TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   Trend Yemek Tarifleri (https://www.trendforum.net/trend-yemek-tarifleri/)
-   -   Mercimekli Soğanlı Pilav Tarifi (https://www.trendforum.net/trend-yemek-tarifleri/34237-mercimekli-soganli-pilav-tarifi.html)

Beatrice 09 Kasım 2023 11:52

Mercimekli Soğanlı Pilav Tarifi
 
Mercimekli Soğanlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1/2 su bardağı yeşil mercimek
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı su
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 150 gram mantar
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Mercimekli Soğanlı Pilav Tarifinin Püf Noktası
  • Pilavınızı mutlaka oda sıcaklığında demlenmeye bırakın. Ardından sebzelerini ilave edin.

Mercimekli Soğanlı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
  • Soğanın kabuklarını soyarak işe başlayın. Kabuklarını soyduğunuz soğanın yarım ay şeklinde ince ince doğrayın.
  • Mantarların sap kısımlarını çıkarın. Onları da yarım ay şeklinde doğrayın.
  • Sarımsakları ezin.
  • Mercimek ve bulguru güzelce yıkayın ve tel süzgeç üzerinde fazla sularını süzdürün.
  • Öncesinde mercimeği üzerini 2 parmak su geçecek bir şekilde haşlanmaya bırakın. Yaklaşık 30 dakika kadar haşlayın, ardından suyunu süzüp kenara alın.
  • Pilav tenceresinin içerisine bulguru alın ve hafifçe yağda kavurun ve mercimekleri de ekledikten sonra üzerine suyunu koyun.
  • Bu sırada tuzunu ilave edin. Bulgur ve yeşil mercimek yumuşayana ve suyunu çekene kadar kapağı kapalı bir biçimde kısık ateşte pişirin.
  • Suyunu çektikten sonra ocaktan alın ve demlenmeye bırakın.
  • Ayrı bir tavanın içerisine tereyağı, ezdiğiniz sarımsakları ve doğranmış kırmızı soğanları atın, sotelemeye başlayın.
  • Üzerine mantarları da ilave edin. Sebzeler sotelenince ocaktan alın.
  • Sotelenmiş sebzeleri, demlenmiş pilavın üzerine ekleyin. Karabiberini de atıp güzelce karıştırın ve servis edin. Afiyet olsun.

[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Mercimekli Soğanlı Pilav Tarifinin Servis Önerisi
  • Üzerini incecik kıyılmış maydanozla süsleyerek servis edebilirsiniz.



alinti


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 21:26.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.