Forum Logo




Sakarya'da 20 Bin Meyve Ağacının Bakımı İçin Protokol İmzalandı

Ülkemizden son dakika gelişmelere en sıcak haberlere buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 16 Haziran 2023, 11:52   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Sakarya'da 20 Bin Meyve Ağacının Bakımı İçin Protokol İmzalandı




Sakarya'da 20 Bin Meyve Ağacının Bakımı İçin Protokol İmzalandı
Www.TrendForum.Net


Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü arasında kentte 500 dekar alanda dikimi yapılan 20 bin meyve ağacının bakım, gelişme, hastalık ve zararları ile tarım 4.0 uygulamalı yetiştiriciliği için protokol imzalandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, programda yaptığı konuşmada, tarım alanında yaptıkları çalışmaları anlattı ve imzalanan protokolün tarımda yeni bir vizyon oluşturacağını dile getirdi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü arasında kentte 500 dekar alanda dikimi yapılan 20 bin meyve ağacının bakım, gelişme, hastalık ve zararları ile tarım 4.0 uygulamalı yetiştiriciliği için protokol imzalandı.

Afet Koordinasyon Merkezi'nde düzenlenen programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürü Şerif Özongun, Pamukova Kaymakamı Kenan Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı katıldı.

Programda konuşan Yüce, tarım alanında yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Uygulamalı Tarım ve Çiftçi Eğitim Merkezi'ne (UTÇEM) değinen Yüce, "Erenler Alancuma Mahallesi'nde 30 yıldır vahşi depolama alanı olarak kullanılan insan sağlığına, çevreye ve Sakarya nehrine ciddi anlamda tehdit oluşturan 500 dekar büyüklüğündeki alanı ıslah ettik. MEB ile yapmış olduğumuz protokolle merkezimize bir tarım lisesi de kazandırıyoruz. 16 derslikli Tarım Lisesi sayesinde geleceğin tarım sektörüne yön verecek bir nesil yetiştirmeyi planlıyoruz. Dev projemiz UTÇEM'in içerisinde akademik kurumlarımızla iş birliği içinde gençlerimize tarımı öğreteceğiz." diye konuştu.

Yüce, imzalanan protokolün tarımda yeni bir vizyon oluşturacağını dile getirerek, "500 dekar alandan oluşan 36 parseldeki 27 tür, 65 çeşit toplamda 20 bin adet meyve fidanlarının budama, gübreleme, zararlı ve hastalıklarla mücadele, bakım ve her türlü teknik eğitim ile danışmanlık işlemleri için iş birliğini amaçlıyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığı Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nün bizlere 'Meyve Çeşitlerinde Genel Yetiştiricilik' konularında teorik ve uygulamalı olarak eğitimler vermesi ile bilinçleniyor, tarımsal kalkınmaya destek oluyoruz." şeklinde konuştu.

Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürü Şerif Özongun da kurumun ılıman iklim türlerinde ve tıbbi aromatik bitkiler konusunda çalıştığını aktararak, "UTÇEM'de de çok güzel işler çıkarılmış. 500 dekarlık atıl alanda yapılan çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce'ye teşekkür ederim. Bu eğitim yuvasını hep birlikte inşallah ileriye taşıyacağız." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Yüce ve Özongun protokolü imzaladı.

Kaynak: AA
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
ağacının, bakımı, bin, meyve, protokol, sakaryada, İçin, İmzalandı


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Cilt Bakımı Ve Önemi Beatrice Vücut ve Cilt Bakımı 2 23 Temmuz 2023 14:35
Meyve Suyu Kilo Aldırırmı - Meyve Suyu Kilo Yaparmı - Meyve Suyu Şişmanlatırmı Candres Kilo vermek istiyorum 2 02 Haziran 2023 15:53
Sakarya'daki Büyülü Köy Astrea Enteresan Olaylar 4 15 Nisan 2023 01:48
Maşukiye | Sakarya Beatrice Ülkemizin ve Dünyanın Turizm Trendleri 2 18 Kasım 2022 21:51
TVF ile Ankara Üniversitesi Arasında Kurumsal İş Birliği Protokolü İmzalandı KoJiRo Voleybol 0 11 Haziran 2022 14:25




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net