Forum Logo




1 yıl içinde deprem standartlarına uygun evler yapılır mı?


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree4Beğeniler

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 13 Şubat 2023, 21:25   #11
Çevrimdışı
Trend Üye
Yanıt: 1 yıl içinde deprem standartlarına uygun evler yapılır mı?




Toki bünyesinde görev yapan mühendis arkadaşlarımla bu konuyu az olsun konuşma imkanı bulduk. Kendilerinin söylemleri toki konutlarının bir çoğunun 1 senelik sürede bitirildiği yönünde. 1000 konutluk bir site 11 ay gibi bir sürede tamamlanıyormuş. Burada önemli olan gene arkadaşların söylemlerine göre malzeme tedariki. Malzeme tedarikinde sıkıntı olmadığı sürece biter. Aldıkları duyumlar en fazla 4 katlı toki konutları.Bunda sorun yok. Toplu konutlar devlete ait taşınmazlar üzerine kurulacak. Hatayda olmama rağmen gidip gözümle görmedim fakat tokiye ait konutların depremde hasar görmediği söylendi. Bildiğim kadarıyla tokiye ait tüm yapılar depreme dayanıklı. Sorun yıkımın olduğu konutların bulunduğu parseller yani adamın arazisi var müteahhite verilip bina yaptırmış.Ya da aile apartmanı yaptırmış. Burada bu arazilerin sahiplerinin yerel müteahhitler ile anlaşıp mı yeniden inşaa ettireceği. Yoksa arazisine toki konutu yapılmasına izin verip vermeyeceği. Sigortadan bir çok yapıya deprem sigortası kapsamında ödeme yapılacak. Yani parasını almak isteyen mülk sahipleri sigortadan parasını aldıktan sonra yerel bir müteahhit ile anlaşırsa ne kadar sürede biter. ne kadar dayanıklı olur. Zemin uygunluğuna ne kadar sadık kalır bilinmez.
Fakat burada önemli olan konutların bitirilmesinden ziyade bu şehirlerin ekonomik olarak toparlanma süresi. Yıkılanlar sadece konutlar değil işyerleri. Özellikle hatay bir çok maden işleme tesisi ciddi hasar gördü. Liman ciddi hasar gördü. Hem can kayıpları, hem depremzedelerin bir çoğunun geçici olarak başka şehirlere nakil edilmesi sonrası üretim süreci sekteye uğrayacaktır. Özellikle günlük ortalama 20.000 tır trafiğinin olduğu bir şehir yok oldu. Dolayısı ile ekonomik toparlanma çok uzun zaman alacaktır.
xena bunu beğendi.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 13 Şubat 2023, 22:06   #12
Çevrimiçi
Raiden
Yanıt: 1 yıl içinde deprem standartlarına uygun evler yapılır mı?




Çoğu kişi olumsuz konuşmuş.
Elazığ ve Erzincan'a şimdi bakın isterim,her biri betonarme olarak tekrardan inşa edildi.Devletin bir sorunu var;ağzı birden çok kez yanacak ki ders alabilecek.
Şahsen 1 yılda kazazedelerin iki katı kadar konut inşa edileceğini düşünüyorum.
Gelen yardım paralarından arta kalanlar ile de belediye ve işçilerin kazancını vereceğini düşünüyorum.Kalanını da hazineden kullanırlar umarım.
Olumsuz bir durumdayız diye olumsuz düşünmek basite kaçmak olur.
Umudunuzu kaybetmeyin,burası hala Türkiye.
gupse bunu beğendi.
__________________
Daha çok gülümse,kronik kötümser.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
deprem, evler, içinde, standartlarına, uygun, yapılır, yıl


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
İlk randevu için uygun zamanlar Beatrice Kadın & Erkek İlişkileri 6 10 Ağustos 2023 00:03
Evler kira mı kendinize mi ait? Kaç para kira ödüyor'sunuz ? Er Şaban Trend Sorular 12 09 Haziran 2023 19:42
30 gün içinde başvuru, 60 gün içinde atama Aykut Ekonomi Dünyası 0 26 Ocak 2023 09:28
Vivo Y35 5G Uygun Fiyatıyla Sevindirmeye Geliyor DeepSilence Telefon Dünyasından Haberler 0 01 Aralık 2022 11:32
evde para saklayacak en uygun yer Beatrice Trend Sözlük 5 16 Kasım 2022 12:56




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net