Forum Logo




X

Üyelerimiz adına açılmış tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree7Beğeniler
  • 2 Post By xena
  • 2 Post By X
  • 2 Post By Regex
  • 1 Post By X

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 17 Şubat 2023, 21:20   #1
Çevrimdışı
Saygın Üye
X




X
Www.TrendForum.Net

Merhaba @X
Tanışmıyoruz ama bir zamanlar diğer forumda , kisa süreli editör sorumluluğu olarak yönetiminde bulunduğum, yönetici olarak saygı çerçevesinde görmüş kadarıyla , beyefendi olarak bildiğim insandır. .
Hayatında sağlıklı, huzurlu, musmutlu yaşamlar diliyorum .
Beatrice ve X bunu beğendi.
__________________
Kırk yılda bir gibisin...
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 23 Şubat 2023, 13:26   #2
Çevrimdışı
X
Trend Üye
Yanıt: X




Guzel dusuncelerin icin tesekkur ederim @xena Konuyu yeni gordum. Sana trendforumdaki gorevinde ustun basarilar dilerim, Sosyal hayatinda ise hersey gonlunce olur cok mutlu ve huzurlu olursun umarım. Sevgiler, saygilar.
Regex ve xena bunu beğendi.
__________________
Dostlarıyla uğraşanlar, düşmanlarıyla savaşamazlar.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 08 Mart 2023, 02:43   #3
Çevrimiçi
“En büyük servet, itibardır.”
Yanıt: X




İçimden geldi; bu gece bu konuya yazıp öyle uyuyacağım.

Kendisi pek bilmez. Ancak @X ile ilk karşılaşmamız ya da benim dikkatimi çekmesi diyeyim. 2011 yılının ortalarında daha Türkiye'nin en büyük IRC forumunu satın almadan önce @Bahtiyar kardeşimle projelendirdiğimiz bir forum vardı irckolik diye. Benim farklı IRC forum projelerim de vardı o zamanlar. Bir gün Bahti'yle oturduk konuştuk. Dedik bu böyle olmaz tek kalem gidelim. Ondan sonra @Bahtiyar R10'da irckolik için satış konusu açmıştı. @X azizim içeriğe bakmadan domaini beğendiği için alıcı olmak istemişti. Eğer yanlış hatırlamıyorsam o dönem kullanıcı adı "Spew" idi (sonra R10 veri kaybı yaşamıştı). Teklif, mesajlaşmalar falan derken @Bahtiyar ile konuyu kendi aramızda konuştuk ama sürüncemede kaldı. Ondan bi' 2-3 ay sonra dönemin (hâlâ öyle) en büyük IRC forumunu devraldığında kendisinin yönetim anlayışını ve sistemini inceleme fırsatım oldu.

Geçmiş özel hayatımla ilgili bir durumdan dolayı (2019'da kendisine gerekli açıklama yaptım burada dillendirmeyeceğim) ikili iletişim içerisine çok girmedim. Hatta o dönem rakip IRC forumlar açılmıştı ve bunlardan birinin de proje lideri bendim. Ancak her zaman bahsi geçen platformun otoriter kişiliği olarak kendisine duyulan saygıyı hiçbir zaman yitirtmeden yönetti. Sanıyorum 1 yıla yakın bir süre o platformu elinde bulundurdu. Daha sonra devrederek çekildi.

Birçok kişi 2019'da patentli marka üzerinden .com.tr alan adıyla ve satın alıp bünyesine kattığı genel forum sayesinde bilir. Ancak @X'in geri dönüş sinyali ilk olarak 2015 yılında bir felsefe platformu iledir. Açıkçası yine belirttiğim özel hayat sebebiyeti yüzünden orada dahil olmasam bile uzaktan izlenimledim. Kendisi satın aldıktan sonra "Evrensel-insan" diye sorunlu bir üyenin banını affedip foruma kazandırmıştı. Ona karşı yığınlar diyebileceğim bir insan topluluğu olmasına rağmen kendi adalet sistemi gereğince, onun bir yanlışını görmediği için çoğunluğun dediğini yapıp insanları tutayım diye düşünmedi. O kişinin absürt ve aşırı paylaşımlarına rağmen hakkını gözettiği için birçok kişi oradan gitti. Ancak @X kendi kararlı ve yönetici tavrından ödün vermedi. Eğer pragmatist bir yaklaşım sergileseydi o insanları orada tutacak ve bahsi geçen sorunlu üyeyi göndererek kurtulabilirdi. Ancak kendisi tamamen adil olmayı benimseyen bir yönetim anlayışına sahip olduğu için böyle bir çoğunluğa uyma ezberini uygulamadı. Çok net şahit oldum. Bunu hiçbir hasbihal ortamında belirtmedim, kendisine de söylemedim ancak aklıma bir pozitif düşünce olarak yerleştirdim.

