Forum Logo




İzmir'de Baharın Rengi: 3.5 Milyon Mevsimlik Çiçek

Ülkemizden son dakika gelişmelere en sıcak haberlere buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree3Beğeniler
  • 1 Post By DeepSilence
  • 1 Post By Beatrice
  • 1 Post By DeepSilence

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 16 Haziran 2023, 11:54   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
İzmir'de Baharın Rengi: 3.5 Milyon Mevsimlik Çiçek




İzmir'de Baharın Rengi: 3.5 Milyon Mevsimlik Çiçek
Www.TrendForum.Net


İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarımsal kalkınma kooperatiflerinden alınan mevsimlik çiçek ve bitkilerle kentin cadde, bulvar, park ve bahçelerini renklendirdi. Kuraklıkla mücadele stratejisi doğrultusunda belirlenen bitki ve çiçek türleriyle şehirde görsel bir şölen yaratıldı. Yerel üreticiyi desteklemek için kadınlar tarafından dikilen 3.5 milyon mevsimlik çiçek, İzmir'in doğal florasını yansıtıyor. Ayrıca Güzelyalı Paten Pisti'nin bakım ve onarım çalışması da tamamlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bahar aylarında kentin dört bir yanına diktiği rengarenk çiçekler şehirde görsel bir şölen yarattı. Mevsimlik çiçek ve bitkiler tarımsal kalkınma kooperatiflerine bağlı üreticilerden alınırken, dikilen türler İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kuraklıkla mücadele stratejisi doğrultusunda belirlendi.


İzmir Büyükşehir Belediyesi kentin cadde ve meydanlarını çiçeklerle donattı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı şehrin yeşil alanlarını mevsime uygun çiçekler dikerek yeniden düzenledi. İzmir'in cadde, bulvar, park ve bahçeleri ile orta refüjleri petunya, kadife, godetya gibi çiçek, yer örtücü, sarılıcı ve soğanlı bitki türleriyle adeta bir tablo gibi süslendi. Rengarenk kadife çiçekleriyle bezeli Kordon, fotoğraf tutkunları için birbirinden canlı kareler sunuyor. Yerel üreticiyi desteklemek için kooperatiflerden satın alınan çiçekler kadınlar tarafından dikiliyor.

3.5 MİLYON MEVSİMLİK ÇİÇEK

Büyük bir ekiple çalıştıklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Güney Alanları Bakım Şube Müdürü Ayşe Gevrek Gözsoy, "İzmir genelinde yeşil alanlarımızı korumak ve geliştirmek için büyük bir titizlikle çalışıyoruz. Yeşil alanlarda ağaçlarımız, çalı bitkilerimiz, yer örtücülerimiz ve çimler var. Rekreasyon alanlarında çimi tercih ediyoruz. Vazgeçemediğimiz mevsimlik çiçeklerimiz var. Örneğin Gazi Osman Paşa Bulvarı'nda jakaranda ağaçları mor çiçekleriyle çok güzel bir görsel görüntü yaratıyor. Çiçek açan çok yıllık bitkilerimiz var de var. Yıl içinde yeni bitki ve mevsimlik çiçekler dikerken diğer yandan ağaçlarımızın ve bitkilerimizin de bakımını yapıyoruz. Bu yıl kent geneline toplam 3.5 milyon mevsimlik çiçek dikeceğiz." dedi.

KURAKLIKLA MÜCADELE

Kuraklıkla mücadele etmek ve su kaynaklarını verimli kullanmak için fazla su istemeyen bitki ve çiçek türlerini tercih ettiklerini belirten Gözsoy, "Yeni yeşil alanlarda daha az su isteyen, bir süre sonra sulama miktarı azalan bitkileri tercih ediyoruz. Kent içerisindeki yeşil alanlarda; egzotik bitki türleri yerine, tümüyle Akdeniz'in ve İzmir Bölgesi'nin doğal florasını kullanmak için çalışmalarımız sürüyor. Tespit ettiğimiz yeni alanlarda daha az su isteyen, bir süre sonra sulama miktarı azalan "Doğal Yeşil Bitki" türlerine dönüyoruz" dedi.

GÜZELYALI PATEN PİSTİ'NE SİHİRLİ DOKUNUŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi ayrıca Güzelyalı Paten Pisti'nin bakım ve onarım çalışmasını da tamamladı. 950 metrekarelik paten pistine akrilik zemin kaplama uygulaması yapıldı. Çalışma sırasında pistin çevresinde bulunan demir korkuluklar da boyandı.

Kaynak: ANKA
xena bunu beğendi.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 16 Haziran 2023, 12:42   #2
Çevrimiçi
Yanıt: İzmir'de Baharın Rengi: 3.5 Milyon Mevsimlik Çiçek




Konu renkleri bile içeriğe uygun seçilmiş eline sağlık @DeepSilence yapıyorsun bu sporu )
DeepSilence bunu beğendi.
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 16 Haziran 2023, 12:54   #3
Çevrimdışı
Banlı Üye
Yanıt: İzmir'de Baharın Rengi: 3.5 Milyon Mevsimlik Çiçek




Beatrice kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
Konu renkleri bile içeriğe uygun seçilmiş eline sağlık @DeepSilence yapıyorsun bu sporu )

Teşekkürler adminim
Beatrice bunu beğendi.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
baharın, Çiçek, mevsimlik, milyon, rengi, İzmirde


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Açan Çiçek Gifleri - Hareketli Çiçek Resimleri Asi Ruh Avatarlık Resimler & Hareketli Gifler 2 16 Haziran 2023 03:05
Ten Rengi Oje - Nude Rengi Oje Asi Ruh Trend Sözlük 7 15 Haziran 2023 14:38
Nude Rengi Asi Ruh Trend Sözlük 16 06 Nisan 2023 20:01
Baharın Çığlığı - Emin Salman DeepSilence Kitap Özetleri - Kitap Tanıtımları 0 01 Aralık 2022 13:51
Kaş rengi açma nedir? Beatrice Saç ve Makyaj Dünyası 0 28 Ekim 2022 15:16




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net