Forum Logo




Mutancana Tarifi

Biribirinden lezzetli, özenle oluşturulmuş, özgün yemek tariflerini burada bulabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Asi Ruh

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 11 Kasım 2022, 20:48   #1
Çevrimiçi
Mutancana Tarifi




Mutancana Tarifi
Www.TrendForum.Net

Mutancana

TrendForum.Net




Sultanların ağzına layık Osmanlı mutfağı'ndan mutancanayı sofranıza taşımaya ne dersiniz? İşte mutancana malzemeleri ve tarifi.

Mukadder Abla
MALZEMELER
1200 gr kuzu but eti
1,5 su bardağı et suyu
3 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı bal
5 adet siyah erik
4 adet kayısı
Yarım su bardağı kabuksuz badem
1 salkım siyah üzüm
2 yemek kaşığı sirke
Tuz


NASIL YAPILIR?
Düdüklü tencereye kuzu but eti, soğan, üstünü geçecek kadar su ve biraz da tuz ekleyek pişirin.
Pişen etleri süzün.
Bu sırada soğanları küçük küçük doğrayın.
Tencereye aldığınız etlerin üzerine soğan, bal, et suyu, tuz ve karabiberi ekleyin.
Pişirmeye devam edin.
Yemeği ateşten almadan önce badem, sirke ve meyveleri ekleyip biraz daha pişirin.
Afiyet olsun.

Alıntı
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."

Son düzenleyen Asi Ruh; 13 Temmuz 2023, 13:37.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 13 Temmuz 2023, 13:39   #2
Çevrimdışı
Diamond Üye
Yanıt: Mutancana Tarifi (Alternatif)




Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelen kuzu etli, kuru meyveli, sumaklı ve iç bademli leziz yemek tatlı & ekşi uyumunu sevenler için… Müjgan Yurtseven’in tarifiyle…

Yanında tereyağlı pirinç pilavı ve yeşil salata ile gayet doyurucu olan mutancananın eti kısa sürede sotelenip sonrasında fırında piştiğinden dolayı iftar veya davet sofraları için kolaylıkla hazırlayabilirsiniz…

Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 1 saat

Mutancana için malzemeler:
500 gr kuzu eti, iri kuşbaşı doğranmış
2 yemek kaşığı tereyağı
15 - 20 adet arpacık soğan
1 çay bardağı kabuksuz badem
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı un
6 adet kuru erik
5 adet kuru incir
5 adet kuru kayısı
1 çay bardağı kuru üzüm
1 tatlı kaşığı sumak
1 çay kaşığı tuz
4 - 5 dal taze kekik
3 su bardağı sıcak su, 600ml
1 çay kaşığı tuz
Üzerlerine:
Taze kekik

Mutancana yapılışı:
*Fırına uygun döküm veya kalın tabanlı bir tencereye tereyağını alarak açık ateşte eritin, etleri ekleyip her tarafları kızarana kadar soteleyin. Arpacık soğanları ve bademleri ilave ederek 2 - 3 dakika daha soteleyin. Sarımsaklar ve unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar karıştırın. Kuru meyveler, sumak, tuz, kekik ve sıcak suyu ekleyip karıştırarak ocağı kapatın.

*Tencerenin kapağı kapalı olarak 10 dakika önceden 150 derecede ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.

*Pişen mutancanayı servis tabaklarına geçirip taze kekik dallarıyla süsleyin.

Kısa bir not: Fırına girebilecek tencereniz yoksa etleri ve diğer malzemeleri ocakta hazırladıktan sonra fırın kabına aktarıp üzeri kapalı olarak fırında aynı yöntemle pişirebilirsiniz.

Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 13 Temmuz 2023, 13:40   #3
Çevrimdışı
Diamond Üye
Yanıt: Mutancana Tarifi








__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 13 Temmuz 2023, 14:45   #4
Çevrimiçi
Yanıt: Mutancana Tarifi




Asi Ruh kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster





Şu yemeği deniycem bir ara
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 13 Temmuz 2023, 15:22   #5
Çevrimdışı
Diamond Üye
Yanıt: Mutancana Tarifi




Beatrice kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster


Şu yemeği deniycem bir ara

Tavuk Dünyası'ndaki şefin tavasına benziyor Ama daha gelişmişi
Beatrice bunu beğendi.
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
mutancana, müjgan yurtseven, osmanlı mutfağı, tarifi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 





TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net