Balık Turşusu
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Malzemeler 1 kg balık (kolyoz, kefal, lüfer, hamsi, kılıç gibi) 6-7 Diş sarmısak 1-2 Diş karanfil 10-15 Adet tane karabiber 7-8 Adet defne ve limon yaprağı 3 Adet sulu limon 1 Çorba kaşığı tuz Yeterince su Hazırlanışı Kolyoz, kefal, lüfer, hamsi, kılıç gibi balıklardan yapılır. Önce balıklar temizlenip filetosunu çıkarılır. Fileto balıklar tuzlanır ve 1 gün tuzlanmış balıklar bir tepsi içinde bekletilir. Ertesi gün tepsideki balıklar bol suyla iyice yıkanır. Yayvan derin bir kabın dibine defne ve limon yaprakları dizilir. Birkaç adet tane karabiber serpiştirin. 1-2 diş karanfil koyup üzerine fileto balıkları muntazam yerleştirilip, balık sıralarının arasına defne ve limon yapraklarını, çentilmiş sarmısakları koyun. Balıkların yerleştirilmesi bitince 1 litre suya 1 çorba kaşığı tuz koyarak eritin. İçine 3 adet limon suyu sıkın. Hazırladığınız bu suyu balıkların üzerine döküp bir ağırlıkla bastırın. Bu balık turşusu 2-3 gün içinde ikrama hazır olur. Yağlı balıklardan yapılırsa kışın yenmesi pek lezzetli olur. alıntı |
Yanıt: Balık Turşusu
babam palamutlardan lakerda yapıyo tuzlu ve defne yapraklı suda bekletiyo soğan limon zeytinyağı karabiberle yiyoruz tadı onun gibi bişi herhalde
|
Yanıt: Balık Turşusu
Alıntı:
Konuyu açarken de aklıma sen geldin :) |
Yanıt: Balık Turşusu
Alıntı:
|
Yanıt: Balık Turşusu
Alıntı:
|
Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 07:35. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7 Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.