2019 ve sonrasını zaten bilen biliyor. Ekstra olarak değinerek yorumu uzatmayacağım ama orada da gördüğüm şudur ki; kendisinin yola çıktığı, yıllardır tanıdığı insanlar dahi yanlış yapsa gözünün yaşına bakmadan ahbap çavuş ilişkisi kurmaksızın adil olanı uygulayan bir karakter ve liderlik anlayışı olduğudur.

Bana göre projeleri tam tadında ve yerinde bıraktı. Hani diziler üzerinden örnek verecek olursak; bugün Avrupa Yakası nasıl ki 2009'da final yaptığı için güzel ve efsane olarak hatırlanıyorsa, bence @X de IRC ve forum camiası için öyledir. Bir gün geri dönecek bir proje gerçekleştirecek olursa adaletine güveneceğim sayılı insanlardan biridir. Aramızda "Saygın Üye" olarak yer alması da TrendForum'un özel bir kazanımıdır bence.

Sevgiler, saygılar.
Bahtiyar ve X bunu beğendi.
__________________
  • When injustice becomes law, resistance becomes duty.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 08 Mart 2023, 15:57   #4
Çevrimdışı
X
Trend Üye
Yanıt: X




@Regex oncelikle guzel dusuncelerin icin eline, emegine yuregine saglik, beni gecmise goturdun, tesekkur ederim sana.

Forum hayatimda 1forum.net ve hepgel.com gibi donemin en buyuk knight online ve metin2 forumlarini alip yonetmek nasip oldu, zurna.net tartismasiz bir sekilde TR’nin en buyuk platformuyken oranin forumu olan zurnaalemi.net’i 2 yil yonetmek nasip oldu, forumsaati.net gibi simdiki forumlar icin hayal sayilacak 500+ bin uyeli forumu yonetmek nasip oldu ama ircforumlari.net her zaman benim hayatimda cok ozel kalacaktir gercekten. Bambaska bir tecrubeydi bizim icinde, Tam 12 yil once 1 sene boyunca butun ozel hayatimdan ve isimden cok ciddi tavizler vererek elimden gelenin en iyisini yapmaya calistim cunku forumun o zaman ki kalitesine yakisir bir bicimde yonetilmesi sartti.

Cok sukur IRC sunucularinin en buyugunude (zurna.net) IRC forum platformlarinin gozbebeginide elimize yuzumuze bulastirmadan alnimizin akiyla yonetebildik Allah nasip etti. Bugune kadar benimle beraber yol yurumus kim varsa tas ustune tas koymus kim varsada Allah razi olsun. Bugun biseyler yaptik diyebiliyorsak bunu ekip olarak basardik. 2019 IF.COM.TR ve Kelebek.Org projeleride suan ki durumunuda goz onunde bulundurursak cok sukur basarili oldu, alan arkadaslar umarim daha iyi yerlere getirirler.

Umarim sizde yurudugunuz yolda en iyi en guzel yerlere getirirsiniz trendforum.net sitesini.Bana gelince ben artik emekliyim, bu saatten sonra tekrar bir donus benim icin imkansiza yakindir. Sizler gibi genc dinamik bu islere hala hevesi olan arkadaslara fikirlerimizle bir nebze katkimiz olursa ne ala.

Tekrar tesekkur eder, basarilarinin devamini dilerim.
Regex bunu beğendi.
__________________
Dostlarıyla uğraşanlar, düşmanlarıyla savaşamazlar.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 





TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net