sevilmek değil, sevmek mi istiyorlar ? Ya da küçük hesaplar peşinde koşmadan sevebilmek…
Aslında kadınlar çok şey istemiyorlar. Bir tane eşleri olsun ama yeri geldiğinde hediyeler verip ev işlerinde yardım etmeli, çocuğa bakmalı, haftada bir dışarı çıkarmalı, sürekli iltifatlar etmeli, arada maço olmalı…
Kadınlar hep en güzel olmak isterler, erkekler için değil tabiî ki, bu sadece çevredeki kadınlardan daha güzel olma yarışıdır. Kadınlar renk ister hem hayatlarında hem çevrelerinde. Fazladan birkaç kilo aldıklarında bunu onlara söylerseniz hayatları kararır ve siyah giymeye başlarlar…
Kadınlar dinlenilmek ister, saçma sapan konuşsalar da, saatlerce sürse de… Hiç akıl vermeden ona ne yapacağını söylemeden sadece onaylayarak dinlenilmek isterler. Kadınlar erkeklerin kendisine aşık olmasını ister ve bu aşkın ölünceye kadar sürmesini. Anlayış ister ve bu anlayışın ömür boyu sürmesini. Güzellik ister ömür boyunca kalsın ister.70 yaşında bile olsa kendisine çıtır denilmesini ister.3.Dünya savaşı çıksa bile doğum günü, evlilik yıldönümü unutulmasın ister. Günün 8 saatini yatakta 8 saatini kuaförde 8 saatini alışverişte geçirmek ister. Dünyanın en güzel kadını olduğu cümlesinin dakikada bir söylenmesini ister. Doğurduktan sonra vücudunun bozulmamasını ister. Kadın erkek eşitliğini savunmakla birlikte hesabı erkek ödesin ister. Taciz edilmemek şartıyla tahrik edilmek ister.
Bütün bu istekler ve daha yüzlercesi dört dörtlük şekilde karşılansa acaba mutlu olunabilir mi?
Kadın erkek ilişkilerinde mutluluk, uyum ve gelişim sürecidir. Araştırmacılar romantik aşktan evlilik aşkına geçmeyi mümkün kılan stratejileri şöyle belirlemişler:
1-Dürüstlük

2-Dinleme

3-Açıklık

4-Etkileyicilik

5-Çekicilik

6-Duyarlılık

7-Destek olma

8-Problemi geciktirmeden çözme

Kadın ve erkek arasında temelde bazı farklılıklar vardır. Beklentileri değerlendirirken mutlaka bunların da göz önünde bulundurulması gerekir. Mesela akşam eve gelince kadın konuşmak ve dinlenilmek isterken erkek TV izleyerek günün yorgunluğunu atmak ister. Erkek kızdığı zaman yalnız kalmak isterken kadın kızdığı zaman üstüne gidilsin, konuşulsun ister. Özel günleri kadın unutmazken, erkek hatırlamaz, hatırlayanlar da ne gerek var diyerek hediye almazlar.
Her ne kadar kadınlar ne ister? Desek de mutluluğun temelinde karşılıklılık esastır. John Gottman’ın yaptığı araştırmalar sonucunda bir ilişkiye en çok zarar veren 5 şeyi şöyle tanımlar:
1-Eleştiri

2-Nefret

3-Savunmacılık

4-Ağırdan alma

5-Kavgacılık

Evet, eğer bizler yukarıdaki hataları yapmaz, eşimizden önce kendimizin hatalarını görür ve kabul edersek, kimseyi değişime zorlamadan önce biz “doğru insan” olursak kadınlar ne ister? Sorusuna hiç gerek kalmayacaktır…



Psikolog Cüneyt KAYA
Aile Ve Evlilik Danışmanı
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 18 Kasım 2022, 16:05   #2
Çevrimiçi
Yanıt: Kadınlar Ne İster ve Kadınlar İstekleri




kızlar ayı ister korur kollarım başka dişiye bakmam sadığım ve beni sadece o okşar RHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 23 Kasım 2022, 20:15   #3
Çevrimdışı
Saygın Üye
Yanıt: Kadınlar Ne İster ve Kadınlar İstekleri




Kadınların istemediği ne diye sorsanız daha mantıklı
__________________
Kırk yılda bir gibisin...
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
kadınlar, İstekleri, İster


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 
Seçenekler
Görüntüleme stilleri


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Hep erkekler değil birazda kadınlar Er Şaban Trend Sözlük 8 21 Kasım 2023 23:25
Kadınlar sinirlenince daha mı güzel oluyorlar? Beatrice Trend Sorular 17 24 Kasım 2022 14:21
Ömrümü Yedi Kadınlar - Yudum İşbecer DeepSilence Kitap Özetleri - Kitap Tanıtımları 0 10 Kasım 2022 09:32
Duncan Robinson: “İster Lisede İster NBA’de Fark Etmez, Oynamamak Berbat Bir Şey” KoJiRo Basketbol 0 08 Haziran 2022 13:40
Mert Şenel - Şaraplar ve Kadınlar Beatrice Müzik ve Video Dünyası 0 05 Mayıs 2022 16:51




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net