Forum Logo




Twitter'a 'Kullanıcıların Telefon Numaralarını Paylaştığı İçin' 150 Milyon Dolar Ceza


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 26 Mayıs 2022, 19:56   #1
Çevrimiçi
Twitter'a 'Kullanıcıların Telefon Numaralarını Paylaştığı İçin' 150 Milyon Dolar Ceza




Twitter'a 'Kullanıcıların Telefon Numaralarını Paylaştığı İçin' 150 Milyon Dolar Ceza
Www.TrendForum.Net

Twitter'a 'Kullanıcıların Telefon Numaralarını Paylaştığı İçin' 150 Milyon Dolar Ceza (Bu Ceza Çok Olmuş, Kulağını Çekseydiniz)

Twitter, kullanıcı verilerini reklam amaçlı kullandığı için 150 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etti. ABD'de tamamlanan soruşturma ile ilgili yapılan açıklamalarda, bunun ihlalin 'yanlışlıkla' meydana gelmiş olabileceği ifade edildi.

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), dünyanın en popüler mikroblog platformlarından Twitter'a açtığı soruşturmayı tamamladı. Yetkililer tarafından yapılan açıklamalara göre Twitter, kullanıcılara telefon numaralarının ve e-postalarının çift faktörlü kimlik doğrulama için kullanılacağını söylemiş olsa da 2014 ila 2019 yılları arasında reklam amacıyla kullanmıştı. Soruşturmaya göre reklamverenler, kullanıcıların bu verilerini hedef kitle oluşturmak için kullandılar...

FTC Başkanı Lina M. Khan tarafından yapılan açıklamalara göre bu durum, en az 140 milyon kullanıcıyı etkiledi. Twitter ise bu sayede en büyük gelir kaynaklarından olan reklamlardan çok daha fazla para kazandı. İşte tüm bunlar, Twitter gibi dev bir platforma 150 milyon dolar para cezası olarak döndü.

Twitter: Yanlışlık olmuş...



Twitter'ın resmi blog sayfasında yapılan bir paylaşımda, soruşturma ile ilgili detaylara değinildi. Twitter yetkilileri, kullanıcı verilerinin yanlışlıkla reklam amaçlı kullanılmış olabileceğini açıkladılar. Soruşturmanın başından beri FTC ile dirsek teması halinde olduklarından bahseden mikroblog sitesi, 150 milyon dolarlık ödemeyi kabul ettiğini duyurdu. Twitter'ın sadece geçtiğimiz yıl 5 milyar dolar gelir elde ettiğini düşünürsek soruşturmaya konu olan 5 yılda yapmış olduğu ihlal için ödemeyi kabul ettiği 150 milyon doların devede kulak kaldığını söyleyebiliriz.

Twitter'a göre kullanıcı verilerini güvende tutmak ve kullanıcıların gizliliğine saygı duymak, son derece ciddiye alınan bir şey. Bundan kaynaklı olarak da gerekli aksiyonları aldıklarını belirten şirket, yaptıkları yazılım güncellemeleri ve diğer operasyonel çalışmalarla kullanıcılara verdikleri sözü tutmaya devam edeceklerini belirtti...

Kaynak : Webtekno
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
150, ceza, dolar, kullanıcıların, milyon, numaralarını, paylaştığı, telefon, twittera, İçin


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Son model telefon kullanmak gibi takıntıların var mı? Beatrice Trend Anketler 22 18 Eylül 2023 00:08
Gedson Fernandes'e sürpriz telefon! KoJiRo Beşiktaş 0 25 Mayıs 2022 22:44
Mesut Özil'den Endonezya'da büyük anlaşma! 100 milyon Dolar... KoJiRo Fenerbahçe 0 25 Mayıs 2022 22:25
Samsung, Çip Krizini Bitirmeye Ant İçti: 355 Milyar Dolar Yatırım Açıkladı! KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 24 Mayıs 2022 19:57
Ezgi Mola'yı taciz eden şüpheli için istenen ceza belli oldu Beatrice Ünlülerin Dünyası 0 12 Mayıs 2022 14:48




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net